Председателят на БЛС: Важно е да разберем защо е уволнен Балтов

Той не престана да оперира, бе търсен от пациентите си, заяви д-р Маджаров
14 сеп 2021 11:14, Петя Славова
35
Председателят на БЛС: Важно е да разберем защо е уволнен Балтов
Снимка: БГНЕС

Бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов коментира вчера в социалните мрежи, че е уволнен и като лекар от лечебното заведение.

Уволнението му няма връзка с професионалните му качества. Той е един от най-добрите хирурзи, перфектен лекар, дори когато беше директор на "Пирогов" не престана да оперира и да бъде търсен от своите пацеинти.", категорично заяви пред БНТ д-р Иван Маджаров, председател на БЛС.

Д-р Маджаров подчерта, че е много важно максимално бързо да разберем какви са истинските причини да се освободи най-голямата болница за спешна помощ у нас от най-добрия си лекар ординатор. Би било добре за обществото да чуем истинските мотиви за това, допълни той.

Д-р Маджаров коментира ситуацията в спешния център за медицинска помощ във Видин, където санитарите се готвят за гладна стачка заради неизплатените допълнителни средства за работа на първа линия.

Категорично няма разграничаване на лекари от санитари при получаването на ДМС за работа на първа линия, категоричен е той.

"Вероятно става въпрос за някакъв проблем с местното управление на спешната помощ. Чух и министъра, който каза, че от МЗ нямат проблем, а хората твърдят, че цяла зима не са получавали допълнителни средства. Според мен, в рамките на дни министър Кацаров трябва да разбере какво се случва и да предприеме мерки."

Председателят на БЛС коментира актуализацията на бюджета и предвидените пари за здраве след нея.

Тези пари, записвайки се по редовете на отделните дейности, когато ние се срещнем с ръководството на НЗОК ще можем да преговаряме те да бъдат насочени по най-добрия начин, смята председателят на БЛС.

"Не бива да се съсредоточаваме само в ковид, тази година се надявам да насочим повече средства за тези, които са недооценени от години. Пулмологичните и детските пътеки трябва да бъдат повишавани още, за да достигнат баланса, който са изгубили през годините. Има и други пътеки разбира се, ние сме изготвили една таблица за това", обясни д-р Маджаров.

Още по темата
Той допълни, че БЛС вече се подготвя за новия Рамков договор за следващата година.

Задължително трябва да вървим към насочване на средства към тези невралгични точки, за които говорим, за нефинансираните специалности - педиатрия, инфекциозни болести, почти всички, свързани с неоперативна дейност, допълни д-р Маджаров.

Относно четвъртата вълна ковид вълна, той заяви: "За съжаление, лекарите бяха въвлечени в това политическо противопоставяне, тези разговори за и против ковид достигнаха до степен, че ако вярваш си част от една политическа сила, ако не вярваш - в друга. Това е усещането, така се раздели обществото. Това доведе и до факта, че сега като че ли, всеки лекар, който говори за COVID или че работи на първа линия, се разглежда не с това уважение, с което работехме миналата година."

Д-р Маджаров обяви, че е изкусителна идеята ваксината да стане задължителна, но в страната ни подобно решение е трудно. "Всекиопит за задължителност води до усещането, че някой се опитва да ни налага тоталитарни методи. Аз лично не вярвам, че може да се стигне до някакво по-голямо убеждаване.", допълни той.

Лекарят смята, че все пак тези, които имат някакви специфични задължения в своята работна среда, трябва да бъдат ваксинирани, тъй като там няма никакво основание някой да се оплаква от принуда. Като пример той посочи лекарите от хирургичните специалности, които повече от 20 години се ваксинират срещу Хепатит Б, защото така пазят околните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Да преди 2 години
Очаквана новина. Справедливо уволнение. За разходка с "ЖИПКА" през работно време.
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички новинарски сайтове съобщават отвратителни новини. Това с уволнението на Балтов е поредната такава. Какво им става на сегашните управляващи? Отврат !
29
0
 
0
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 2 години
До sss--- Гледам си много навътре в нещата .. :)) Знаеш ги работите ...
28
9
 
12
 
! Отговори
итересно преди 2 години
И като е отли4ен хирург трябва ли да му е разрешено да краде и лъже безнаказано!!!
27
5
 
