Българин от Гърция: Без ваксина хората губят работата си тук

Нещата отиват към задължителна ваксинация, каза Петър Анастасов
14 сеп 2021 16:15, Анисия Иванова
106

Седем  хиляди здравни работници в Гърция бяха пратени в неплатен отпуск заради това, че не искат да се ваксинират. Медиците трябваше да се имунизират до 1 септември.

"Мерките в Гърция са доста сериозни. Не сме убедени, доколко те са правилни. Тези мерки, които се налагат, са по-скоро необосновани. Целенасочено хората се принуждават да се имунизират, въпреки че все още не е задължително. Така поставени нещата отиват към задължителна ваксинация, тъй като не са сведени до личен избор. Хората са принудени да се имунизират, за да запазят работните си места и да ползват обществени услуги", посочи председателят на Сдружението на българите на остров Крит - Петър Анастасов, в ефира на "България сутрин".

Единственото, което е останало, е, че не искат тест за влизане в супермаркет, допълни сънародникът. Той сподели, че ограниченията са започнали много отдавна, но в момента са изключително строги.

Още по темата

"Постоянно слушаме информация по телевизията кой може да пренася заразата. Трябва целенасочено някой да застане и да обясни какви са предимствата на ваксините, колко са болните. Проблемът е, че не се поднася информация на гражданите. Цифрите се изнасят негативно, само в едната посока. Няма друга болест, при която да е проследено от 20 години насам колко са болните. Трябва да знаем действителната опасност на тази болест, за да бъдем убедени, че трябва да се ваксинираме", коментира Анастасов пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на Сдружението на българите на остров Крит каза още, че липсва цялостна характеристика за здравословното състояние и възрастта на болните, починалите и заразените.

"Избор щеше да бъде, ако всички хора бяха третирани равноправно. Специалисти обясняват на хората, че всички имат възможност да пренасят заразата, без значение дали са имунизирани, претърпели заболяването, или не са ваксинирани. Ако всички хора могат да пренасят заразата, защо тогава тестът е само за тези, които не са се ваксинирали? Тук идва дискриминацията. Всички могат да използват нещо, но само ваксинираните няма да плащат", уточни Анастасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 74.Лъжеш. Казано е, че 7000 лекари са в неплатен отпуск, защото не са ваксинирани. Нямаха ли време да се ваксинират? Имаха, но не са го направили напълно съзнателно. Набий си го също в главата. Няма да повтарям.
67
2
 
1
 
! Отговори
някой преди 2 години
До: номер 74 (Анонимна) Докажи го!
66
4
 
4
 
! Отговори
гогич преди 2 години
Нещата отиват към фашизъм, и то не само медицински...
65
9
 
3
 
! Отговори
неваксиниран преди 2 години
До: номер 75 Никакви разходи за лечение не съм направил на държавата, а държавата прибира едни сладки парички по клиничната пътека за КОВИД-19 ама ти това не можеш да го осмислиш май. Единственият разход беше да си направя PCR тест с направление, който се оказа отрицателен, за съжаление на другаря Ангел Кунчев.Симптомите си ми бяха като на короната, две седмици се влачих, но оздравях без да правя разходи на държавата.И други познавам с отрицателни тестове и боледували със подобни симптоми.
64
4
 
3
 
! Отговори
до 72 от славянин преди 2 години
Не знам дали няма лекар в България, който да не е против ваксините, но дори да е така има ХОРА, които са против ваксините и те не са домашни любимци на лекарите, за да им изпълняват желанията! Аз също нямам никакви намеренията да изпълнявам желанията на лекарите! Нещо неясно!?
63
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на гърците, железари. Така се процедира. А у нас мангърщини.
62
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно пък в медицината няма нито наука, нито някакви научни факти. Това медицината не е никаква наука, а социален патронаж от плътни некадърници и хунта от медицински фашисти. Ковид епидемията точно това показва.
61
1
 
0
 
! Отговори
Tomas de Torquemada преди 2 години
До: номер 70 Ако трябва да идвам да помагам?
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните правят разходи на държавата за лечение, което може да не е успешно, освен скъпо... Затова ги притискат.. Всеки може да е с вируса... Дали по дрехите и предметите, които ползва или в носоглътката, ако е прясно заразен... Ваксините вероятно вършат работа в голяма част от случаите и затова ги рекламират и налагат.
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
До някой "Четете внимателно, ама МНОГО ВНИМАТЕЛНО! Няма да повтарям!Накратко, няма лекар, поне в България, който да е против ваксините! Това си го набийте в дебелите глави!" Това е лъжа! Спри с лъжите и питай първо!
58
9
 
2
 
! Отговори
до 70 от славянин преди 2 години
Проблемът е че и вие ваксинаторите няма да има къде да избагата от народния линч!
57
3
 
7
 
! Отговори
някой преди 2 години
До: номер 66 (Славянин) Нека да го кажа така: Четете внимателно, ама МНОГО ВНИМАТЕЛНО! Няма да повтарям!Накратко, няма лекар, поне в България, който да е против ваксините! Това си го набийте в дебелите глави!Всеки обаче говори различно.Хареса ми поведението на професор Кюркчиев, имунолог.В интервю по БНТ1 тази сутрин той каза, че ваксините като цяло помагат за изграждане на имунитет срещу SARS-CoV-2. Но не може да каже на никой че непременно трябва да се ваксинира, въпрос на избор е!
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Малта като е на 100% "ваксинирана" кво - това лято им е в пъти по-зле от миналото с ковид случаи. И както на повечето други преваксани държави, над 50% от смъртните случаи са в месеците след началото на ваксането, а не в годината преди това.
55
2
 
6
 
! Отговори
неваксиниран преди 2 години
До: номер 57 Ми хубаво бе, и какво ревеш тогава? Аз го приемам, аз съм от тези 30% неваксинирани, а другите 70% са ваксинирани, лошо няма! Ваксинирайте се, нямам нищо против и го приемам! Ама ти май не можеш да приемеш останалите 30%, които нямаме нужда да се ваксинираме и не можеш да направиш нищо срещу това! Що така?
54
1
 
6
 
! Отговори
до 57 от славянин преди 2 години
Този българин не мрънка, а разсъждава и то логически, не като вас зомбиваксърите, които отдавна сте загубили тази способност! След като всички вече признават, че и набодени, и нормални продължават да разнасят заразата, това означава, че ваксините не могат да я спрат и това е съвсем просто разбираемо, но не и за мозъчно лифтираните зомбиваксъри!
53
3
 
3
 
! Отговори
do 39 преди 2 години
ако искате да работите при мен ще се съобразявате с фирмената политика и със законите ако не отивайте да си търсите работа другаде !
52
2
 
2
 
! Отговори
Вариант Мюууу! преди 2 години
До: номер 58 Да, в Израел беше същото преди около 5 месеца...
51
2
 
5
 
! Отговори
Не ставай смешен! преди 2 години
До: номер 48 "Ще ваксинират и останалите 35 %." Ще ваксинират само в мокрите ти сънища. В коя държава по света населението е на 100% ваксинирано с която и да било ваксина? Няма такава!
50
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредният българин дето мрънка срещу ваксините. Омръзна ми - ок, не сте съгласни, но разберете света не се върти около вас. В другите страни хората се ваксинират и това НЕ зависи от вас, нямате контрол, приемете го.
49
3
 
13
 
! Отговори
Бре преди 2 години
значи логиката е че на набоцкания няма да му действа ваксината ако аз не съм ваксиниран. Ти да видиш.