Мангъров: Въведените мерки срещу COVID-19 са абсолютно безсмислени

По думите му смъртността е показател, с който винаги се злоупотребява
14 сеп 2021 19:00,
239
Мангъров: Въведените мерки срещу COVID-19 са абсолютно безсмислени
Снимка: БГНЕС

„Въведените мерки са абсолютно безсмислени. Това се доказа във всички страни по света, където те бяха въведени драконовски, но особена разлика при протичането на епидемичния процес няма”, заяви доц. Атанас Мангъров в ефира на Nova News.

По думите му смъртността е показател, с който винаги се злоупотребява у нас. Според него фактът, че сме на челни места по смъртност се дължи на това, че сме с много болно и застаряващо население.

„Не съм съгласен с доц. Мангъров. Намаляването на случаите между двете вълни от 29 ноември миналата година, например, е благодарение именно на мерките и въведения локдаун тогава”, коментира математикът проф. Огнян Кунчев.

„Всеки епидемичен процес има вълнеообразен ход – вълна - спад. Всяка следваща вълна е по-малка. Това се наблюдава всяка година при епидемията от грип, както и при хипатитните и варицелните епидемии”, допълни Мангъров.

„В болницата при нас повечето заразени са неваксинирани - това е характерно за цялата страна. В Обединеното кралство, когато започна секвениране и генно типизиране на случаите с Делта вариант, там са доказани около 400 000 случая, като 1900 от тях са починали. 1100 от починалите са били ваксинирани по два пъти. 600 от починалите с Делта са били неваксинирани. Това са данни от Public Health England”, заяви доц. Атанас Мангъров.

Той беше категоричен, че не отрича ваксините. „Когато някой дойде да ме пита дали да се ваксинира срещу COVID-19 или не, аз казвам: „Хубаво е да се ваксинираш. Решението обаче е твое. Защото когато отидеш да се ваксинираш, ти си слагаш продукт, който все още е във фазата на клиничното изпитване”, коментира още той.

Още по темата
Проф. Огнян Кунчев посочи като пример Израел и изтъкна, че се е получила недобра интерпретация на случващото се там.

„Хората там казват следното: „Да, ние се ваксинирахме в голямо количество и за 4 месеца забравихме какво са мерки. Сега обаче дойде Делта вариантът и много ваксинирани хора заболяха. Нормално е повечето ваксинирани да се разболяват, защото 70% са ваксинирани”, каза той.

„Ваксинацията си върши работата и Израел го показва. Доказа се и, че когато човек е ваксиниран и се разболее, той разпространява по-малко вирусите”, добави Кунчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
5
 
22
 
! Отговори
Селянин преди 2 години
Естественият имунитет е по-ценен от всяка ваксина. А той се получава по наследство и се закалява с работа на полето. Е, ракията и виното също помагат.
136
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Което си е така - така си е. Мерките са наистина безсмислени. Единственият им смисъл е да напълнят джоба на изпълнителите на световната поръчка.
135
9
 
4
 
! Отговори
До 150 преди 2 години
А вие как мислите ?Заслужава ли си да жертваме младото мнозинство за да дадем още някоя година живот на старото малцинство?
134
19
 
12
 
! Отговори
ГРОБ за ГЕРБ преди 2 години
В нормална държава това гуведо щеше да е в панделата...
133
11
 
19
 
! Отговори
Q преди 2 години
Абе драги ваксъри, не разбирате ли, че всички ваксини имат кратък срок на ефективност - 5 месеца (за който оцелее и двете игли). В последните месеци има обратен ефект. Антителата усилват инфекцията (ADE ефекта - "кошмара на вирусолога"). Ваксинацията е задънена улица. Отдавна има лечение за тоя вирус - Ивермектин, цинк, витамин C, D3 и кверцитин. Пришка ми излезе да го повтарям, а вие си знаете вашта - ваксъри срещу антиваксъри. Намерете протоколите на FLCCC и д-р Зеленко.
132
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърчетата да се информират малко що е то графен, за какво се използва и има ли го във ваксините, и тогава да се пенят по форумите
131
6
 
