Драстичните мерки спрямо неваксинираните в Гърция са в сила

В обществения транспорт в страната се изисква сертификат
13 сеп 2021 12:45, Елка Василева
64
Драстичните мерки спрямо неваксинираните в Гърция са в сила
Снимка: архив, БГНЕС

Драстични мерки спрямо неваксинираните срещу коронавирус влизат в сила в Гърция от днес. Ограниченията ще важат до 31-ви май догодина, предаде БНР.

Още по темата

От понеделник - 13-ти септември, за пътуване в обществен транспорт вътре в страната се изисква сертификат за ваксиниране или отрицателен тест от оторизирана лаборатория. Документите за здравен статус на пътниците подлежат на проверка при качване на самолет, влак, междуградски автобуси и ферибот.

Същите документи се изискват за посещение на закрита зала в ресторант, бар, таверна.

Затягат се пропускателни изисквания за присъствие на спортни мероприятия. Дори и за откритите стадиони се изисква отрицателен тест.

Учителите и преподавателите в университетите са задължени да представят два пъти на седмица отрицателни тестове. Учениците също ще се тестват безплатно по два пъти на седмица.

Работещите в туризма и услугите без ваксина също са задължени да се тестват всяка седмица.

 


64
Още от Коронавирус
94% от тези в болниците са неваксинирани, сметна Кантарджиев
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
0
 
! Отговори
Нищо преди 1 седмица
Ние тук правим други експерименти и строим болнични легла. Би трябвало да ни броят като поутихне вирусът. Ваксинираните ще напускаме, докато другите измрат, като не е задължително да е от ковид. И ако има кой да брои накрая...системата няма да забива най-накрая, защото няма да има какво да брои.
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
***!
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
***!
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До нека видим и долния 2038 - Нека видим писал, че никой не се интересувал от нашия живот. Ами тогава защо вярваш на онези загрижените за живота ни, че трябва да се боцнеш? А 2038 да го питам - След като през 2038 58% от хората в Бг ще да оцелели без ваксата, тогава защо трябваше да се боцкаме? Заради телевизора ли? Хахах ... Нека видим колко сте про_сти...
53
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
2038 - процентът ваксинирани в България е нарастнал до умопомрачителните 42 % и докато в другите държави отдавна са забравили вируса, тук все още има голям процент мрънкала заради които всички страни са ни поставили в изолация, а Ганьо отново тръгва на лов за ваксинирани с блутуут устройството си.
52
6
 
26
 
! Отговори
Аноним преди 1 седмица
А ваксинираните? Най-големите разпостранители.
51
1
 
5
 
! Отговори
До 49 преди 1 седмица
На хартия имаме всичко, даже пише вярно с оригинала. Ама реално нищо нямаме и пак мрънкат...
50
19
 
11
 
! Отговори
След време преди 1 седмица
2026 година, от 6 април влизат нови мерки срещу коронавируса - Ганьо да си мие ръцете, защото за 7 години не разбра, че е за хубаво и сапунът не вкарва в кожата наноботи, дето да ти скапят органите.
49
8
 
10
 
! Отговори
До нека видим преди 1 седмица
А тук има ли някакви мерки, че нещо не съм забелязал такива.
48
20
 
17
 
! Отговори
Нека видим преди 1 седмица
Какво се случва в скандинавски държави. Дания вече отмениха всички мерки, при 98% ваксинирани над 65г. и около 70% изобщо възрастни. Шведите, дето много ги обичат антиваксърите, са с над 70% вакснирани също, и премахват всички мерки в края на септември. Тука, бате, 15% ваксинирани, 70% дето си мислят, че някой се интерсува от техния живот и че някой ще им го отнеме видиш ли и 15%, дето се колебаят и резултатът е затягане на мерките.
47
3
 
7
 
! Отговори
До програмист преди 1 седмица
Явно имаш самочувствието, че си нещо повече от останалите тогава защо си губиш ценното време да пишеш по разни форуми има много по интересни начини да си оползотвориш времето.
46
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нидерландия обяви че също вече на кина заведения концерти и т н само със сертификат. Въпрос на време е и други да направят същото, а ние ще ги последваме неименуемо. Така че колкото и да плюят неваксинираните по системата скоро ще са малцинство, което ще живее в изолация ама нищо важното е че не са ги отровили и чипирали
45
13
 
9
 
! Отговори
Програмист преди 1 седмица
До 43 : Ти наистина ли вярваш че имаш права? Човече, започнахте да вярвате в какви ли не утопии. Имаш право да ми носиш пицата и да ми миеш колата, срещу дребна (за мен) сума. Повече не ти се полага.
44
2
 
11
 
! Отговори
До програмист преди 1 седмица
Само, че не се знае колко време ще ги имаш тези привилегии.
43
5
 
14
 
! Отговори
До програмист преди 1 седмица
Ако не сме ние да ревем срещу ограниченията на правата на хората и на вас няма да ви отпуснат каиша така, че трябва да ни благодариш.
42
14
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 1 седмица
До 40 : Че аз привилегиите и сега си ги имам. Карам чисто нов автомобил, живея в прекрасна къща, имам прекрасна работа и семейство. Мога да си позволя всичко, що се продава, какви привилегии още искаш?
41
11
 
11
 
! Отговори
Програмист преди 1 седмица
До 38 : Да ми се иска ли? Ваксината не е за всеки. Ковид е измислен да намали слабоумните, така че на тях не им се полага ваксина. Изобщо не ми пука дали ще се ваксинирате или не, ама ми е кеф как малко по малко ви отнемат пространство и ревете кат магарета от яд.
40
4
 
13
 
! Отговори
До програмист преди 1 седмица
А ти взе ли си грамотата за "активен борец срещу ковида" само такива с грамота ще могат да кандидатстват за привилегии при въвеждането на новия режим, този цирк вече сме го гледали.
39
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не, че нещо, но това е незаконно. Вече ни отнемат човешките права съвсем открито. При някои настъпват ***, други изчакват, но като цяло конспирите се оказа, че не преувеличават. И един ден накрая ще събудите чипирани биороботи с които могат да правят каквото си искат.
38
4
 
13
 
! Отговори
До програмист преди 1 седмица
И какво като минат изборите след тях пак ще има избори и така до не се знае кога. Колкото и да ти се ще няма да се боцкаме.