Мангъров: Децата на училище без ваксини и без маски, учителите – ако искат

АБВ настоява да има статистика на заразените с COVID ваксинирани
Обновена: 12 сеп 2021 16:50 | 12 сеп 2021 16:47, Красимир Ангелов
328
Мангъров: Децата на училище без ваксини и без маски, учителите – ако искат
Снимка: АБВ

"След 3-4 дни започва новата учебна година. Децата трябва да тръгнат на училище присъствено. Децата не трябва да носят маски. Маски, ако искат, могат да носят техните учители. Да се ваксинират децата – не трябва. Трябва да се ваксинират техните учители - ако искат". Това заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров по време на пресконференция на АБВ, в която взеха участие още лидерът на АБВ Румен Петков и д-р Емил Стоименов, член на Националния съвет на АБВ.

"Честотата на COVID варианта сред неваксинираните и сред ваксинираните напълно с две дози лица, е на практика една и съща, което обезсмисля всичките тези здравни ваксинационни сертификати и цялото това насилствено налагане от страх от загуба на работа на учители, на лекари и всякакви други хора, които поради естественото на професията си, влизат в контакт с други хора", посочи още Мангъров.

Още по темата
Според него, когато човек е ваксиниран и когато не е ваксиниран, от епидемиологична гледна точка, те са в едно и също положение.

"Те могат да се заразят и да заразяват други хора. Евентуално, ако те са с ваксини, могат, ако се заразят, да го изкарат по-леко. Всички, които са ваксинирани, ще изкарат някои от вариантите на COVID, защото в крайна сметка траен имунитет се получава след естествена среща с някои от вариантите на COVID. Въпросът дали човек да се ваксинира или не, е личен и това няма никакво отношение към това дали той би могъл евентуално да бъде заплаха за други хора. Същото се отнася и за лекарите, и за всички други. Въпросът за това да се ваксинирате или не – е личен. Той от епидемиологична гледна точка не касае другите членове на обществото", каза още доц. Атанас Мангъров.

Той коментира и темата за евентуалното  поставяне на трета доза на ваксината. По думите му доказателства за това дали е необходима трета доза на ваксината няма.

"Това нещо би трябвало да влиза в досието на всяка ваксина - колко време продължава действието на една ваксина, колко дози са необходими - една, две, три, може ли тази ваксина да създаде групов имунитет. Това са неща, които би трябвало да бъдат изследвани преди ваксината да получи разрешение за употреба. Ще повторя отново - всички тези ваксини, които са в момента на разположение, те са в третата фаза на своето клинично проучване. Това информирано съгласие, с което се освобождават от отговорност фирмите, които са произвели ваксините и всички останали, това всъщност при нормални обстоятелства е съгласието, което всеки участник, в която и да е от фазите на едно клинично проучване, трябва да даде и то трябва да го даде доброволно. Тук се дава волно-доброволно. Ако не се ваксинираш, не може да работиш. Трябва да си отговорен за другите, но ти трябва да си носиш в крайна сметка отговорността", заяви инфекционистът.

По време на пресконферецията стана ясно още, че политическа партия АБВ ще изпрати запитване до Министерство на здравеопазването за броя на унищожени ваксини. От партията питат какво става със 130 000 ваксини, чийто срок на годност изтича в края на август.

"От 1  до 20 август на територията на София-град  с доказан COVID- 19 са починали 56 лица. Единственият точен отговор е, че е починало едно лице, което е със завършен ваксинационен цикъл. Един извод, който смея да извадя от това е, че при 20 % покритие на населението с ваксини в град София, ако 100 % бяха ваксинирани, вероятно щяха да са не 56, а 5-6. Това разбира се, е мой извод, съдейки по статистиката, която имам. Във Варна от друга страна мога да ви съобщя, че от 1 до 20 август от общо 1001 заболели, 34 души са със завършен ваксинационен цикъл или един път са преминали в миналото COVID- 19. За периода няма нито един човек, който да е починал със завършен ваксинационен цикъл в град Варна", посочи от своя страна д-р Емил Стоименов.

Той обаче определи информационната кампания за ваксините като странна.

Лидерът на АБВ Румен Петков допълни, като отбеляза, че ако някой каже: "Бутан" на здравния министър, той ще отговори: "Пропан". "Той надали знае, че има такава държава. Като му видиш физиономията няма как да му се сърдиш, че не знае, че има такава държава.  Ние наслагахме граници, разделителни черти, и насаждаме омраза", каза още Румен Петков.

Той изрази недоволството си, че няма официална статистика колко от заболелите с коронавирус са ваксинирани. "На сайта на Министерство на здравеопазването това нещо не съществува. Продължаваме да не водим статистика за заболяемостта и влошаване на здравето на ваксинирани хора, което води до смущение и притеснение", отбеляза Румен Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров успя да спаси много хора. Най големите човеконенавистни лекари искат хората да се ваксинират. Чудя се как са лекували хората. И колко изобщо са излекували.
222
30
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един от виновниците за най- много починали от короната в България е Мангъров. Медиите също имат голяма вина защото допускат психопати да объркват хората като ги канят всеки ден в репортажите си. Не знам изобщо този кога работи с болни хора и дали е излекувал 1 човек.
221
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar Power: А ако дойде някой взел-дал в приемната, едва диша, тестът му за COVID е положителен, но заедно с това има и друга белодробна инфекция? Не знаеш на какво се дължи пневмонията в момента - на вируса ли, на бактерия ли... Да го примем ли такъв пациент или да не?....... От тук идва трудното да кажеш дали някой е починал ОТ или СЪС COVID. Ако има само COVID - всичко е ясно. Но ако има и друга паралелно протичаща белодробна инфекция, става тема на дисертация каква е причината за смърт.
220
13
 
