Българин от Гърция: Без ваксина хората губят работата си тук

Нещата отиват към задължителна ваксинация, каза Петър Анастасов
14 сеп 2021 16:15, Анисия Иванова
106

Седем  хиляди здравни работници в Гърция бяха пратени в неплатен отпуск заради това, че не искат да се ваксинират. Медиците трябваше да се имунизират до 1 септември.

"Мерките в Гърция са доста сериозни. Не сме убедени, доколко те са правилни. Тези мерки, които се налагат, са по-скоро необосновани. Целенасочено хората се принуждават да се имунизират, въпреки че все още не е задължително. Така поставени нещата отиват към задължителна ваксинация, тъй като не са сведени до личен избор. Хората са принудени да се имунизират, за да запазят работните си места и да ползват обществени услуги", посочи председателят на Сдружението на българите на остров Крит - Петър Анастасов, в ефира на "България сутрин".

Единственото, което е останало, е, че не искат тест за влизане в супермаркет, допълни сънародникът. Той сподели, че ограниченията са започнали много отдавна, но в момента са изключително строги.

Още по темата

"Постоянно слушаме информация по телевизията кой може да пренася заразата. Трябва целенасочено някой да застане и да обясни какви са предимствата на ваксините, колко са болните. Проблемът е, че не се поднася информация на гражданите. Цифрите се изнасят негативно, само в едната посока. Няма друга болест, при която да е проследено от 20 години насам колко са болните. Трябва да знаем действителната опасност на тази болест, за да бъдем убедени, че трябва да се ваксинираме", коментира Анастасов пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на Сдружението на българите на остров Крит каза още, че липсва цялостна характеристика за здравословното състояние и възрастта на болните, починалите и заразените.

"Избор щеше да бъде, ако всички хора бяха третирани равноправно. Специалисти обясняват на хората, че всички имат възможност да пренасят заразата, без значение дали са имунизирани, претърпели заболяването, или не са ваксинирани. Ако всички хора могат да пренасят заразата, защо тогава тестът е само за тези, които не са се ваксинирали? Тук идва дискриминацията. Всички могат да използват нещо, но само ваксинираните няма да плащат", уточни Анастасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много скоро светът ще прелива отковаксидоти, които не знаят и *** си къде да изхвърлят, но ще бъдат новия "елит" само защото са ваксинирани. Има един фил "Идиокрация", се казва. Явно не е просто филм, пророчество.
47
3
 
7
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Не знам кой ги пише тези глупости. Само преди 3 дни се върнах от Гърция. За десет дни съм сложил маска само един път в една хлебарница. Никой нищо не проверява, хората си карат като преди пандемията.
46
3
 
5
 
! Отговори
Ла преди 2 години
Значи малко така трябва да се процедира, защото тук нашите искам децата ми да ходят на училище ама като станат много заразените става че държавата нищо не прави, лекарите ааааа ние работим в много опасна среда, опасност за нас и семействата но, но не искаме да се ваксинирваме ама дайте по 1000лв към заплатата,,,,,,,, нали не става така. Като не искаш не работиш и точка!!!!!!!! Стоиш си у вас......
45
5
 
4
 
! Отговори
Пророчество преди 2 години
Да ви кажа ли какво ще стане? Всички държави ще се ваксинират, ще отворят, живота ще продължи по старому. В *** ще има крамоли още години наред кой иска да убие *** ю и да изпие ракията му. Така и в ЕС ни приеха уж хора да ни правят. И вече сигурно съжаляват.
44
2
 
2
 
! Отговори
inatut преди 2 години
До АнонименГледайте сравнителна статистика - околните държави с нашия калбър колко смъртници има. Колко има и в последните 28 дни. Ще се броим след месец.. Само за сравнение - Сърбия 6129144 ваксинирани, тотал дет - 7575, дет посл. 28 дни - 401Ние - 2416000 ваксинирани, тотал дет 19661, посл. 28 - 1285. Със здраве както се казва
43
2
 
