Клубовете бойкотират мерките, МЗ иска глоби

Въпреки забраните заведенията отварят врати
14 сеп 2021 20:48, Александър Попов
52

Министерството на здравеопазването излезе с нови инструкции към Регионалните здравни инспекции и МВР, с които ги информират, че при грубо нарушаване на ковид мерките да подават сигнали към прокуратурата.

Въпреки забраните, нощен клуб в Русе работи, в петък и събота. Според собственика му Петър Йорданов наложените мерки са неадекватни и съсипват бизнеса.  

"С две думи направо да ни дават на съд, без да ни чуят мнението. Нямат представа от този бизнес, за да говорят за него", категоричен е Петър пред Bulgaria ON AIR.

Персоналът на Петър е изцяло ваксиниран, той смята, че при условие, че се спазват мерките за дистанция и дезинфекция, клубовете са безопасно място и е категоричен, че ще продължи да работи.  

Голяма част от колегите на Петър в цялата страна също бойкотират мерките.   

"Окръжна прокуратура трябва тогава да се сезира и в обществения транспорт. Всички сме заедно, целият бранш сме обединени, ще продължим", каза председателят на БАЗ Ричард Алибегов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В метрото може гъс до гъс, а в бара не може!?!
23
4
 
15
 
! Отговори
Да забранят преди 2 години
Продажбата на наркотици и ще им умре така нареченият бизнес.
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лоренцо, що не ги бойкотирахте при бойколан бе, колко взе да продадеш свойте
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждате ли , че Къци се е на... Скрили са се и се спотайват и не смеят да гъкнат, че избори идат
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Stoyanov 14 Значи можело да стоят по цял ден отворени и никой да не влиза , ама не можели да стоят затворени и да получат съответната компенсация . Странна логика
19
1
 
3
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До Айдя Айдя ... ти освен *** си за работа , друго няма какво да предложиш!
18
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Поредния... 11 Кой няма с какво да си храни децата ? Алибегов или кой ? Стотици милиони лева помощи бяха отпуснати на заведенията . За намалените данъци и неплащането им да не говорим . Като са толкова загрижени за хората, защо собствениците държат персонала на минимално заплащане спрямо положения труд , защо не ги осигуряват
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде да те видим сега Кацарка
16
3
 
1
 
! Отговори
Айдя Айдя преди 2 години
До Stoyanov - Ем аз предлагам рабтоа! Търся си прислуга! Имаме легла в мазето, храна, даваме един ден почивка в месеца! АМА НА ТЯХ ИМ МАЛКУ!
15
0
 
9
 
! Отговори
777 преди 2 години
Navsyakade se provejdat svatbeni tarjestva .Kade e kontrola za kakvi ograni4eniya pishete nishto ne se spazva
14
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи може да отида в подобно бойкотиращо заведение и да направя стотина лева сметка .Ама после стана и си тръгна , защото аз пък бойкотирам цените по заведенията и това ми е формата на простест . Ще ме пусне ли Алибегов без да си платя , да си ходя по живо по здраво . Интересен казус
13
6
 
6
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До Хайде, хайде..... Ти работиш ли бе? Питам ходиш ли на работа? Тези хора също искат да работят - от там на татък клиента ще реши иска ли да ходи или не. Пазара определя дали ше работят , или ще затворят не ти или някой друг. Цяло лято всичко работи , по морето гъч един до друг няма зараза няма нищо - сега голяма пропаганда. *** умирали хиляди - умират да винаги във времето назад са умирали хора. Вече ми писна от тая пропаганда за ваксини и ковиди разни.
12
0
 
0
 
! Отговори
Поредния... преди 2 години
До Хайде, хайде 7: В допълнение, наредбата която ограничава хората да работят - всъщтност бойкотира тази за касови бележки, не е ли така?
11
5
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Бойко ще сложи ред в хаоса, нали ви каэА
10
2
 
7
 
! Отговори
Поредния... преди 2 години
До Хайде, хайде 7: Да сравнявате наредбата за касови бележки и тази, която ограничава хората да се изхранват е смешно! База за сравнение тук - няма! Някой се борят да оцелеят, давате ли си сметка? Хората няма с какво да си нахранят децата бе? Ако вашите деца са гладни, вие ще седите ли у дома?
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До А не бе... проблемът е ,че една част от хората показват ,че не се интересуват от нищо друго , освен от собственото си съществуване . Няма как да се разчита на подобни индивиди да постъпват правилно
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу диктатурата на служебното правителство, което мачка българския бизнес!
7
8
 
12
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
1-ва глоба, после втора, хайде лепенки по вратите на заведението, че е затворено и нещата ще си дойдат по местата. Какво означава "Ще бойкотираме мерките" ?! Утре може да поискате да бойкотирате и наредбата за издаване на касови бележки, а?
6
6
 
8
 
! Отговори
А не бе... преди 2 години
А да умират от глад ли? Разбира се, че ще работят, всеки има глава на раменете си и преценява къде да ходи и къде не...
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На посетителите - глоби , заведенията - глоби и да бъдат затваряни. Всичко останало е един голям цирк и нищоправене . Въобще защо ги пускат тогава подобни заповеди .