Проф.Витанов: Разведряването с коронавируса е само на повърхостта

Броят на смъртните случаи обаче продължава да расте, пише математикът
17 сеп 2021 16:30, Ния Христова
85
Проф.Витанов: Разведряването с коронавируса е само на повърхостта
Снимка: БГНЕС
"Разведряването над повърхността го очаквахме и то е свързано с преминаването на пиковите стойности на първичния пик. Неприятностите под повърхността също са очаквани, защото имаме опит да се формира база за надигане на вторичен пик."
 
Това пише във Фейсбук профилът си проф. Николай Витанов.
 
"Винаги съм казвал, пиша го и сега. Имаме мерки, които могат да разрушат тази база и вторичният пик да не се надигне. Процесите в дълбините (и най-вече растящият брой области с дифузно разпространение на вируса) показват, че ефектът от тези мерки е недостатъчен. Защото не се спазват. Помислете малко. Какво би могло да направи още правителството. Да наложи пълен локдаун ли? Няма политик в България, който да го направи, особено преди избори. Тогава спиранетона негативните процеси в дълбините зависи от нашето съзнание. Да, де, но е известно какво е съзнанието на 1/4 от народа. Толкова по този въпрос засега. Който гледа само повърхността, вижда разведряването и се радва", пише още Витанов.
 
"На картата на риска по нашата методология се вижда какво ни крепи да не се гътнем в пропастта (пиша за народа тук, ако някой иска да чете високопарен математически стил, ще му пратя някои от моите статии). София-град и Пловдив още не са във виолетовата зона на риска. Това е. Иначе прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост и без да я гледате, можете да се сетите, какъв е единственият цвят на нея. Ще остане така още доста време.
Още по темата
 
Базовото репродуктивно число днес е 1.022. Под 1.3 е, обхватът на заразата продължава да се разширява, но вие не сте изненадани. Обаче виждате как се доближава до 1 отгоре, нали. Това показва, че имаме известно разведряване на обстановката, поне за момента. Хайде, нека да има и една добра новина.
 
За съжаление, броят на смъртните случаи продължава да расте и доближава числото 20 000. Както знаете, това се очаква отдавна, особено от тези, които четете настоящите сводки. Какво да кажа тук - тъжна работа. Млади и здрави си заминават, а не трябва да си заминават такива.
 
Иначе и вие и аз не сме забравили, че кастингът за мой заместник върви, остават няма и две седмици. Никой хейтър не се явява. Ами тогава теоремата на Витанов ще се смята доказана от 1 октомври.
 
Това е за днес. Желая здраве и успехи и нека вируса да ви заобикаля", завършва проф.Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
44
 
! Отговори
това недоразумение преди 2 години
Освен гаргите, вече никой друг не може да уплаши.
4
2
 
49
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Айдееее, Витанката изплува от дълбините на пик-а!
3
5
 
52
 
! Отговори
Bond преди 2 години
Преди 2-3 седмици "великият" математик Витанов чертаеше апокалипсис и армагедон около 15 септември. По над 3-4 хил. кихащи на ден. Шо стана бре, Танасе?
2
4
 
41
 
! Отговори
Di преди 2 години
Наздраве, Витанка
1
4
 
37
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Ще си направя фейсбук заради този ***.