Куба разреши ваксинацията на деца от 2 до 10 години

Те се имунизират с кубинските ваксини Abdala и Soberana
17 сеп 2021 12:18, Ния Христова
62
Куба разреши ваксинацията на деца от 2 до 10 години
Снимка: БГНЕС
От вчера Куба разреши децата от 2 до 10 години да се ваксинират срещу коронавирус, предаде Асошиейтед прес.
 
Децата ще се имунизират с кубинските ваксини Abdala и Soberana, които са тридозови.
 
Кубинското правителство преди сидмици започна да ваксинира хора на възраст между 11 и 18 години, припомня БТА.
 
Болниците в страната са под натиск поради силното разпространение на COVID-19, отбелязва АП.
 
В тежко засегнати провинции като Матансас, Сиего де Авила и Сиенфуегос бяха изпратени лекари от други части на страната, както и помощи от чужбина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
4
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
, в социалистическа Куба има голяма медицина,на суперниво и то безплатна! Да, кубинците са патриоти,за разлика от прогресивно затъпяващата...Подкрепям с двете ръце.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...които изучихме с нашите скромни средства, бързат да избягат на Запад при големите заплати! Това е разликата! Кубинските лекари единствени отидоха да помагат на руснаците при васксинирането срещу смъртоносната Ебола в Африка! И още нещо - побеснявам, когато за mRNA ваксини говорят разни, които не знаят при РНК коя е комплементарната база на аденина! Много калинки, много *** се навъдиха!
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксини с име ***....еееех да се смее ли човек, да плаче ли?
51
2
 
2
 
! Отговори
БГ ваксината е най! преди 2 години
Всеки ден по няколко дози от 50 ml ГроздоВАКС вътрешно и се поддържа прекрасен имунитет срещу вируси и бактерии, а и смъква напрежението :)
50
1
 
2
 
! Отговори
Абдала преди 2 години
литературен герой от едноименно произведение на Хосе Марти.Архетип като нашия Бай ***, но от съвсем друго естество.
49
2
 
5
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Не виждам защо излишно се възпали. Заболяване като заболяване. Със своите странични последствия или без. И за сведение не съм антиваксър, дори имам допълнителни ваксини, както и детето ми. Главната ми отправна точка беше,че точно на тази възрастова група в 99 процента абсолютно нищо им няма към този момент,освен придобиване на антитела.
48
3
 
5
 
! Отговори
1111 преди 2 години
До Анонимен 24 - "Който рискува здравето си и здравето на близките си и децата си , отказвайки ваксина е престъпник." Още ли има не разбрали ,че като се ваксинираш пазиш само себе си и никой друг . Така ,че ако не се ваксинираш ,рискуваш само собственото си здраве.
47
3
 
8
 
! Отговори
до лекар преди 2 години
Благодаря за информацията.И аз съм на мнение, че кубинците са много напред с материала и не само в сферата на ваксините, а въобще в сферата на здравеопазването, което е логично последствие от това че същото не е превърнато в пазарна ниша ,а основната му функция наистина е грижа за общественото здраве.Позапознах се в тази връзка с протеиновите ваксини, на първо четене звучи чудесно дано и резултатите от прилагането им да са същите.
46
4
 
7
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Ваксините в Куба са субединична т.е. не съдържат само антигена на спайк-протеина!!!Те не вкарват в организма РНК.А кубинците последните 30-40 г. са много напред с мматериала по производството на ваксини вкл. и против рак на белиа дроб и ги изнасят по цял свят.Това са лекари които навремето са учили в Русия а тя е 1 в света по иновативни микробиологични технологии!!!
45
4
 
7
 
! Отговори
КОВИСЕКТА преди 2 години
Давайте да осакатяваме и избиваме децата! Време е, вече е разрешено! С експериментален препарат който не създава имунитет, срещу болест която е 99.999% безопасна за тях! Ура за Новото Нормално!
44
3
 
5
 
! Отговори
до 43 преди 2 години
колкото ти си сигурен че на детето на година и нещо му няма нищо така биха ти отговорили и за ваксинираните деца. След три четири години ще видим , за това не пидскачай толкова ентусиазиран кат петел.
43
1
 
1
 
! Отговори
до Лекар преди 2 години
Коя от двете?Тази която прилагат при децата или другата?
42
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И колко точно деца има увредени след ковид ? А колко са увредени след ваксини? Да се агитира ваксинация на деца с експериментални препарати си е престъпление
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 20 Да де,точно този ред не беше спазен за тези ваксини.Баха пуснати набързо заради "обстоятелдтвата"
40
1
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Кубинската ваксина е протеинова. Не е класическа. Не съдържа убит вирус , а част от спайк протеина. Има американска подобна от преди 4 месеца.
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понастоящем здравеопазването в онази бананова република е в пъти по-качествено от здравеопазването в тази бананова република в която живеем .А беше време в което точно ние учихме кубинците на медицина.
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
предпочитам кубинска ваксина търкана и завивана на бедрата на млади кубинки - веднага ще отнеса една Абдала само да я пуснат в БГ
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия държави(като Куба) е много добре че имат собствени ваксини...
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бързо тука ваксаджиите да се ваксинират с 2-те кубински ваксини! и с всички останали!з а по- сигурно!
35
2
 
9
 
! Отговори
до 30 преди 2 години
не измествай темата.Къде видя да споменавам за графени, чипове и стерилизиращ потенциал?Попитах те дали във Франция и Испания ваксинират населението си със собствените си ваксини.Обърнах внимание, и че Китай не допуска чужди ваксини при ваксинирането.А доколко рнк ваксините са по-леки и безопасни от класическите само времето ще покаже..Още е прекалено рано за подобни категорични твърдения, няма достатъчно база за сравнение за да бъде верифицирано