Четвъртата вълна у нас: Масово се разболяват неваксинирани и непреболедували

Хората могат да се диагностицират и лекуват навреме в COVID зоните в ДКЦ-тата
13 сеп 2021 09:00, Елка Василева
287

По данни на НЗОК над 80% от леглата, предвидени за COVID пациенти, са заети, като над 300 от пациентите са за интензивно лечение.

"Данните са каквито ги очаквахме, няма изненада в модела на развитие на четвъртата вълна. За година и половина се научихме как се движи това заболяване. Натискът винаги е бил голям, но уроците са взети. Пътят да се облекчи натискът е да се подобри доболничната помощ", заяви в "България сутрин" председателят на Българската болнична асоциация адвокат Свилена Димитрова.

Още по темата

Според нея няма нужда от допълнителни мерки, а е важно въведените да се спазват.

"Мерките, които имаме, са доста либерални, но предпазват от безразборното разпространение на вируса. В COVID зоните към ДКЦ-тата хората могат да се диагностицират, а скоро да получават и безплатни лекарства. Това е един начин, по който да накараме хората своевременно да започнат да се лекуват, да има къде да се насочат при първите симптоми", коментира още Свилена Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

Тя е категорична, че така в лечебните заведения ще се приемат само пациенти, които наистина имат нужда от болнично лечение.

"Въведените мерки, адекватното доболнично лечение и ваксинацията са начините да не развиваме тежка картина в болничния сектор. Масово се разболяват неваксинирани и непреболедували. Такава е ситуацията и в други държави, надявам се това да е стимул за хората да отидат и да се ваксинират", добави Димитрова.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
1
 
8
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До до 206 210 Т.р.о.л...овете, като започнете да се хвалите с парите си, и разбираме само какви комплексари сте. Хем си стояли по вилите, хем се ваксинирали. За какво :)
176
3
 
17
 
! Отговори
така де преди 2 години
До 209Значи хем сте ваксинирани, хем продължавате да сте изолирани, че и с маски сигурно сте в стаите :))) Хем ваксинирани, хем ги е страх, че не са защитени....Явно няма по-големи страхльовци от вас :)))
175
13
 
7
 
! Отговори
до 206 преди 2 години
Тези IT-та си работим от луксозните вили, драги ми смехурко, и в офис не сме стъпвали от март 2020-та и няма и да стъпим. И, да, 90% сме ваксинирани.
174
0
 
5
 
! Отговори
Име преди 2 години
В тази статия поне има някакъв напредък, споменават се непреболедували. Тестове с антигенен тест биха спестили много нерви(на хората) и пари(на държавите), но не това е целта.
173
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИНТЕРЕСНО МИ Е ДОГОДИНА КАТО ПОЧНАТ "СЛУЧАИТЕ' НА ТРОМБОЗИ И РАК И НА АЛЕРГИИ, ПАК ЛИ ТАКА ЩЕ ПИШЕТТЕ И ЩЕ ПУСКТЕ СТтистики...
172
4
 
9
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Мен друго ми е интересно. Тези IT та хем са в офис, хем пишат в нета. Вместо да си гледат алгоритмите те ни убеждават да отидем в офис и да се ваксинираме. Нямат ли си офис меринжей. Или шеф на проект.
171
1
 
5
 
! Отговори
мамин сладък преди 2 години
Специално за любителите на неодобрената вакса за ковида - четете, ако можете, и мислете (ако можете) - https://nbcnews/science/science-news/cdc-warns-internal-document-war-has-changed-coronavirus-n1275478
170
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА ЕДНА ПОЗНАТА СЛЕД ВАСКИНАЦИЯ Й СЕ ПОЯВИ ПРОБЛЕМ С УРИ НИРАНЕТО, НО Й ДРЕМЕ НА Х..Я))):
169
1
 
17
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 189 И кой Ви каза, че това, което сте написали, важи за нас? Цял живот не пия, не пуша, не се дрогирам, не ям ***, не пия уж енергийни напитки. Имам всички задължителни ваксини. Просто вие ни наричате антиваксъри и аз така се пиша, за да е ясна позицията ми в момента. Но на практика не съм антиваксър, защото това не са ваксини.
168
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОЛЕГА СЕ ВАКСИНИРА И СМЕНИ РАБОТТАТА С ПО -ДОБРА - СЕГА Е В АЙТИ ФИРМА, ВЗИМА 3 К И РАБОТИ КАТО СЪРВЪР)):
167
4
 
