Аспарух Илиев: Мантра е, че ваксините не са тествани

Морето от информация е проблем, категоричен е ученият
15 сеп 2021 11:15, Красимир Ангелов
62

Темата за коронавируса и ваксинацията продължава да разделя обществото. В дните около първия учебен ден се забелязва успокоение на темпа на нарастването на новите случаи, но специалистите очакват с тръгването на децата на училище бройката отново да скочи значително.

Още по темата
"Че Ковид е лек грип и няма странични ефекти, ваксините са непроверени - това са ненаучни интерпретации. Мантра е, че ваксините за Ковид не са проверени и не са тествани. Напротив, те започват да се създават още през 2002 г. за SARS - братчето на Ковид. В периода 2019 г. завършва 5-годишният период на одобрение на ваксината. Имаме шанса да знам толкова много за ваксините, че трябва да се адаптира, леко да се коригира, имаме много дълго тестване", заяви за "България сутрин" д-р Аспарух Илиев, ръководител на инфекциозна лаборатория в Берн.

"Когато говорим за филтриране на информация, това е все пак вид цензура. Държавата трябва да оборва грешните стратегии. Никога не поставиха едно лице да казва - това е грешно, това е вярно. Пример - Ангела Меркел се показваше навсякъде и казваше кое е грешно и кое е правилно. Тези, които разпространяват грешна информация, ненаучна, БЛС трябва да се сезира. Морето от информация е проблем",  категоричен е медикът.

Той коментира пред Bulgaria ON AI
R и предложението на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев за задължителна ваксинация за социалните и здравните работници, като посочи, че доскоро е бил против, но с оглед на Делта варианта нещата се променят.

"Има един момент, в който дискусия може да се провежда, но в един момент държавата трябва да действа", подчерта д-р Илиев.

Той изрази и своите опасени, че мерките в училищата няма да се спазват. "Смятам, че и децата не трябва задължително да бъдат ваксинирани, но е препоръчително", посочи специалистът.

България е един негативен пример за страните от ЕС и ще бъдем сочени като такъв, отбеляза още експертът.

Според д-р Илиев ни чака тежка вълна и претоварване на здравната система.

"Имунитетът има своят сила, но има и своята ширина - ваксините са много по-широки като диапазон. Ще имаме пик на заболеваемостта, моята молба е да се следи броят на починалите. Ще има претоварване на здравната система", подчерта д-р Аспарух Илиев.


62
Още от Коронавирус
Кантарджиев: Трябва да пазим учители да не заразят децата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
антиваксър н.6172728 преди 1 ден
Има два начина да го кажеш - Аспарух Илиев казва "коронавирус ваксините започват да се създават още през 2002г.", а далеч по-компетентни учени казват "от 2002г. се проваляме да създадем коронавирус ваксина".
53
0
 
1
 
! Отговори
23435 преди 2 дни
Да,тествани са десетилетия,но във военните лаборатории на Пентагона.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Децата не трябва да бъдат ваксинирани!!!
51
0
 
4
 
! Отговори
бай Шиле Де би ла преди 2 дни
АспарДух Илиев: Мантра е, че ваксините не са тествани - ТЕСТВАТ СЕ В МОМЕНТА... БЕЗПЛАТНО ЗА БАЛЪЦИТЕ - ДА ПЕЧЕЛИ МАФИЯТА
50
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Абсолютно прав е за това, че от много години се знае за коронавирусите и се правят опити за ваксина, но поради многото мутации се налага непрекъснато модифициране на ваксините за да са ефективни... Тук разни смешници със средно образование ми се правят на капацитети, че и се опитват да разсъждават...
49
4
 
5
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 2 дни
Ако се съди от изявлението му - най много да е санитар в Берн! Никоя от така наречените 'ваксини' не е минала стандартния процес за одобрение! (това било "Мантра' според него?) Или е на ниво санитар, или просто лъже, или е добре платен да мами...
48
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 дни
ЩО ЗА ИДЕОТ ИЗПОЛЗВА ДУМАТА МАНТРА И ОСОБЕНО В СМИСЪЛА КОЙТО ТОЙ Я ИЗПОЛЗВА! ТЪЛКОВНИЯ РЕЧНИК ДАВА СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ДУМАТА МАНТРА, ТОЗИ НЕ Е ДОБРЕ С ГЛАВАТА!
47
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ако изгледате видеото, ще видите как казва "40% от преболедувалите имат трайни проблеми като безсъние, липса на концентрация, уморяемост...". Безсрамник! Някой преболедувал да има траен проблем? Никой в моето семейство, а не знам и за някой от моето обкръжение.
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Долен, мазен лъжец! Къде са научните проучвания тогава - дай резултатите от тези изследвания? Защо ги няма?
45
2
 
2
 
! Отговори
Кънчо Спрънджев преди 2 дни
Уважаеми другарки и другари! Уважаеми полуинтелекти (независимо от степента на образование), искрено се надявам да не платите по съответния начин за клетвите, обидите и агресията спрямо хората, които не са на вашето мнение. Искрено се надявам да не гледате със сълзи на очите, когато си плащате за всичката помия, която сипете. Нека Господ ви прости. На хората с друго мнение не им пука за вас. Всъщност, знаете ли тежестта на думите....?
44
1
 
14
 
! Отговори
някой преди 2 дни
Значи, аз помня че чух много други мантри. Например отначало ката ден слушахме мантрата "Най-добрата ваксина е набодената ваксина". После разбрахме, че не е така, защото Пфайзер се оказа по-добра от Астра, но я нямаше и всички масово се боцкаха с Астра.И много други мантри мога да цитирам, но няма място тук за всички!И друго нещо - каква е тази "инфекциозна лаборатория"???Такава лаборатория няма! Посочете името на лабораторията, не вярвам на анонимни професори Джон Доу!
43
1
 
23
 
! Отговори
Хм преди 2 дни
И понеже са тествани, през 2020 се наложи да се тестват наново, от фаза 1. Каква ли е причината?
42
5
 
19
 
! Отговори
Чоко преди 2 дни
И каква е тази ваксина от която се разболяваш ЛЕКО ? Ако ваксината е читава не би трябвало да се разболееш изобщо. Така е поне с детските ваксини . Илюзия е че ваксините те пазят. Болниците са пълни с ваксинирани хора
41
1
 
14
 
! Отговори
Този преди 2 дни
с мантрите да ходи в някой тибетски манастир
40
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Израелския министър на здравеопазване си го е казал в ефир! Притискаме неваксинираните да се ваксинират чрез зелени сертификати, паспорти... по служебен ред... всякак! Не разбрал човека, че микрофона му работи и се изплющял безхаберно!
39
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Като са тествани какво е това листче, дето трябва да подпишем, че ЛИЧНО поемаме отговорност за страничните ефекти?
38
4
 
19
 
! Отговори
Били Спасителя преди 2 дни
Естествено, че са тествани и резултатите от тестовете показват 100% смъртност. Да не мислите, че някой ще тръгне да намалява населението с нетестван продукт? Все пак трябва да има предвидимост в този процес, няма да си играем на руска ролетка, я!
37
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
България е един негативен пример за страните от ЕС и ще бъдем сочени като такъв, отбеляза още експертът. Оооо неееее Ще бъдем сочени един ден като пример как трябва де отнадяме към ИЗМАМНИЦи !
36
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Как да не са тествани. Тествани са на 20 000 шимпанзета и за 2г. няма ни едно живо от тях.
35
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Слушахме разни медици, РЗИ-ци, математици, сега и алхимици. Разбрах, че се забранява да бъдем скептици.