5
 
! Отговори
Колелото на живота преди 2 години
До Д-р Хаос. Лекарите които работиха добре вече не са в Пирогов.Те са в др.Болници.''Окръжна'' .''Иван Рилски''. Военна.СофияМед и др.Няма нормален човек, който да дойде в Пирогов ако е в ясно съснание.Д-р Хаос....ще го осъзнаеш но трябва да попрактикуваш и в др.Болници у нас и в чужбина и сам ще се убедиш за каква точна медицина има в Пирогов....и каква трябва да е всъщност
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стига сте ни занимавали с този нарцистичен и хистеричен лекар, к. постоянно търси публично внимание
25
0
 
1
 
! Отговори
Колелото на живота преди 2 години
До д-р ХАОС
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко да раз бираш бре тарикат, обади се на шефа на Пирогов и питай
23
3
 
8
 
! Отговори
до АНОНИМНИТЕ преди 2 години
вие понеже си знаете, че сте хейтъри и лузъри, ТУК ИЗБИВАТЕ УЖАСНИТЕ СИ КОМПЛЕКСИ, че нямате никакво, ама никакво реализация в нормалния живот и пишете опорки спуснати от хитреците, които ПАК ИСКАТ ДА СА В ПАРЛАМЕНТА Бабикян и Хаджигенов, разбира се не без Мария Капон, ПАК ще ви викат да търчите по предизборната им кампания ПРИ ГОЛИ ОБЕЩАНИЯ
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, знае, забрави шутът Мирослав Ненков, който се подписва с два подписа
21
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гaньо форумния, пpocт тpoл "знае" всичко за "кражбите" на Балтов, Борисов, Кантарджиев, Мутафчийски и изобщо всички останали от партия ГЕРБ... Затова сега ще гладува и рови по контейнерите.
20
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако досега този хрантутник на снимката не е разбрал защо е уволнен Балтов, то и той самият е за уволнение! Само бегла разходка из ТВ предаванията за миналата година показва, че Балтов прекара поне 2/3 от времето си в телевизиите да прави ПР на Боко. Останалото 1/3 беше поделено в разходки с джипката и из кабинета на балницата. Да лекува пациенти?! Кога? Та той забрави професията си и стана политик по време на епидемията. Като иска да е политик, да отива в щаба на ГЕРБ
19
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нищо че спряха магистралите, всичко се вдигна, увеличиха се заразените от вируса, инфлацията расте, няма правителство, важно е че няма джипка и модела на Борисов. При него не беше интересно, знаеш , че ще може си купиш хляб. Сега... я можеш, я не... Аман от Джипки!
18
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам как Нина Чилова трае това същество балтов, оплетено в далавери и помии
17
1
 
4
 
! Отговори
д-р ХАОС преди 2 години
с най-настоятелни пожелания съм към КОЛЕЛОТО НА ЖИВОТА, ТАКА ДА СЕ ЗАВЪРТИ, ЧЕ ДА НИ ПОСЕТИ в Пирогов, мога да си представя как хлипа и циври на количката в коридорае е ремонтирания де за 40 не милиона МИЛИАРДА .... д-р Балтов е директор на Пирогов от 2017 година
16
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, не е ли ясно, че е политическо уволнение. Ами здраве да е, в чужбина имат нужда от лекари. Тук си имаме Мангъров. Той ще ни лекува.
15
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото е измислил над 300 пациенти и защото прикри и плашеше от името на Бойко битите деца, като в същото време изнасяше извергите на полицията в инвалиден стол. Балтов е безхарактерна калинка, ако зависеше от мен, щеше да е в затвора. Този на снимката също ще влезе в затвора, чакам още два протокола от лс за да го хванем в крачка
14
17
 
12
 
! Отговори
sss преди 2 години
Е, какво толкова го жалите.. нали е много кадърен, ще отиде в друга болница, може и в частна. От маркировка разбира, на жип може да се вози, строи по- София...
13
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво има да се разбира? Всичко е ясно... "Управлява" хунтата на Чорапа...
12
0
 
3
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
АЗ ПЪК МИСЛЕХ, ЧЕ ВАКСИНАТА ПРОТИВ ХЕПАТИТ ПАЗИ МЕН, ОПЕРИРАЩИЯ, А НЕ ОКОЛНИТЕ. ЩО ЗА НЕСВЪРЗАНИ ПРИКАЗКИ?!