Проф.Витанов: Разведряването с коронавируса е само на повърхостта

Броят на смъртните случаи обаче продължава да расте, пише математикът
17 сеп 2021 16:30, Ния Христова
85
Проф.Витанов: Разведряването с коронавируса е само на повърхостта
Снимка: БГНЕС
"Разведряването над повърхността го очаквахме и то е свързано с преминаването на пиковите стойности на първичния пик. Неприятностите под повърхността също са очаквани, защото имаме опит да се формира база за надигане на вторичен пик."
 
Това пише във Фейсбук профилът си проф. Николай Витанов.
 
"Винаги съм казвал, пиша го и сега. Имаме мерки, които могат да разрушат тази база и вторичният пик да не се надигне. Процесите в дълбините (и най-вече растящият брой области с дифузно разпространение на вируса) показват, че ефектът от тези мерки е недостатъчен. Защото не се спазват. Помислете малко. Какво би могло да направи още правителството. Да наложи пълен локдаун ли? Няма политик в България, който да го направи, особено преди избори. Тогава спиранетона негативните процеси в дълбините зависи от нашето съзнание. Да, де, но е известно какво е съзнанието на 1/4 от народа. Толкова по този въпрос засега. Който гледа само повърхността, вижда разведряването и се радва", пише още Витанов.
 
"На картата на риска по нашата методология се вижда какво ни крепи да не се гътнем в пропастта (пиша за народа тук, ако някой иска да чете високопарен математически стил, ще му пратя някои от моите статии). София-град и Пловдив още не са във виолетовата зона на риска. Това е. Иначе прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост и без да я гледате, можете да се сетите, какъв е единственият цвят на нея. Ще остане така още доста време.
Още по темата
 
Базовото репродуктивно число днес е 1.022. Под 1.3 е, обхватът на заразата продължава да се разширява, но вие не сте изненадани. Обаче виждате как се доближава до 1 отгоре, нали. Това показва, че имаме известно разведряване на обстановката, поне за момента. Хайде, нека да има и една добра новина.
 
За съжаление, броят на смъртните случаи продължава да расте и доближава числото 20 000. Както знаете, това се очаква отдавна, особено от тези, които четете настоящите сводки. Какво да кажа тук - тъжна работа. Млади и здрави си заминават, а не трябва да си заминават такива.
 
Иначе и вие и аз не сме забравили, че кастингът за мой заместник върви, остават няма и две седмици. Никой хейтър не се явява. Ами тогава теоремата на Витанов ще се смята доказана от 1 октомври.
 
Това е за днес. Желая здраве и успехи и нека вируса да ви заобикаля", завършва проф.Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
37
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Боже,Боже!..ПСИХАРЯ май прави някаква разлика м/у заболели "НАД ПОВЪРХНОСТТА" и "заболели ПОД повърхността"..Вероятно Швейк е цитирал товаплашило,казвайки:..-"Във вътрешността на Земното Кълбо има друго,много по-голямо от външното"..
44
3
 
39
 
! Отговори
Да да преди 2 години
Сигурно повечето от хората са тежко болни според некъпаното п.лашило,ама не са го забелязали някак си без вълшебния ПЦР,показващ както дойде!:)
43
56
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на професора. За зъжаление много хора ди отидоха от този свят рано заради антиваксърите.
42
47
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на професора. За зъжаление много хора ди отифоха от този свят рано заради антиваксърите.
41
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напръскаха със самолетите и Витанката изпълзя да "прогнозира" пак...
40
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да го питам аз професора, вярно ли е че "Когнитивен дисонанс" на разбираем български език означава консонанс между двойки релевантни когниции?
39
1
 
28
 
! Отговори
Рибар преди 2 години
Аз пък хванах 5 килограмова кротушка и пак не се хваля.
38
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанката... пак рови в л а й ната...
37
2
 
25
 
! Отговори
А преди 2 години
под повърхността, в дебрите на Дарк нет, се случват какви ли не неща.....
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов МуФтата ви го каза бе. Ше м.рете ЯКО ше м.рете. Какво повече да ти обяснявам.
35
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не му се получиха изчисленията и вика не се тествате за това е хаха, ми много ясно,че няма да се тестват хората с тия менте тестове. Един положителен и си карантина,даже и после да имаш 4 отрицателни
34
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на математика банковата сметка продължава да расте
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шът
32
3
 
28
 
! Отговори
Ковид и Ко. преди 2 години
Разведряването е само в папиломната ти чутура, пейрас долен:)))))
31
2
 
41
 
! Отговори
Мда преди 2 години
След черните прокоби за пик с 4-5 хиляди заразени на ден "когато децата тръгнат на училище", тоя псевдо предсказател мина през "резултатите се изкривяват, щото хората крият, че са заразени" и стигна до "това разведряване го очаквахме, щото ..." дъра-бъра...И после защо хората не вярвали.. ами как да вярват на такива, които са готови всякакви глупости да каканижат, само и само да ги показват по телевизора?!
30
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам групово да започнем да го репортваме във всички всички социални мрежи където пише, че пуска фейс новини и да му блокират акаунтите на този платен пияница. Аз вече го репортнах във фейса
29
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само аз си останах пpocт магистър в тази територия
28
1
 
30
 
! Отговори
Още ли преди 2 години
Има вярващи на тези статистики ?
27
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанката се разведрявал с коронавируса!? То и на мен да ми носи огромни приходи и аз щах да се разведрявам сигурно, но сега само се отегчавам.
26
23
 
3
 
! Отговори
asd преди 2 години
Егати разведряването с 4500 човека в болница и по 60 загинали на ден.