Отлагат учебната година в Косово заради COVID-19

Остава в сила полицейският час от 22 часа до 5 сутринта
Обновена: 13 сеп 2021 10:04 | 13 сеп 2021 09:20, Елка Василева
7
Отлагат учебната година в Косово заради COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Заради неблагоприятната епидемиологична обстановка в Косово учебната година се отлага с още две седмици - до 26 септември, детските градини и занималните ще бъдат затворени, съобщи министърът на здравеопазването Арбен Вития, цитиран от Танюг.

Още по темата

Сред новите мерки е и забрана на присъствено обучение в университетите, която се отнася и за държавните, и за частните университети, съобщи министърът.

"В семействата, в които и двамата родители на дете, което ходи на детска градина, работят, единият родител е освободен от задължението на ходи физически на работа в периода от 13 до 26 септември", съобщи Вития.

Той добави и че остава в сила полицейският час от 22 часа до 5 сутринта.

Броят на новозаразените с коронавирус намалява, но епидемиологичната ситуация остава нестабилна, каза министърът.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
България Какво Прави преди 2 години
Ясно е че учебната година ще е провал. Няма смисъл да ги пускат децата да сеят зарази, за да пламне България не в червено ами не знам в какво. Децата стават убийци и причина за смъртта не само на Баби и Дядовци, а и на по-възрастните си Родители над 50 години с деца. От 50 нагоре години си е сериозна възраст с развитие на хронични болести.
4
0
 
1
 
! Отговори
Не си прав преди 2 години
До Анонимен Има логика за нощните часове не вируса, а поведението на хората се изменя напиват си, почват да правят безразборен секс по разни градинки, тоалетни на заведения. Такъв е нощния живо купон, пиене, ядене и за финал секс с непознат.
3
0
 
1
 
! Отговори
А нишите деца убийци преди 2 години
Ще ги пускат да сеят зарази и болести дечурлята. Трябваше през лятото да учат и сега да НЕ ходят на училище.
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицейски час от 22 до 5. Верно *науката* на либерастията доказа че от 22 до 5 вируса не обича да излиза и си стои на топло, та тези мерки със сигурност работят. Науката им на жалките либерастични пс ета е уникална!
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид *** като ги е страх,да си държат децата вкъщи,да се дебилизират,да затлъстеят,да не виждат слънце и въздъх по цял ден,да си пържат мозъците пред лаптопа,или да им хакат неизпитани ваксини,подлагайки ги на риск от сърдечни проблеми.Нормалните хора осъзнават,че децата им трябва да са в училище