Първият случай на имунизиран, починал от COVID-19, е от 21 март

20 души с ваксина са в интензивното за последните 14 дни
145
Първият случай на имунизиран, починал от COVID-19, е от 21 март
Снимка: БГНЕС

Първият смъртен случай на COVID-19 при пациент със завършен ваксинационен курс у нас е регистриран на 21.03.2021 г.

Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Още по темата
За периода от 01.03 до 14.09.2021 г. относителният дял на починалите със завършен ваксинационен курс е 0,67%, или 64 души от общо 9 494 починали с COVID-19 за съответния период.

За последния 14-дневен период (от 01.09 до 14.09.2021 г.) относителният дял на постъпилите за болнично лечение пациенти със завършен ваксинационен курс е 7,2% от всички хоспитализирани с COVID-19.

Хоспитализирани в лечебни заведения с доказан COVID-19 са 6 488 души, от които със завършен ваксинационен курс са 468.

Относителният дял на лицата, постъпили за интензивно лечение, е 0,3% от всички хоспитализирани за периода, или 20 души от общо 6488, приети в лечебни заведения с COVID-19.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи Мангъров не лъже, лъжат всички останали! Защо не я дадохте тази имформация до сега?!! За такива като вас има специално място на оня свят!
34
2
 
18
 
! Отговори
До програмиста преди 2 години
Приграмисте, запри се с тия фалшиви тестове, тая опорка се изчерпа!!! Само ти ли не си и разбрал, че изначално така натечените тестове са пунта Мара!!! Досадно е вече!
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какъв е ефектът от тия ежедневни статии? Едно нещо като се повтаря многократно, замирисва на лъжа. Елементарно е. Всеки нормален индивид знае какво да направи за да се опази, и евентуално да мине през решетото. Другото е кьорфишеци.Който иска да се боде с експерименталната отрова. Но който е против нямате право да го изнудвате да играе по свирката на евреите.
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо няма статистика колко от заразените са ваксинирани ?! Явно не е много изгодно, че хептен ще се скапе кампанията за ваксинация .
31
9
 
10
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
я да чуем колко от тях са с фалшива имунизация (т.е. само издаден сертификат а дозата изхвърлена в мивката). Правят ли им антигенни тестове, и доколко достоверно е че са били имунизирани?
30
2
 
8
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Толкова много "балони" ви се спукаха за 2 години. Вие сте по-вредни за обществото от бацила .
29
5
 
10
 
! Отговори
сто преди 2 години
Едно нещо е ясно от тази статия - че 67 човека са починали ОТ ваксините и 9494 С ковид (а не от ковид),
28
0
 
11
 
! Отговори
Сме преди 2 години
Абе нали първия ваксиниран в Анлгия -Уилям Шеспкир умря през пролетта
27
2
 
21
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Първо да се ваксинира ***, на dnes.bg И ако утре, и вдругите дни пак трие, эначи ваксината си е ОК.
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма смисъл от ваксините , защото споменаха за нов щам, който заобикаля всички ваксини . Искат да направят хората зависими от ваксините , като наркозависими ..
25
18
 
7
 
! Отговори
Kris преди 2 години
Обърнете внимание на Дания. 74% ваксинирани, всичко е отворено, няма рестрикции и болните са супер малко. Лепнете си по една ваксина... живота си тече нормално за нормалните ;)
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22Как може да не се доверяваш на ваксата?! Тя е изработена от велики учени,за да те пази. Направо ме е яд,че се бавят бустерите,с тях вече ще бъдеш напълно защитена,защото срока на годност изтича на първите 2 дози. Защо се бавят бусетрите,и се застрашава живота и здравето на ваксинираните? Отдавна минаха при някои 6 месеца от 2-та доза.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как хората да имат доверие на лакеите, возили се на Жипката на Про стия. Защото не ги възприемат като лекари, а като полит-пропагандатори.Това е и причината повечето българи да бойкотират ваксинирането.
22
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обаче тези, които се прецакаха с ваксините изведнъж започнаха да говорят, че всички трябва да се ваксинират... Прецаканите стават доста и натиска за социално-здравния експеримент се засилва...
21
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато платените клакьори на бялата мафия, облечени като държавни хигиенисти, министри и всякакви популисти ни убеждават повече от година, че ги е грижа за здравето ни и затова от сутрин до вечер ни убеждават да сме отговорни към другите и към себе си и да се набодем с експериметални препарати, които се тестват върху живи хора, страната ни вече 30 години е първа по смъртност в Европа. Дневно умират по 300 българи и то не от Ковид а от рак, съдови заболявания, диабет и т.н.
20
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как ваксина да се разработи за по-малко от 5 години.Това е някаква експериментална отрова, която тепърва се тества, при това безплатно А печалбите от нея след време се очаква да са милиардни.Доброволци с промити от медиите мозъци не липсват.
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте първо гербаджии, милиционери, военни и всякакви други безполезници и чак тогава агитирайте нормалните хора!
18
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЛекарНе до Вас.Абе хора, аз съм ваксинирана, но съвсем не смятам, че съм безсмъртна.Това не значи, че антиваксер може да ми плюва в лицето, и да ме зарази и убие.
17
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С въвеждането на трета доза и бустер (каквато и да е разликата) напълно ваксинираните се превърнаха в напразно ваксинирани.
16
1
 
17
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Въпрос - има ли разлика в значението на думите "имунизиран" и "ваксиниран" ?!