28
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Не знам дали е прав или крив,единствено Мангъров си отстоява позицията от 13.03.2020 година и нито веднъж не се представи като фурнаджийска лопата!Играя по-неговите правил,по-добре не съм се чувствал никога!Просто излоирах зомбитата от живота си и съм Ок отвсякъде
219
9
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Даже нека бъдем още по смели !!! Махаме всякакви ограничения и болни от ковид не се приемат в болниците. Всеки да се спасява :)
218
12
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Напълно те подкрепям Мангър ! Но когато казваме А да кажем и Б ! Просто да се спре всякакъв прием на болни от ковид в болниците без значение дали са ваксинирани или не са за да могат хората да ползват нормални грижи. Пък нека сабя покаже :) Който е смел да не се ваксинира ние ще пеем песни за тези герои :)
217
6
 
6
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Докат сутрин се събуждам с изправен член,няма от какво да се притеснявам!Процес на кръвообращението,които показва,че всико ми е ОК
216
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Една година---- Няма как да носиш правило маска която не помага с нищо срещу ковид.
215
1
 
1
 
! Отговори
Ford преди 2 години
До user,Хайде да си премерите кръвното, че нещо сте се напрегнали.
214
18
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
На този му е изтекъл срока на годност.Скрийте го най-накрая.
213
18
 
23
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
До Обективно до 246= Маските не спират вируса. Научен факт. Образовайте се. Децата в училище с маски са обречени на липса на достатъчно кислород за много дълго . Това убива бавно. На места задъллжаващи служителите да са маски не става дума само за един час. И ако прибавим и пазаруване с маски в магазини и т.н. положението е критично. Всеки пипа и намества маската си ръка и после пипа всичко наред. Това разнася букет вируси, бактерии и болести, които после PCR тестовете отчитат като 'ковид'.
212
1
 
7
 
! Отговори
Рид преди 2 години
До 44,Голямата бела вече е факт, но не е свързано с вирус.
211
7
 
6
 
! Отговори
Обективно до 246 преди 2 години
Първите 3 си ппав. Но маските НЕ се носят постоянно, а само когато трябва. Не повече от 1 час на ден е това.
210
14
 
25
 
! Отговори
Една година преди 2 години
...НЕ се заразих, докато носех правилно маска! После ме зарази мой близък, който не носеше маска. Подведе го Мангъров . Впрочем, вирусът НЕ Е ЛЕК. Подценява се много от хората, защото първите дни има леки симптоми. Като цунами е, все повече се увеличава влошаването.
209
19
 
18
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Toва за което е прав: А)Истински стаден имунитет при такъв тип вируси се създава само чрез преминаване през вируса, а ваксините са само за тези с компрометирана имунна с-***. Б)Естествения имунетет е 6 пъти по-надежден от ваксините-официалните изследвания в Израел го доказаха. В)Ваксинирането на здрави, млади и особено деца, носи по-голям здравен риск за тях, отколкото самия ковид. А маските спиращи чистия въздух само съсипват имунните им с-ми. А това за което го упреквам е че е до Р.Петкоб и АБВ
208
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Показателите ни през първата вълна бяха в десетки пъти по - добри от тези на цяла Европа.После постепенно се помангърчихме и резултатът е повече от видим, всеки ден едно село или жилищен блок си отива от този свят
207
17
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре дошли в Абсурдистан България се превърна в един вид тестова група. Нещо като експеримент, при който в условията на четвъртата вълна ще се провери теорията за стадния имунитет. Последствията ще са хаос и смърт. Реалността в България е абсурдна: лекар, началник на Ковид отделение в държавна болница, води протест срещу противопандемичните мерки.
206
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Номер 239, ай разболей се с едно грипче, нищо, че прави тромби, само грипче е, даже по-лекичко, само щот те мързи да слагаш маска и искаш да се прайш на готин. . Толкова е просто да се предотврати заразата, пък сте големи тарикати. А Мангъров, с това изкаване " това информирано съгласие, с което се освобождават от отговорност фирмите, които са произвели ваксините и всички останали...", с тези думи, казва че и лекарите при всяка медицинска интервенциия, също се освобождат от отговорност.
205
20
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този е абсолютен лукав тарикат. Гледа накъде духа вятъра и говори само неща които ще му носят девидент, будалка народа, много му се улавят на глупостите, а той пълни джоба и се подхилква. Ни за деца, ни за големи му пука, за него сме просто стадо за "стаден имунитет", без значение, че тоя имунитет след няколко месеца ще отслабне и всичко пак отново. *** от балшой театър, но вреден!!
204
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки пети е пробив ввъв ваксинатаБлизо 20 процента от новите случаи на COVID-19 са ваксинирани индивидиДържавата съобщи за 5 879 случая на ваксинирани, заразени с Корона вирус от януари до края на юли. До края на август случаите на се увеличиха четири пъти до 26 339. Това се равнява на 22,2 % от всички нови случаи на COVID-19 в цялата страна през август. (20 460/92 285Clark County today