Гломб за имунитета - 1 г. след ваксина, 2 г. след преболедуване

Според нея има нужда от трета доза ваксина, но у нас хора не си поставят и първа
13 сеп 2021 11:15, Петя Славова
64
Гломб за имунитета - 1 г. след ваксина, 2 г. след преболедуване
Снимка: БГНЕС

До колко са защитени от коронавируса ваксинираните коментира експерт. "С течение на времето имунитетът избледнява и може би е добре да се слага и трета доза от ваксината срещу COVID-19", обясни пред Нова тв доц. Любомира Гломб - началник на отдел "Вирусология" в НЦЗПБ.

Още по темата

Според нея третата доза може да е бустерна доза при хора, които не са изградили имунитет.

По думите й, обаче у нас този въпрос не е релавантен. "Ние едва се справяме с първа и втора доза, дори "едва" е оптимистично казано. Ние не се спазваме", каза още тя.

"Това което се вижда от данните е, че имунитетът е съхранен – имаме данни за 1 година по отношение на ваксината и за почти 2 години по отношение на преболедуването", посочи Гломб.

По думите й за момента вариантът "Мю" не е актуален за България. Южноафриканският вариант също пробивал ваксината, но не стигнал у нас, коментира още тя.

Гломб смята, че е добре като се съобщава от МЗ колко хора са починали, да се вижда и информация дали имат пълен курс от ваксинация.

"Наблюдавам какво се случва в другите страни. Хората в болниците са предимно неваксинирани. Нека гледаме какви са тенденциите, а не единичните случаи", призова Любомира Гломб.

Тя изрази надежда, че със започването на новата учебна година мерките в училищата ще се спазват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости;) Ако си го карал имаш имунитет за поне няколко години напред, а 'новите варианти' се различават с 0.3% от старите
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Гломб смята, че е добре като се съобщава от МЗ колко хора са починали, да се вижда и информация дали имат пълен курс от ваксинация. " По-добре е за всеки починал да се казва неваксиниран, частично ваксиниран, напълно ваксиниран.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Графенът е наноматериал (съединение, съставено от малки частици), за който се знае, че има антибактериални и антивирусни свойства. Наред с други качества, той е гъвкав, проводим, лек, здрав и според наличните данни е най-тънкият материал в света, което е причина той да бъде интерес в различни иновации. Материалът е изолиран за първи път през 2004 г.
50
0
 
3
 
! Отговори
Luftwaffe преди 2 години
До Анонимен Бъди благодарен на съдбата и късмета си, че си се родил сега, а не по времето на Хитлер и не си бил част от тези, които са ги качвали на влаковете за Аушвиц и подобните "курортни центрове"... невероятна милост е била
49
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
боцкомани
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МДА, ГЕНОЦИД И ВЪРХУ ДЕЦАТА, ХИТЛЕР НИМА НЕ ПРАЩАШЕ ЖЕНИ И ПЕЛЕНАЧЕТА ЗА "ДУШ" В Лагерите на Смъртта. Нооо, дори той е бил по-милостив от днешните хитлеровчета, сега работата е "Умирай трудно" и което е още по-жестоко - "Умирай бавно :((((
47
0
 
0
 
! Отговори
фърчило преди 2 години
До ми, ся...!Ми щото ваксинирането е от 1 година - тестовете - а масовата от по-малко време.
46
1
 
1
 
! Отговори
do 45 преди 2 години
""Аз, 7 месеца след файзер съм с 1950 антитела. Колежки след преболедуване, след 4 месеца, в същата лаборатория със същите мерни единици- едната има 49, другата 42 антитела. Мъжът ми 6 месеца след файзер - 1200.""Е КОЛКО ПЪТИ БЕ "ВАКСЪРИ" ДА ВИ КАЗВАТ, ЧЕ АНТИТЕЛАТА И БРОЯТ ИМ НЕ ИГРАЯТ НИКАКВА РОЛЯ. ВАЖНА Е КЛЕТЪЧНАТА ПАМЕТ!!! ИЗТЪРКА СЕ ПЛОЧАТА ви, драги сатанистчета-глобалистчета, дето браните Бил Гей.tz. Господ си знае работата, ще си получите каквото търсите и дето ЛЪЖЕТЕ ПОСТОЯННО НАРОДЪТ
45
2
 
1
 
! Отговори
м,да преди 2 години
В Германия обърнаха плочата. Кох препоръчва вече младите и учениците да минат през вируса, понеже възрастните са ваксинирани!
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и в Швеция след първата вълна и 10 000 жертви си мислеха, че 30% са го изкарали. Направиха есента 2020 мащабно тестване и се оказа, че само 4% са го срещали вируса. Тогава затегнаха мерките, въведоха ограничения и сега масово са ваксинирани, което доведе до огромен ефект. 83% от всички над 16 годишна възраст сега имат поне една доза ваксина, 71% са с две.
43
3
 
4
 
! Отговори
До 43 преди 2 години
Много точен въпрос!Бодат всички наред защото целта на меропреятието не е здравето на хората.За това не отбират,всеки(преболедувал или не) може да се боцне на воля!
42
3
 
7
 
! Отговори
Док преди 2 години
Имаме 500хил по официална статистика. Повечето специалисти спрягаха тезата, че като умножим 500хил по 8 ще видим реално колко хора са го прекарали. Ако сметката е вярна, излиза че 4 мил в България вече са срещали вируса и на практика няма на къде повече да заразява. Това може би обяснява защо четвъртата вълна нещо забуксува, говореха за 3000-4000 на ден, а те едва стигнаха 2000 и тръгнаха надолу. Види му се края, но някои като тая Гломб-Тромб трябва да ядат сопата за всички глупости и страха.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джонстън е най-тежката ваксина с най-много странични реакции. Ефективност - като АЗ. Не е лоша , но като има по-добри.....Да караш трабант, ако можеш да имаш порше! ? И трабанта върши работа, но.... Въпрос на вкус.
40
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има много преболедували, заразени втори път. Най-често вторият път е фатален. Има достатъчно публикации.
39
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз, 7 месеца след файзер съм с 1950 антитела. Колежки след преболедуване, след 4 месеца, в същата лаборатория със същите мерни единици- едната има 49, другата 42 антитела. Мъжът ми 6 месеца след файзер - 1200. Така че моите наблюдения сочат друго. И двете решиха да се ваксинират. Никой не иска да го повтори ужасът, който са преживели.
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма заразен преболедувал!
37
3
 
24
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Интересно защо тогава преболедувалите също ги карат да се бодат!?
36
0
 
9
 
! Отговори
ми, ся...! преди 2 години
"""Гломб за имунитета - 1 г. след ваксина, 2 г. след преболедуване"""" --- Що така, бе, Ленче?
35
4
 
22
 
! Отговори
хеха преди 2 години
Безкрайно ваксиниране. Луди пари за корпорациите.
34
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може би Джонсън и Джонсън да е най-малко краставата жабка или най-малкото зло, поне така ми изглежда колега от данните и на мен, НООО, ИМА ЛИ НАЙ-МАЛКО ЗЛО. ЗЛОТО СИ Е ЗЛО, а не "Зло е Добро"/като във филма Дивергенти/. НЕ ВИ ЩЕМ ВАКСИНИТЕ И ТОЧКА.