9
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Ти за моето.образование не се притеснявай. Бейсик го научих по Татово време. Исках да съм по-добър в това с което се занимавам. Програмирането е в помощ на други професии. 90℅ от програмостите са мухлясалци. И си сдържай нервите! Разбирам че си ваксиниран, но се опитвай.
166
1
 
13
 
! Отговори
РЕАЛЕН СЛУЧАЙ преди 2 години
ПРЕЗ 1998Г СЕ ВАКСИНИРАХ ПРОТИВ ГРИП - ЗАДЪЛЖИХА НИ КАТО ОВЦЕ В ЗАВОДА, ТОГАВА СИ БЯХМЕ ТАКИВА. СЛЕД 3 МЕСЕЦА ИЗКАРАХ НАЙ- ТЕЖКАТА ПНЕВМОНИЯ В МОЯ ЖИВОТ - ПОЧТИ ЦЯЛА ЗИМА, 2 АНТИБИОТИКА МИ СМЕНИХА! ТА ТАКА ЗА ЕФЕКТИВНОСТТА НА ВАКСИНИТЕ. ЛИЧЕН ОПИТ ПРОСТО. АМА СЕГА ПРАФЕСОРИТЕ ДА МИ ОБЯСНЯВАТ... АЗ НА ТЯХ ЛИ ДА ВЯРВАМ ИЛИ НА ОНАЯ СИ РАБОТА? ДА БЯСНЯТ И ЗА ИЗРАЕЛ И АНГЛИЯ ЩОТ ТАКА?
165
2
 
10
 
! Отговори
книга на Гинес преди 2 години
Млад британец е успял да си сложи 78 дози ваксина за 1 година. Рекордьорът се чувства нормално, седмият тестис не го сърби и даже намигва закачливо с третото си око.
164
2
 
10
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Стига с глупостите. Американците промениха дефиницията си за ваксина, точно защото и ваксинираните се разболяват и пренасят болестта.
163
1
 
8
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 186 Не можете срещу фактите да възразявате, но нали Ви плащат, ще се присмивате поне. Друго не Ви остава :) Между другото кой е световноизвестният учен, който си залага главата за ваксините? Ама буквално. Производителите отказаха да носят отговорност. Очевидно знаят нещо, което не ни споделят.
162
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЛОУ? ВАСКИНИРАН СЪМ С ВСИЧКИ ВАКСИНИ, ТАКА ЧЕ ТОВА КЛЕЙМО АНТИВАКСЪР КАТО НАВРЕМЕТО ПРИ СТАЛИН Е МНОГО СМЕШНО! РАЗБРАХТЕ ЛИ ВАКСАДЖИИ? АЙДЕ ВЪРВВЕТЕ НА СЛЕДВАЩАТА ОПАШКА ЗА ЧИПИРАНЕТО! И ДА , ИСТИНА Е - ТОВА Е СЛЕДВАЩИЯ ЕТАП.
161
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОВА Е ФИЛОСОФСКИ ИЗБОР - МОЖЕ ПЪК ДА ПРЕДПОЧИТАМ ДА УМРА КАТО БАЛКАНДЖИ ЙОВО, ВМЕСТО ДА ВОДЯ ЖАЛЪК ЖИВОТЕЦ, СЛЕДЕН ОТ БИГ БРАДЪР, С ПРОТИВОГАЗ НА ЛИЦЕТО, ДА МЕ КОМАНДВАТ КОГА ДА ИЗЛИЗАМ НА УЛИЦАТА И ПР...
160
6
 
2
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 180 Никой не се ражда пушач, алкохолик или наркоман, но всички се раждаме неваксинирани. Схващате ли дреееебничката разлика :)
159
1
 
4
 
! Отговори
сто преди 2 години
До Анонимен 180Не може фирмената политика да е базирана на дискриминационни принципи - това винаги пада в съда.
158
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТИЯ ФИЛОСОФИ ПРОФЕСОРИ ДЕТО МЕ АГИТИРАТ ЗА ВАКСИНА - ДА ПОДПИШАТ ДЕКЛАРАЦИЯ!!! НЕ МЕН ДА КАРАТ! КАТО СА ОТВОРЕНИ!!! АА СТРАХ ВИ Е А? А МЕН НАРИЧАТ СТРАХЛИВЕЦ?