5
 
! Отговори
EMA преди 2 години
Има една хубава европейска институция, European Medicines Agency се нарича, преведено на български Европейска Агенция по Лекарствата.Та на сайта на тази агенция, ваксината Comirnaty на компаниите Пфайзер/Бионтех е отбелязана с разрешително при спешни ситуации, и е под специално наблюдение. Тоест, имаш право да се ваксинираш, но не си задължен ако не си съгласен!!! Затова те карат да подпишеш формуляр, в който декларираш че си информиран и съгласен!!!
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега се изискваха някакви знания и умения, опит, за да започнеш добра работа. Вече искат просто да си ваксиниран. Смятайте какво окаяно бунище ще е света след няколко години.
41
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До inatut - И да допълня долния си коментар... Числата по-долу са официалните, а всички разбрахме, че 80-90% от починалите са СЪС Ковид, а не че умират ОТ Ковид. Ако сметнем, че 20% са починали ОТ Ковид, тогава ще са нужни 12 755 години, докато всички на Земята умрем ОТ Ковид и ако естествено не се ражда нито едно дете и ние живеем до 15 000 години...
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 41: Скри то.пките на Витанов. Точно така се смята.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До inatut - За година и половина като гледам не сме оредяли много (сами в нечии фантазии). След година и 6 месеца има 4 655 160 жертви от Ковид т.е. средно на година са 3 103 440. Населението в момента е 7 919 333 501 т.е. ако никой не умира от нищо друго освен от Ковид и ако не се раждат никакви деца, и живеем до примерно 5 000 години, то след 2551 години ще умрем всички. Та толкова относно "страшната" пЛандемия...
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо един психично болен ваксър си говори сам от името на 5 човека? Те и заразените така ги умножават по 5. Елементарен г.и.бон.
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ss - Няма такова нещо. Всеки работодател е длъжен да спазва законите на съответната страна. По твоята логика е съвсем нормално да искам от служителите си примерно да бият жените си след работа и затова според теб няма да бъда осъден, така ли? Ами това си е склоняване към престъпление или не знам и аз как се нарича (някой юрист да каже). Или да им кажа или ще запалите къщата на съседа или ще ви уволня... Отдавна не живеем в робовладелски строи, но явно ти не си го разбрал още...
36
7
 
4
 
! Отговори
inatut преди 2 години
ДГД бай ***. В Европа има правила. Като не искаш Евраки - прибирай се. Тука имаш шанс. Тук още месец-два да по-оредеят антиваксирите, да се по изстинат малко и тук ще се боцкате.
35
5
 
6
 
! Отговори
Ганювистанец преди 2 години
Да идват в ганювистан. На ваксинираните се издават едва ли не некролози, а антиваксърите са на особена почит. Всичко им е позволено. Ваксърите са ахмaци и единственото, което имат като *привилегия* е да бъдат псувани. Засега словестно, скоро може и бити.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ss: Иска ти се да си шеф. Събуди се и си преброй стотинките.
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 33 ами ако са ти карантинирали предприятието, то не е защото са се изпоразболяли, а защото вече се действа само с принуда и ако сега работиш само с ваксинирани, не значи че няма да се изпоразболеят в един момент. Ама ти шеф ли си, че разсъждаваш по-долу от чистача?
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е за всичко. Нямаш личен избор за собственото ти здраве. Фашизъм в действие.
31
13
 
7
 
! Отговори
ss преди 2 години
Ами всеки който дава заплата може да решава на кой и как да я дава ! Като не ви харесва сменяйте работата ! преди 7 месеца заради един *** дето ходил на нелегално парти ми карантираха цялото предприятие ! Как да давам пари на другите хора дето работят за мен след като 15 дена нямах никаква продукция ? Сега всички са ваксинирани и всички си работят и не смятам да давам работа на неваксенирани ! Да ходят да си търсят другаде работа ! И да нямам това право не ме интересува !
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми тогава да напускат и да се връщат в Бг. През ВСВ ако си бил евреин в цяла Европа, с изключение на България (и Дания мисля) си бил обречен горе-долу, но в Бг сме ги спасили. Сега пак не се подчиняваме на безумни нареждания, защото имаме глави на раменете си (някои телевизори, но са малко).Слава Севрюкова отдавна е казала, че българите трябва да се върнат в България някъде между 2022 и 2025. Който иска да я послуша, който не, после да не се оплаква, че си изгубил работата или не знам си какво.
29
3
 
3
 
! Отговори
Нане преди 2 години
На германеца, как ша му тича един ченгел, се мята кат риба на сухо... Кат питбул, ша скача са утърве... Кат на свинче звонче, ше му тича на нац. Предателя..