Мангъров: Децата на училище без ваксини и без маски, учителите – ако искат

АБВ настоява да има статистика на заразените с COVID ваксинирани
Обновена: 12 сеп 2021 16:50 | 12 сеп 2021 16:47, Красимир Ангелов
328
Мангъров: Децата на училище без ваксини и без маски, учителите – ако искат
Снимка: АБВ

"След 3-4 дни започва новата учебна година. Децата трябва да тръгнат на училище присъствено. Децата не трябва да носят маски. Маски, ако искат, могат да носят техните учители. Да се ваксинират децата – не трябва. Трябва да се ваксинират техните учители - ако искат". Това заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров по време на пресконференция на АБВ, в която взеха участие още лидерът на АБВ Румен Петков и д-р Емил Стоименов, член на Националния съвет на АБВ.

"Честотата на COVID варианта сред неваксинираните и сред ваксинираните напълно с две дози лица, е на практика една и съща, което обезсмисля всичките тези здравни ваксинационни сертификати и цялото това насилствено налагане от страх от загуба на работа на учители, на лекари и всякакви други хора, които поради естественото на професията си, влизат в контакт с други хора", посочи още Мангъров.

Още по темата
Според него, когато човек е ваксиниран и когато не е ваксиниран, от епидемиологична гледна точка, те са в едно и също положение.

"Те могат да се заразят и да заразяват други хора. Евентуално, ако те са с ваксини, могат, ако се заразят, да го изкарат по-леко. Всички, които са ваксинирани, ще изкарат някои от вариантите на COVID, защото в крайна сметка траен имунитет се получава след естествена среща с някои от вариантите на COVID. Въпросът дали човек да се ваксинира или не, е личен и това няма никакво отношение към това дали той би могъл евентуално да бъде заплаха за други хора. Същото се отнася и за лекарите, и за всички други. Въпросът за това да се ваксинирате или не – е личен. Той от епидемиологична гледна точка не касае другите членове на обществото", каза още доц. Атанас Мангъров.

Той коментира и темата за евентуалното  поставяне на трета доза на ваксината. По думите му доказателства за това дали е необходима трета доза на ваксината няма.

"Това нещо би трябвало да влиза в досието на всяка ваксина - колко време продължава действието на една ваксина, колко дози са необходими - една, две, три, може ли тази ваксина да създаде групов имунитет. Това са неща, които би трябвало да бъдат изследвани преди ваксината да получи разрешение за употреба. Ще повторя отново - всички тези ваксини, които са в момента на разположение, те са в третата фаза на своето клинично проучване. Това информирано съгласие, с което се освобождават от отговорност фирмите, които са произвели ваксините и всички останали, това всъщност при нормални обстоятелства е съгласието, което всеки участник, в която и да е от фазите на едно клинично проучване, трябва да даде и то трябва да го даде доброволно. Тук се дава волно-доброволно. Ако не се ваксинираш, не може да работиш. Трябва да си отговорен за другите, но ти трябва да си носиш в крайна сметка отговорността", заяви инфекционистът.

По време на пресконферецията стана ясно още, че политическа партия АБВ ще изпрати запитване до Министерство на здравеопазването за броя на унищожени ваксини. От партията питат какво става със 130 000 ваксини, чийто срок на годност изтича в края на август.

"От 1  до 20 август на територията на София-град  с доказан COVID- 19 са починали 56 лица. Единственият точен отговор е, че е починало едно лице, което е със завършен ваксинационен цикъл. Един извод, който смея да извадя от това е, че при 20 % покритие на населението с ваксини в град София, ако 100 % бяха ваксинирани, вероятно щяха да са не 56, а 5-6. Това разбира се, е мой извод, съдейки по статистиката, която имам. Във Варна от друга страна мога да ви съобщя, че от 1 до 20 август от общо 1001 заболели, 34 души са със завършен ваксинационен цикъл или един път са преминали в миналото COVID- 19. За периода няма нито един човек, който да е починал със завършен ваксинационен цикъл в град Варна", посочи от своя страна д-р Емил Стоименов.

Той обаче определи информационната кампания за ваксините като странна.

Лидерът на АБВ Румен Петков допълни, като отбеляза, че ако някой каже: "Бутан" на здравния министър, той ще отговори: "Пропан". "Той надали знае, че има такава държава. Като му видиш физиономията няма как да му се сърдиш, че не знае, че има такава държава.  Ние наслагахме граници, разделителни черти, и насаждаме омраза", каза още Румен Петков.

Той изрази недоволството си, че няма официална статистика колко от заболелите с коронавирус са ваксинирани. "На сайта на Министерство на здравеопазването това нещо не съществува. Продължаваме да не водим статистика за заболяемостта и влошаване на здравето на ваксинирани хора, което води до смущение и притеснение", отбеляза Румен Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
24
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто съм изумен колко са прости хората на този свят. При това ВСИЧКИ ДО ЕДИН! Няма абсолютно никаква причина за тези маски и за тези социални дистанции, но всички го правят, защото така е наредило правителството и политиците. Ако тия същите ви наредят да се гръмнете, вие веднагически ще го направите! Пълна трагедия
202
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луната как ви влияе виете ли срещу луната.
201
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стана 21:30 ч. И излезнаха и лунатиците. Как е? Как е да си с абокат?
200
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
крайно време е да му забранят на този фашист да се изявява.
199
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен", Защо всичките лекари не са като Мангъров." Защото има и умни лекари.
198
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Шаши. Сите пиаме! Кфо падне, ама да а убову.
197
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо всичките лекари не са като Мангъров.
196
0
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
И чаветата ли пият? Щото на мен ми е спорт. И във Факултето и в Татарли съм спортувал.
195
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо много ви се иска да съдите. Нямате време а
194
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно ли, че се гласят да съдят мангъра заради тия, дето *** по 50-100 на ден от КОВИДа? Давайте да го защитаваме! После кой ще ни казва да няма мерки?!!!
193
0
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
222: Не съм учен. Пивовар съм. Варя ракия. Сега, към края на месеца ще взимам и гроздето. Имам кайсиева. Скоро и крушова и сливова. Това бачкам. Ама после купон цяла година. И съм цар на зелето и туршията.
192
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слушайте Мангъра ей,че пак ще дремите по КПП-тата с фалшиви декларации!
191
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Мангъров!
190
1
 
1
 
! Отговори
333 преди 2 години
До 213 БайХМнооого сте зле, господине
189
14
 
9
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Този Прилеп, няма ли Батман да го отнесе в тъмнината на хепиенда?
188
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Язе сакам Мангъра да стаа президен па даже и министер! Оти а учен!
187
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Шаши. Кой ти каза дека съм ром бей! Язе сам бъгърин и нали видиш дека моа дъ приказвъм куту теби! Оти сам учен куту теби.
186
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Депупат ли ще става Мангъра? Тоя другия дърт комунист го гледах при Диков. То няма тема дето да не е контра. Аман от анти настроени хора. Иначе за децата е прав.
185
11
 
18
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Мангъров си остана лекар. Това, което е учил и работил. Не като другите. Отрекоха медицината за да могат да бият ,,ваксините".
184
2
 
10
 
! Отговори
Vn преди 2 години
Много хора си плащат за сертификати те ще объркат статистиката.