4
 
! Отговори
До 148 преди 2 години
Може и да е жив. Твърде вероятно е с наивния си акъл и под 40 да е. Заради подобно мислене обаче доста майки, бащи дядовци и баби ще дадът фира обаче.
130
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените в Бълагрия са като за страна с висок стандарт от ЕС, а доходите са като за страна от Африка. Доста от Болниците са на ниво от комунизма само леко бядисани и със сменена дограма. Ниски доходи и пенсии. Как да няма висока смъртност?
129
4
 
6
 
! Отговори
ужасена майка преди 2 години
Мерките са за да ви е страх да се оглеждате дали ще ви проверят за маска да се вдигат цените и да не ви стигат парите да ви страх за работата както се пееше в една песен просто свърши хубавото време инстаграми, дестинации, почивка Мими Иванова - Вече свърши хубавото време
128
13
 
8
 
! Отговори
До 141 А бе преди 2 години
Не е само шум. Българите сме неграмотни и не можем сами да си направим изводите. Като резултат - рекордьори по умиране в Европа, пък имв света. Един такъв Мангъров допълнително клати и без това крехката система.
127
9
 
10
 
! Отговори
до 136 преди 2 години
И в Германия ли са изтрещели ваксъри ? И в Израел , и в Дания и в щатите и Канада и в Англия и тнт. Всичките сме изтрещели ваксъри? Само ти си умен ! И 70% от антиваксърските българи - и те са супер умни !Всички други са т-ъ-п-и ?Това е ефекта на 30 години чалгаризация !
126
11
 
7
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Време е да го преименуваме на Джангъров! Всичко казано от него досега,предизвиква само безполезен шум.
125
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приберете го този стар, лъжлив доктор със сериозни ментални отклонения ! Медиите да престанат да му дават трибуна, само вреди и заблуждава хората!
124
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След десет години, като поприключат тестовете, ще си помисля за ваксините. Искам, ако се ваксинирам, и нещо стане, да мога да съдя компанията. Сега това е невъзможно - подписва се документ. Докато стоят така нещата, нищаква ваксина. Отделно, че предпочитам пастьорна ваксина, не РНК.
123
2
 
15
 
! Отговори
Друга баба преди 2 години
При нас има много починали, защото в болниците персонала не се грижи както правят в другите държави! Тук гладния персонал мисли само дали ще получи обещаните пари!Особено ако си възрастен, никой не те поглежда, това разказват, които са били в болница! Пишат, че имаш съпътстващи заболявания, така е тук, нито има контрол, нито грижа за човека! Ваксините са в период на изпитания, лекарства не са измислили още иТова им е достатъчно на лекуващите да не им пука, че ни захвърлят да си мрем! Пи
122
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам коментарите - тотално са изтрещели българите . От къде са тея анти-ваксърски мнения ? Кой ви е източника на информация че вяаксините са вредни , а ковида е грипче ?Западния свят се ваксинира - значи не е от там източника .Китайците и руснаците ги ваксинират (насила) , значи и от там не е източника .Тогава от къде идва тая безумна информация ? От джунглиъе на африка ли ?Само там са анти-ваксъри и подскачат около запален огън.
121
14
 
16
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
На моя колежка племенник, ваксиниран с две дози ваксини се разболя от КОВИД-19. С него барабар се разболя и гаджето му, също ваксинирана с две дози ваксини, също от КОВИД-19. Не са стигнали до болница (Верно бе, ваксините предпазват!), ама се влачат вече две седмици и още не им минава! Та... въпроса ми е за така наречените "сертификати за чиста арийска кръв"... ааа, тоест за ваксинация?
120
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бау знае най-добре само Бау ще слушате.
119
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мрeте си спокойно антиваксъри, мангърката бди над вас.
118
0
 
1
 
! Отговори
До шаман преди 2 години
Срещу" показва нагледно колко държиш на ценностите които ужким поддържаш.Ако си загрижен за оцщото благо, на какъвто се правиш, трябва да наблягаш на " заедно" а не на "срещу"Ай със здраве и да си носиш редовно маската.