Спряха процедурата по одобрение на "Спутник V"

Търси се доказателство за съответствие със стандартите за производство
16 сеп 2021 09:22, Петя Славова
70
Спряха процедурата по одобрение на "Спутник V"
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация спря процедурата по одобрение на руската ваксина срещу COVID -"Спутник V".

Причината е назначената нова проверка на заводите на производителя, съобщи д -р Джарбас Барбоса, заместник-ръководител на Панамериканската здравна организация (PAHO), предава БГНЕС.

"Производителите на ваксини трябва да потвърдят, че местата, където се произвеждат ваксини, са в съответствие със стандартите за добра производствена практика ... Що се отнася до процеса на одобрение за ваксината "Спутник V" за спешна употреба, този процес е спрян, тъй като по време на проверка на една от фабриките, които са част от производството на "Спутник V", бяха установени недобри производствени практики", каза той.

"Добрата производствена практика" е система, която гарантира производството и контрола на продуктите в съответствие със стандартите за качество.

"Спутник V" е одобрена за прилагане в 70 държави с общо население от 4 милиарда души, което е повече от 50% от населението на света. Ефективността на ваксината е 97,6%, като данните са въз основа на наблюдение на 3,8 милиона ваксинирани руснаци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: ваксинасзокоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То беше ясно, всичко е до политика. Може да е единствената ваксина в света, но защото е руска, няма да я приемем без значение колко ще пукнат...Запада много грубо и безцеремонно намесва политиката в спорта, изкуството, но когато го прави в медицината вече става изключително противно!
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
39 глей си работодателството не взимай отношение по въпроси, които не чаткаш!
35
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 36 от 35 Аз съм наясно ако нямаш нищо против, ама де....би...ла по надолу явно си е втълпил точно това, че 4 милиарда народ " ползвал" Спутник, та за него е уточнението ми! Китай изнася ваксини за Русия, а не обратното, Индия си има местно производство на Астра, а мисля че и Аржентина и ВЕНЕЦУЕЛА спряха използването на Спутник, абе наистина е добре да четете и то не по руските сайтове!
34
6
 
3
 
! Отговори
Работодател преди 2 години
Аз само да попитам, вие всичките драскачи, безработни ли сте или искате да станете безработни? То такова прахосване на време няма. Или това да симулирате работа ви влиза в конституционните права?
33
1
 
14
 
! Отговори
БГ преди 2 години
То пък в заводите на Модерна имат добри производствени практики, питайте Япония, нещо не казват за това, интересно!!!
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петя, стига ваксини. *** питай Йоаникии. 200 милиона му взели адвокатите в земи-първа линия на морето, гори-акри. Йоаникии си подал оставката до Синода. Кви журналисти сте бре м****** му стара. Ама за ваксини денонощно пишете
31
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4 милиарда се ваксинират със Спутник, ама друг път! В китай си имат ваксина ( няколко броя!), те китайците изнасят за русия от техните ваксини, а не обратното, индия произвежда Астрата ( въпреки че е калпава), и също не внасят, то кой ти ще купи руската Спутник, като дори руснаците не смеят да се бодат с нея! Я вижте че русия е по зле и от нас по брой ваксинирани на глава от населението! Крайно зле са горките...
30
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия и стандарти за качество е някакъв оксиморон....
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз си спомням един драстичен случай в САЩ, където няколко латиноса сбъркали като изливали течности от бидон в бидон. Даваха ги по тв. Мизерни халета, все едно бъркат фалшив алкохол в някой гараж. После чудничко Япония и американците унищожиха няколко милиона дози. Но СЗО не се самосезира и не отне никакви временни разрешителни. Мда. И не защитавам Спутник, няма да си го сложа. Нито една ковид боза няма да си сложа. Само се питам защо има различно третиране при едни и същи условия.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С *** не се спори. От пусто в празно.
27
3
 
23
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Как едните се одобряват за 3 месеца,а други 2 г. все ги проверяват?!?СЗО здравен или политически орган е всъщност?!?
26
5
 
11
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Пука има на руснаците за разпадащия се ЕС и отдавна компрометираната и некомпетентна СЗО. 4 МЛРД. се ваксинират със Спутник! Едва ли им пука за някакви 6-700 млн. (ЕС и САЩ) чисто икономически... Цената я плащат гражданите на ЕС и САЩ защото яко *** и се заразяват след ужасяващите ваксини на "одобрените" Пфайзер, Модерна и Янсен, а за чистата отрова Астра Зенека даже няма да коментирам...
25
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен21 - да, руските хакери качват стотици видеа на разкази от осакатени от отровните експериментални псевдоваксини. Също нагласят данните от цял свят, така че най-"ваксинираните" държави да имат най-лоши резултати с коронавируса. Абе голяма работа са тия руски хакери. Всичко може да обясниш с тях.
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми руснаците не са сложили от веществото което позволява скънирани и невъзможност да ползваш фалшив сертификат, ми бедни хората, де толкоз пари да угодят на фашистите
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не можеш да прескочиш до Сърбия? Колко много пари ти трябват за билет за автобус? Смешки.
22
5
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
Изключително неадекватен коментар! АЗ я спряха в много държави или ограничиха до определена група хора, които не показват да са повлияни от страничните ефекти. А теб те води сляпата вяра в руското. Нищо че освен Бразилия и дуги държави откриха недокументирани субстанции и отклонения от първоначално заявеното качество.
21
0
 
4
 
! Отговори
Zax преди 2 години
До Анонимен Грипната ваксина не е жива, а компартиментна. Вирусът е раздробена на части и така се прилага.
20
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност руските хакери и *** под поръчката на правителството започнаха войната против АЗ и я дискредитираха. Както и против бионтех-файзер. Създадоха фалшиви сайтове за дезинформация с фалшиви статистики , която бг антиваксъри тиражират безнаказано. От цялата тая война Русия и България са най-неваксинираните нации. Руснаците все пак се усетиха и доста напреднаха напоследък, но българите излязоха най- големите глупци в света, че им се вързаха.
19
4
 
7
 
! Отговори
ZAX преди 2 години
Щото е много добра затова се избиват да я купуват, а *** бягат от нея като комунист от рабита.
18
7
 
15
 
! Отговори
Бизнес-за-милиарди преди 2 години
Другите експериментални псевдоваксини имаха смесвания между производители - едната беше замърсена с компоненти от другата... Откриват някакви неясни приимеси в тях... Ама руската е лоша, ясно. Затвърждават огромното доверие, което имаме в тяхната компетентност и безпристрастност.