Мангъров: Децата на училище без ваксини и без маски, учителите – ако искат

АБВ настоява да има статистика на заразените с COVID ваксинирани
Обновена: 12 сеп 2021 16:50 | 12 сеп 2021 16:47, Красимир Ангелов
328
Мангъров: Децата на училище без ваксини и без маски, учителите – ако искат
Снимка: АБВ

"След 3-4 дни започва новата учебна година. Децата трябва да тръгнат на училище присъствено. Децата не трябва да носят маски. Маски, ако искат, могат да носят техните учители. Да се ваксинират децата – не трябва. Трябва да се ваксинират техните учители - ако искат". Това заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров по време на пресконференция на АБВ, в която взеха участие още лидерът на АБВ Румен Петков и д-р Емил Стоименов, член на Националния съвет на АБВ.

"Честотата на COVID варианта сред неваксинираните и сред ваксинираните напълно с две дози лица, е на практика една и съща, което обезсмисля всичките тези здравни ваксинационни сертификати и цялото това насилствено налагане от страх от загуба на работа на учители, на лекари и всякакви други хора, които поради естественото на професията си, влизат в контакт с други хора", посочи още Мангъров.

Още по темата
Според него, когато човек е ваксиниран и когато не е ваксиниран, от епидемиологична гледна точка, те са в едно и също положение.

"Те могат да се заразят и да заразяват други хора. Евентуално, ако те са с ваксини, могат, ако се заразят, да го изкарат по-леко. Всички, които са ваксинирани, ще изкарат някои от вариантите на COVID, защото в крайна сметка траен имунитет се получава след естествена среща с някои от вариантите на COVID. Въпросът дали човек да се ваксинира или не, е личен и това няма никакво отношение към това дали той би могъл евентуално да бъде заплаха за други хора. Същото се отнася и за лекарите, и за всички други. Въпросът за това да се ваксинирате или не – е личен. Той от епидемиологична гледна точка не касае другите членове на обществото", каза още доц. Атанас Мангъров.

Той коментира и темата за евентуалното  поставяне на трета доза на ваксината. По думите му доказателства за това дали е необходима трета доза на ваксината няма.

"Това нещо би трябвало да влиза в досието на всяка ваксина - колко време продължава действието на една ваксина, колко дози са необходими - една, две, три, може ли тази ваксина да създаде групов имунитет. Това са неща, които би трябвало да бъдат изследвани преди ваксината да получи разрешение за употреба. Ще повторя отново - всички тези ваксини, които са в момента на разположение, те са в третата фаза на своето клинично проучване. Това информирано съгласие, с което се освобождават от отговорност фирмите, които са произвели ваксините и всички останали, това всъщност при нормални обстоятелства е съгласието, което всеки участник, в която и да е от фазите на едно клинично проучване, трябва да даде и то трябва да го даде доброволно. Тук се дава волно-доброволно. Ако не се ваксинираш, не може да работиш. Трябва да си отговорен за другите, но ти трябва да си носиш в крайна сметка отговорността", заяви инфекционистът.

По време на пресконферецията стана ясно още, че политическа партия АБВ ще изпрати запитване до Министерство на здравеопазването за броя на унищожени ваксини. От партията питат какво става със 130 000 ваксини, чийто срок на годност изтича в края на август.

"От 1  до 20 август на територията на София-град  с доказан COVID- 19 са починали 56 лица. Единственият точен отговор е, че е починало едно лице, което е със завършен ваксинационен цикъл. Един извод, който смея да извадя от това е, че при 20 % покритие на населението с ваксини в град София, ако 100 % бяха ваксинирани, вероятно щяха да са не 56, а 5-6. Това разбира се, е мой извод, съдейки по статистиката, която имам. Във Варна от друга страна мога да ви съобщя, че от 1 до 20 август от общо 1001 заболели, 34 души са със завършен ваксинационен цикъл или един път са преминали в миналото COVID- 19. За периода няма нито един човек, който да е починал със завършен ваксинационен цикъл в град Варна", посочи от своя страна д-р Емил Стоименов.

Той обаче определи информационната кампания за ваксините като странна.

Лидерът на АБВ Румен Петков допълни, като отбеляза, че ако някой каже: "Бутан" на здравния министър, той ще отговори: "Пропан". "Той надали знае, че има такава държава. Като му видиш физиономията няма как да му се сърдиш, че не знае, че има такава държава.  Ние наслагахме граници, разделителни черти, и насаждаме омраза", каза още Румен Петков.

