Три пъти повече в болница в София заради COVID-19 само за месец

2 пъти е нараснал броят на настанените в интензивното за 2 седмици
93
Три пъти повече в болница в София заради COVID-19 само за месец
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Броят на заболелите, които имат нужда от хоспитализация заради коронавирса, нарасна 3 пъти в последния месец, а за последните 2 седмици броят на хората, които имат нужда от интензивна грижа, нарасна 2 пъти“, съобщи пред bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Още по темата
Все още има места и възможност за настаняване на болни в лечебните заведения в София, като около 2/3 от капацитетът на леглата в болниците е зает, коментира кметът темпа на развитие на четвъртата COVID вълна в София.

Фандъкова добави, че от началото на лятото са въведени редица възможности за хората да се ваксинират, като има възможност освен в университетите, мобилни пунктове за ваксинация да бъдат изпратени и в училищата, макар и до този момент да няма подобни заявки.

От началото на септември Столична община е съставила над 200 акта по време на проверки в градския транспорт.

"Цялостното впечатление е, че мерките се спазват, което е важно, за да няма натиск към болниците. На този фон е безотговорно да се уволняват лекари, които са направили всичко възможно в най-тежките дни и денонощно са били на първа линия като проф. Балтов, недоумявам как е възможно", обясни още столичният кмет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете клиничната пътека и ще изчезнат болните отведнъж ;)
7
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йорданке,нали вашия човек мазния Алибегов обикаля страната и буни кръчмарите да стачкуват.Заведенията пълни,никой не спазва правилата,по плажовете бяха г.з до г.з.Екскурзианти и гастарбайтери хиляди.Контрола слаб,какво очаквахте
6
10
 
16
 
! Отговори
Ник преди 2 години
ми напраеете пътеката 10 хилки за болницата и 10 пъти повече ще имате. както има оффце да се бодат, така има и да влизат в болница с надтинка.
5
5
 
26
 
! Отговори
/// преди 2 години
dnes . bg вашата дневна доза ковид паника.
4
7
 
20
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Вече няма настинки,грип и други....Има здраво наяждане от мафията с бели престилки,защото клиничната пътека за лечение от Ковид е вдигната двойно,а отделно,че PCR тестовете им обозначават всичко като Ковид!
3
3
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Ваксинирани ли?
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си роза, ти си крем - всички ще умрем!
1
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се наядоха.