Ангел Кунчев твърд: Здравето е над правото на избор!

"70-80% ваксинирани или ще губим по 50-100 души дневно"
15 сеп 2021 11:08, Ния Христова
475
 
"Нещата ще се променят, когато всички осъзнаем колко е важно да преминем през тази епидемия, а не да разчитаме само на контрол, наказания и завеждане на дела. Има примери на абсолютно съзнателно и нарочно показване на несъобразяване на законите. Когато има разпоредби, те са задължителни", заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той даде предложение здравните и социални работници задължително да бъдат ваксинирани, но срещна сериозен отпор от институциите. Според него повече от 70-80% от лекарите в големите болници са си поставили ваксина.
 
"Това ме разочарова, но не е фатално. Експертните мнения са едно, политическите решения са друго. Това не е измислена при нас стъпка. Страните в Европа, които го въведоха, вече са над 7-8. Има професии, в които, ако човек е положителен, крие рискове за много други хора. Колко наши бащи, майки, баби и дядовци трябва да умрат, за да се разбере, че е рисково да не се имунизираш и да работиш с тях?!", коментира той.
 
"Да разположиш една пандемия в предизборна кампания е много лошо. Да я разположиш в 3 поредни кампании е възможно най-лошият вариант. Каквито и мерки да препоръчваме, има една базисна истина - не достигнем ли 70-80% имунизация на населението, ние винаги ще сме на опашката, ще има нови вълни, ще препълваме болниците и ще губим по 50-100 души всеки ден", подчерта доц. Кунчев.
 
"Правото на здраве стои над правото на избор! И трябва да е така. Имаме задължения към това общество. Не може да се грижим само за нас и да казваме: Не ме интересува, аз съм преболедувал. Виждаме неприемлива липса на съпричастност", настоя той.
 
Относно началото на учебната година, главният държавен здравен инспектор посочи, че мерките са добре обмислени и ще действат, но само ако се спазват.
 

Той е на мнение е, че е логично да се разработват ваксини и за децата. "Когато имаш 18% имунизирани, всичко друго е без значение. Една Македония, която започна имунизацията два месеца след нас, в момента е с два пъти по-добър резултат от 35%. Това ще се отрази и на икономиката ни и може да бъде смазващо за следващия туристически сезон", допълни гостът.

 
"Може да удвоим заболеваемостта, тогава в болници ще са 8-9 хил. души. Няма да умират по 70-80, а ще умират по 200 на ден, което е крайно неприемливо. Това не трябва да допускаме. Ако изкараме септември по този начин, ще е добро постижение", обобщи главният държавен здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
328
1
 
25
 
! Отговори
Джон преди 2 години
Тоя за някой лев си продаде душата
327
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гнус ме е да го зърна или чуя!Особено чувство,което не съм изпитвал към никое животно,например.
326
1
 
19
 
! Отговори
Тед преди 2 години
Човешка ***. Как не го е срам
325
0
 
26
 
! Отговори
22 преди 2 години
Тази вечер има големи протести в Словения. Хвърлят факли към парламента, полицията използва водни оръдия... Причината са новите правила за зареждане на бензиностанциите - само с ковид-документи и тестове.
324
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като си плямпа така глупостите, не си ли мисли, че някой антиваксър може да го пpeчука някъде?
323
0
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Преминаването през въпросната пандемия,според този и нему подобните НОЩ-ници,означава пълнене на спестовните им сметки.Здравето и животът са мои,и не желая разни псевдоучени и доктори да ми пробутва.т отровите си.
322
5
 
28
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Искам като ме ухапе куче Цялата държава да се ваксинира против тетанус. Трябва да сте отговорни. Ами ако някой ме зарази. ААА не. Искам всички кучета да ги избият. Ама най добре ще е ако се почне с кучев.
321
2
 
22
 
! Отговори
Dr GUILLOTIN преди 2 години
Кунчев, главата не ви слуша !Имате проблем, който ние може да решим. Здравето преди всичко !
320
2
 
22
 
! Отговори
dr Guillotin преди 2 години
Кунчев ,главата не ви слуша ! Ние ще ви помогнем да се реши този проблем . Здравето преди всичко !
319
2
 
14
 
! Отговори
dr Guillotin преди 2 години
Кунчев, главата не ви слуша...,но ние ще се погрижим за вашия проблем ! Здравето преди всичко!
318
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре е 95% да се ваксинират. Аз няма да съм от тях.
317
3
 
24
 
! Отговори
Анонимка преди 2 години
На тоя кой му плаща да лъже и маже за ваксините, не знам. Не знае ли, че свободния избор ни е даден от Бога, той на по-горен от Твореца ли се прави?
316
1
 
16
 
! Отговори
Шопа преди 2 години
Тепанe требе, хортуване лозе не пази.
315
1
 
25
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
За какво ми е здраве, като трябва да бъда роб?
314
2
 
28
 
! Отговори
СВОБОДЕН ИЗБОР преди 2 години
"Здравето е над правото на избор!"СВОБОДНИЯТ ИЗБОР Е ДАДЕН ОТ БОГ И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО ОТМЕНИ ОСВЕН ТОЗИ, КОЙТО ГО Е ДАЛ.
313
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес е първия уч.ден, в гимназия уча. Та днес направо съм в потрес, директорката ни предупреди да сме с маски, класната/без маска, стои пред дъската/ и ме пита "Защо си с маска, махайте ги тези маски, че не ви разпознавам". Отказвам да ме правят на луд, по-добре да учим онлайн!!!!!
312
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е жалните милиционери да разберат - думичките "задължително" и "забранено" са задължително забранени. Всички милиционери - аре у лево.
311
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименотивай да живееш там където е задължително , как пък точно сега някой се сети за мойто здраве, не го интересува че ям най скапаната храна, дишам най мръсния въздух, прекарвам едвам с 300 евра , но пък иначе здравето било над всичко
310
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами не, не е. Винаги има избор. Не ми пука какво мисли някакъв милиционер.
309
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаш право на избор да гласуваш, да си живееш както желаеш по свой стил, но когато застрашаваш живота и здравето на другите, трябва да има рестрикции. В това е разликата.