Спряха процедурата по одобрение на "Спутник V"

Търси се доказателство за съответствие със стандартите за производство
16 сеп 2021 09:22, Петя Славова
70
Спряха процедурата по одобрение на "Спутник V"
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация спря процедурата по одобрение на руската ваксина срещу COVID -"Спутник V".

Причината е назначената нова проверка на заводите на производителя, съобщи д -р Джарбас Барбоса, заместник-ръководител на Панамериканската здравна организация (PAHO), предава БГНЕС.

"Производителите на ваксини трябва да потвърдят, че местата, където се произвеждат ваксини, са в съответствие със стандартите за добра производствена практика ... Що се отнася до процеса на одобрение за ваксината "Спутник V" за спешна употреба, този процес е спрян, тъй като по време на проверка на една от фабриките, които са част от производството на "Спутник V", бяха установени недобри производствени практики", каза той.

"Добрата производствена практика" е система, която гарантира производството и контрола на продуктите в съответствие със стандартите за качество.

"Спутник V" е одобрена за прилагане в 70 държави с общо население от 4 милиарда души, което е повече от 50% от населението на света. Ефективността на ваксината е 97,6%, като данните са въз основа на наблюдение на 3,8 милиона ваксинирани руснаци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: ваксинасзокоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно политическо решение. Щеше да има бая по-висок процент ваксинирани в БГ ако хората имаха право на избор, включително на тази ваксина. Но не, Пен. делсъюза трябва да си прави клиз ми на два месеца с американските отрови. Ми, ок, с нетърпение очаквам сега да дойдат загрижените, начело с урсулка и да ни ваксинирват с бухалки. Досега не съм била агресивна към хора, но винаги има първи път. На зло куче...
56
1
 
12
 
! Отговори
Т.Петков преди 2 години
Всичко е въпрос на пари. А нарушения на "добрата производствена практика" винаги могет да се намерят!
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цитирам: "с руски за които до момента няма доказано замърсяване" .. Абе вие съвсем сте изтрeщели ве!
54
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е, че народът си сака ГЕРп, всичко останало е плява!
53
0
 
13
 
! Отговори
Поп Грую преди 2 години
Природния газ отива към 1000 долара, да очакваме ли одобрение от СЗО, МЗО, ГЗО, ГЪЗЪО, ФЗО???
52
2
 
23
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
СЗО е явно политическа структура на световния леберален елит. Тръмп затова искаше да ги уволни. Доверието ми към тази структура е нулева.
51
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Язък, такава хубава ваксина а не върши работа.
50
4
 
9
 
! Отговори
Познато преди 2 години
Братушките е трябвало да ги пуснат на проверка в сряда. Тогава са полуизтрезнели от уикенда и още не са почнали запивката за следващия уикенд. На времето като се купуваха руски коли, хората избираха по серийния номер. Там беше кодиран денят когато е сглобена колата и всички предпочитаха този ден да се е паднал сряда.
49
6
 
6
 
! Отговори
руски нрави преди 2 години
Изглежда че не можаха да подкупят който трябва или подкупа беше малък.
48
6
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ами те и в Бразилия отказаха разрешение за употреба на руската ваксина, защото тамошните учени доказаха, че човек се разболява от векторния вирус, а не би трябвало. Тоест, умишлено те заразяват, все едно да си купиш болест! Е, не се заразяваш от коронавируса в крайна сметка, ама все тая!
47
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами може и най-добрата ваксина да е но проблема е че никой не им вярва на тези. Сами си го направиха да е така. Дори и руснаците не го искат това.
46
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ефективността на ваксината е 180% по данни на руската агенция по манипулациите.
45
12
 
10
 
! Отговори
руския мордор преди 2 години
Ами че то всичко руско се произвежда по разни колиби и землянки. Как ще произведат стерилна ваксина като не могат да прокарат даже канализация по градовете?
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много специалисти останахя без работа, и бройката им се увеличава.
43
0
 
4
 
! Отговори
Бачкатор преди 2 години
До Работодател 39....Г-н Интересен, работим правопропорционално на заплащането и обратнопропорционално на мераците на капиталистическите експлоататори. Аз излишно принадена стойност не правя, а шефа си трае, защото специалистите като мен рязко взеха да изчезват в България.
42
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия построи и Северен Поток 2 и газта може да потече от 1 октомври, но и там бавят сертифицирането, междувременно цената на газта мина 800$, с тази цена Русия може да спре да продава и да си запази печалбите. Зимата ще има рекордни сметки за отопление в цяла Европа.
41
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската ваксина се оказа най-ефективна и надеждна без никакви странични ефекти. А Урсила похарчи десетки милиарди от нашите пари за "сертифицирани" ваксини които нямат никакъв ефект, хората се разболяват отново и отгоре на това в много случаи предизвикват странични ефекти и смърт.
40
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дам, с доказано замърсени ваксини можем да се тровим, защото са западни, но с руски за които до момента няма доказано замърсяване не можем да се ваксинираме. Лицемерие до безобразие!
39
6
 
13
 
! Отговори
Търговска война преди 2 години
Отказват да допуснат руската ваксина до собствените си държави. Пазят си собствените ваксини. И има защо, руската е по евтина и по качествена. Пък тн *** държави с повече от 50 процента от населението на света една по една минават на Спутник. И за инфо на някои долуписачи - и Китай, и Индия и Бразилия и още доста държави, вкл и в Европа в момента произвеждат Спутник или строят заводи за него.
38
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е един от начините за отстраняване на конкуренцията с непазарни средства, които обикновените хора класифицираме като нечестни.