В Австрия само ваксинирани в заведенията в ски курортите?

Тази мярка ще се предприеме при влошаване на обстановката
18 сеп 2021 11:04, Елка Василева
63
В Австрия само ваксинирани в заведенията в ски курортите?
Снимка: архив, БГНЕС

Австрийският канцлер Себастиан Курц обеща, че ски сезонът в Австрия ще е безопасен от гледна точка на епидемията от ковид, предаде ДПА.

Ако положението с коронавируса се влоши, само ваксинираните гости ще имат достъп до заведенията, посещавани от скиорите, т.нар. апрески барове, каза Курц в интервю за медийната група Функе.

В Австрия над 70 процента от населението над 12-годишна възраст са ваксинирани, както и повечето туристи, отбеляза канцлерът. Така че от тази гледна точка нищо не пречи сезонът в австрийските зимни курорти да е безопасен, заяви той.

Миналата година в началото на пандемията популярният австрийски ски курорт Ишгъл, известен и с партитата си, стана огнище на коронавирусната инфекция, която оттам плъзна из Европа.

Вчера в Австрия започна процес, в който близки на починали от ковид, заразили се в Ишгъл, искат обезщетения от австрийските власти, които според тях не са взели мерки, за да предпазят здравето на хората там. Държавата не приема тези обвинения и казва, че властите са действали правилно, имайки предвид какво тогава се е знаело за инфекцията.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
абе близко-очник сме-.шен, нали икономиката ти ще рухне... или вече не се притеснявате, защото тайната си я знаете вие, главите на държавите, ако още сте хора де - като гледам как се изменихте и не ви пука за изборите, поне на водещите държави!
31
7
 
11
 
! Отговори
Националсоциалист преди 2 години
Този курц трябва да бъде изгорен жив а в Австрия Германия и цяла Европа разпънати отново СВАСТИКИ и Европа прочистена от нашествениците от Африка и вътрешните врагове
30
1
 
7
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
Ти си една промита куха лейка!За теб спасение няма!Ей такива като теб са започвали войните и са избивали милиони!Неандерталци без критично мислене и собствено мнение!
29
17
 
8
 
! Отговори
Антиваксъри бандити преди 2 години
Антиваксърите трябва да бъдат отстранени от работа така ще се намали безработицата, помощи не трябва да им дават. Да не ги пускат никъде вкл и в супермаркетите, да ядат шума и трева
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От началото на 1938 г. нацистите подготвят аншлуса на Австрия чрез политически и военен натиск на австрийските нацисти върху законната власт на република Австрия. Това събитие се контрастира от изключването на Австрия от Германия при създаването на Имперска Германия през 1871 година.
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно. Хората си пазят и без друго малкото персонал. Ако и те се натръшкат болни, кой ще им работи?
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все с Австрия започват.
25
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашистките държави е ясно кои са. Няма бивши фашисти. Който е бил преди, сега също е такъв.
24
10
 
9
 
! Отговори
Край преди 2 години
Браво Курц - ти ако не ги изкурциш тия - няма кой.
23
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредното безумие. Тиранията се опитва да вземе надмощие, но хората не са глупави. Писнало им е от *** като тоя на снимката и неговите куклуводи.
22
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Австрия! Безмозъчните антиваксъри могат да се гърчат в собствения си сос.
21
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този има.вид на психично болен.
20
8
 
15
 
! Отговори
Маските Паднаха преди 2 години
и тоя Курц се Правеше на Националист и АнтиГлобалист!
19
18
 
22
 
! Отговори
Прекарал преди 2 години
От 6000 заразени в ски курорта умрели 32.Аз прекарах Ковид точно за ден и половина.Всички симптоми, тест не съм правил да не ме лепнат карантина.Три дни отпуска съчетана със събота, неделя и 6-ти септември.Изпих три аспирина и пет чая.Ако ме бяха взели в болница/много искаха, имам роднина лекар - давали им 2000 лв пътека/, щях да умра!
18
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на тоя мъж, разумен е.
17
1
 
11
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
До 14Нарочно написах Оникални, шмульо, щото не са уникални с тези фашистки мерки.
16
3
 
18
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
До номер 4. Имаме си работа не със зло а с "Абсолютното Зло". Но все пак за да има вълна, трябва да има и овце.
15
2
 
20
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Тези австрийци, наистина са Оникални.
14
3
 
24
 
! Отговори
Prokurora преди 2 години
Живея в Австрия, обществото е силно разделено, но за новодошлите инжинери талибани, въпреки пиара на Курц няма ни ваксини, ни тестове, да не говорим за паспорти. Всичките родени на първи Януари...
13
7
 
28
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Тия са оникални фашисти. От вчера обсъждат да спират помощи на безработни ако не се ваксинират. А и при 70% ваксани положителните случаи растат почти всеки ден . В Залцбург 25% от новите случаи са на ваксани. Хем виждат че не спират вируса с ваксите, хем ги налагат с цената на тонолиторни мерси