Той изрази недоволството си, че няма официална статистика колко от заболелите с коронавирус са ваксинирани. "На сайта на Министерство на здравеопазването това нещо не съществува. Продължаваме да не водим статистика за заболяемостта и влошаване на здравето на ваксинирани хора, което води до смущение и притеснение", отбеляза Румен Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
12
 
13
 
! Отговори
Fool преди 2 години
Мангъра пак цепи мрака с изказване. Аз никъде в БГ не съм видял статистика за ваксинирани болни. На запад обаче има и тя говори точно обратното на това което Мангъра говори. Този човек трябва да му се забрани да има публични изяви. Заради такива карикатури като него ваксинацията не върви.
242
7
 
5
 
! Отговори
до въпроса преди 2 години
ми то и аз ще ти кажа, защо ние трябва да плащаме лечението ти в болница след като не си ваксиниран и си се разболял, казвам разболял не заразил.
241
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирана съм и не се пукам от злоба, както тук един великодушен бездушния ни е пожелал. За съжаление всички знаем какво ще стане, неваксинираните продължават да спъват подема в икономиката, да пречат на ефикасността в образованието и да пълнят болниците. Не разбирам за каква злоба си говорим тук? Аз сама реших да се ваксинирам, никой не ме в тикал никъде. А антиваксърите сами решават да вярват на бръщолевици и да съсипват страната ни. Срамота!
240
3
 
4
 
! Отговори
до Въпрос преди 2 години
нищо не плащаш, плащат ти го онези от Брюксел с 19 те милиарда
239
10
 
11
 
! Отговори
до до 264 преди 2 години
ами четем и за това ти казваме че маски трябват. Ти ако четеш на Мангъра безмислиците си е твой проблем. И в Дания си имат едно подобно на него *** с неговите тъпоттии но страната свали мерките не защото хората я слушаха а защото се ваксинираха и приеха да спазват и ги спазват определени минимални марки. Слушайте Мангъра и ще броите вълна след вълна
238
9
 
4
 
! Отговори
анти идиотите преди 2 години
ги видяхте в Кърджали колко са.....една шепа хора.....до година са гушнали розите.
237
11
 
4
 
! Отговори
боли ме хуя преди 2 години
за мнението наМангала........наРушофилЕтеТоже.
236
14
 
13
 
! Отговори
Ева преди 2 години
Този в качеството си на какъв се появява по телевизиите и изказва некометентното си мнение?!
235
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже БСП губи по всички фронтове, за да имат медийно време, се разделиха на части и им гледаме муцуните непрекъснато
234
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абв са ОПГ
233
15
 
9
 
! Отговори
до 264 преди 2 години
-НЕ ТРЯБВА да са присъствено, точно сега в пика, а ако евентуално са- ТРЯБВА да са с маски!!""""" И ако малко четеш научна литература по въпроса щеше да знаеш че маските хич не помагат срещу вируса, но само съсипват имунната система на всички. Особено на деца и младежи - заради липсата на кислород. При това децата нито разпространяват ковид, нито им пречи. А ваксините за тях са по-опасни. Чети бе убиец!
232
3
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
До Solar Power 257==="Даже нека бъдем още по смели !!! Махаме всякакви ограничения и болни от ковид не се приемат в болниците. Всеки да се спасява "======= За неваксинирани и ваксинирани с ковид ли говориш? И още по смели да бъдем. Всеки да си плаща сам за инженктирания небесен нектар. А не ние всички да ви го плащаме. Та и от най скъпия си избирате.
231
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров ПРЕЗИДЕНТ !
230
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има и други, които знаят, че ваксина не трябва да се слага. Но сега още са безразлични.
229
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Мангъров ви казва истината. И много други има, но се страхуват.
228
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид истерията е най-мащабният опит за поробване на човечеството! Но все пак се надявам, че няма да успее!
227
8
 
7
 
! Отговори
До 261 преди 2 години
"Човеконенавистните" явно искат по-малко пациенти и не искат умиращи пациенти. Този иска. И пациенти, и умиращи.
226
21
 
19
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Тази закачалка как завладя толкоз народ? Странно е: в отделението има 33ма, само един е ваксиниран, другите не са, но вие не се ваксинирайте! Защо? Че няма да има пациенти? Няма никакви научни данни все още, които да твърдят със сигурност, че имунитетът на преболедувалите е дълготраен или вечен! Нито, че ще ги защити при всички варианти. Как е възможно да твърдиш подобно нещо? Кой е го ДОказал? В кое научно издание? Защо?
225
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се някой ден , тоя неграмотен пелтек да бъде осъден подобаващо!
224
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се някой ден , тоя неграмотен пелтек да бъде осъден подобаващо!