Проф. Витанов: Очакваме „разведряване“, празнувайте на 15 септември

Няма опасност за дифузно разпространение на COVID-19 в София, смята той
15 сеп 2021 06:15, Ерол Емилов
85
Проф. Витанов: Очакваме „разведряване“, празнувайте на 15 септември
Кадър: БНТ

„В София 15-ти септеври ще бъде посрещнаст спокойно, идете си на празника с учениците и си празнувайте. Опасност от дифузно разпространение в София няма. Тъй, че приятно прекарване, просто спазвайте елементарните мерки, не се струпвайте на едно място“, коментира математикът на бившия Национален оперативен щаб проф. Николай Витанов.

„В страната имаше 15 области с дифузно разпространение на заразата, когато тръгвах за конференцията. Сега са останали 4. И тук очакваме известно разведряване на обстановката”, допълни той.

Проф. Витанов поясни, че днес базовото репродуктивно число е 1.095 и припомни, че максималната стойност от първичния пик на тази вълна е бил 1.54.

Още по темата
„Заразата все още се разширява, но слабо. Броят на активните случаи се очаква да достигне 40 000. Като тръгна вълната, бяха към 7000. Ситуацията в болниците не се очаква да се подобри скоро. За броя на починалинте няма да пиша, че хейтърите пак ще почнат да вият - зер Витанов каза, че можеш да се опиташ да излъжеш индикатора регистрирани нови случаи, но не можеш да излъжеш индикатора смъртност. Писах ви, че когато броят на починалите стигне 20 000, ще напиша нещо по въпроса за причините за високата смъртност. Някои се търкаляха от смях, че Витанов чака нещо, което няма да стане”, коментира математикът и се пошегува, че тече кастинг за негов заместник.

„Желая здраве и успехи на всички и нека вирусът да ви заобикаля”, завърши специалистът.


85
Още от Коронавирус
Близо половината учители в Плевенска област са ваксинирани
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
До 73 преди 1 ден
Извинен сте, макар и да не виждам за какво.Не сте ме засегнал или обидил с нищо. Не схващам, какво от краткия ми текст оценявате, като оплюване.Аз само дефинирах разликата, между вас математиците, и нас говедата.
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До 71. Моля да бъда извинен за корекцията, но Математиката се занимава изключително със строгите логически изводи, формирани по правилата на строгото логическо следване. Количествените отношения са приложения на Математиката в други сфери на познанието. Вярно е, че Вероятностите и статистиката са на границата между теорията и приложението, но все пак те дават методи за да могат други да правят заключения. Няма нужда да оплювате някакви статистики, които дори не пречат на мирогледа Ви.
71
0
 
1
 
! Отговори
До математика преди 1 ден
Математиката се занимава изключително с количествени величини.Ние, говедата държим на качествените.
70
0
 
1
 
! Отговори
Математик преди 1 ден
Определено и неоспоримо публикувалите простотиите си тук отговарят на критериите за липсващото звено в еволюционната схема, достигаща до изправения човек, но все пак с преобладаващи черти на ***. Не ви е дадено в тази инкарнация да спорите с математици. Както каза самият Витанов, когато Питагор открил великата си теорема бил толкова въодошевен, че направил Хекатомба - жертвоприношение на 100 ***. Оттогава, говедата мразят математиците ... ;-)
69
2
 
4
 
! Отговори
Боже опази преди 1 ден
Витанов ли да питаме вече за позволение какво да правим? Тези съвсем се взеха насериозно и се самозабравиха. Той май се мисли за Господ.
68
4
 
5
 
! Отговори
трибунал преди 1 ден
витанов и ти и роднините ти ще бъдете провесени от някое дърво #Нюрнберг2
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
тоя ако можеше да се види отстрани какъв *** е...
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Каква върховно щастие и облекчение, че придворният гадате..ъъ.. математик ни РАЗРЕШИ да празнуваме на 15 септември.
65
4
 
12
 
! Отговори
После преди 1 ден
Мангъров бил лъжец,а?Този ,тогава, какъв е?
64
3
 
6
 
! Отговори
Как ли пък не! преди 1 ден
Щото ти си казал, нали?!
63
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
99% от коментиращите дори не четат статиите...Защо няма 1 коментар за правописните грешки, една от които е дори на първия ред???
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
"Проф. Витанов: Очакваме разведряване, празнувайте на 15 септември"---------------------Благодаря, че ми разреши "шефе". Абе ей клоун, да изчезваш вече че ми се повдига от тебе вече.
61
1
 
12
 
! Отговори
Голям Пикник преди 1 ден
Витанов да си пие Простамола за ведро настроение
60
1
 
13
 
! Отговори
Sava Tomv преди 1 ден
Сега КОЙ ще му повдигне обвинение за говорене на откровени лъжи???
59
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
тоя плюнчо нали вчера се кълнеше, че спирал с прогнозитеза ковид, понеже много го обиждали и заплашвали по интернет. ЕДва ли не очаква медал да му дадем.. И ето днес отново е на "първа линия", както сам обича да си втълпява. Явно това е някакъв нарцис, който си мисли, че без него светът ще се свърши
58
2
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 1 ден
Аз очаквам най-накрая да се захванеш с математиката и да оставиш вируса на тези,които го разбират.
57
4
 
14
 
! Отговори
Приятел на Азис преди 1 ден
Професоре, обичам те! Желая те! Искам да те ...
56
4
 
20
 
! Отговори
nexussss преди 1 ден
Жив да си, Витанка! А аз мислих, че трябва да лягаме и да Омираме по твоя заповед. Колко кьотек можеш да носиш не е истина просто!!!
55
4
 
12
 
! Отговори
Така преди 1 ден
До До 57 Двуклетъчното си ти! Процента не ме интересува. Интересува ме това, че криеха съзнателно смъртните случаи на ваксинирани! Защо така? Нали са честни? Така че недей да се отклоняваш от темата и да ми говориш за проценти, едноклетъчно!
54
3
 
4
 
! Отговори
До 57 преди 1 ден
Двуклетъчно, я сметни процент 64 от 9494. Няма нужда да говорим повече.