Бременните не трябва да се притесняват от ваксините

Сезонният грип протича много по-тежко, посочи доц. Димитров
Обновена: 19 сеп 2021 13:05 | 19 сеп 2021 13:05, Ния Христова
59
Бременните не трябва да се притесняват от ваксините
Снимка: Pixabay
Броят на случаита на заразени продължава да нараства, но все още не сме достигнали пика на четвъртата вълна. Тези данни бяха изнесени на годишния форум на фондация "Мост", предаде Нова тв. 
 
Според  проф. Радка Аргирова увеличение на случаите може да очакваме между 10 и 15 октомври. Тя подчерта, че най-засегнати ще бъдат хората, които не са се ваксинирали.
 
"Чакам данни с откриването на учебната година. Мисля, че някъде около 10-15 октомври ще имаме повишаване на цифрите, които имаме днес", посочи тя. 
 
"Не знам до каква степен ще засегне по-възрастните ученици, вероятно и млади родители. Това ще бъде много съществено, защото много хора, които не са имунизирани, ще бъдат сразени с вируса", посочи още проф. Аргирова.
 
"За деца над 12 годишна възраст, съвсем спокойно могат да се използват наличните ваксини. Това е вече ясно, светът има достатъчно голям опит", каза още вирусологът.
Още по темата
 
"Притеснения за ваксинация не трябва да имат и бременните", категоричен е доц. Румен Димитров.
 
"За РНК ваксините няма забрана. Трябва да ви кажа, че традиционният грип, обикновеният грип, така да го наречем, е една от индикациите за ваксиниране по време на бременност, защото обикновеният грип, сезонният грип протича много по-тежко при бременните и затова в много държави на практика е задължително те да бъдат ваксинирани", обясни акушер-гинекологът.
 
А за ваксинираните с две дози, според проф. Аргирова на този етап няма нужда от трета доза.
 
"Именно защото имаме клетъчен имунитет. За сега нямаме нужда от трета игла. Да не говорим за четвърта и прочие", добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мнозина смятат, че хората, които са пуснали вируса и преувеличават пандемията с цел власт и пари, т.е. разни свръхбогати глобалисти, са най-злите в света. Нищо подобно! Вижте продажниците от ниските слоеве и ще се убедите, че те са 1000 пъти по-зли, но се мисли обикновено, че не е така, защото нямат много пари. Тези пропагандатори са съвършени и.зверги, без които това безумие няма как да се случва. Те са инструментите на господарите си.
21
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои са тези държави със задължителни ваксинации? В прословутия запад много от ваксините, които са задължителни за децата у нас, там не се поставят.По времето на соца можеше да се заблуждава народа, но сега хората пътуват по целия свят, много повече знаят чужди езици, има интернет - спрете да говорите половинчати истини и откровени лъжи.
20
1
 
28
 
! Отговори
Ай стига Ва преди 2 години
Доцента в кавички съвсем спокойно може да разяснява колко притеснения не трябва да имат бременните от ваксината, щото ако недай си боже жените поменат или развият друг проблем с плода например, абсолютно е способен да докаже дали причината е от ваксината или друг процес.
19
1
 
57
 
! Отговори
123 преди 2 години
Тая в качеството си на каква се изказва толкова категорично??? Да не би да е участвала в изработването на тези "ваксини", които се оказа че не гарантират нищо! Или е работила по наблюдението на експеримента поне 10 години?! Колко бебета на ваксинирани майки е проследила поне 10 години след това? Пренатален специалист ли е? Да си затваря мръсната уста, ако не е участвала в по-горе изброените неща! Дреме и на някаква бабичка на "хранилка" за чуждите бебета!
18
2
 
23
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До 19 ...не мога, ще се кискам цял ден! Не искам да си представям как ги връщат обратно :]] Малко новини и от Италия. Мой познат ми каза, че е съобщено, че ще им махнат изискването за сертификат при 99% инжектирани! ха-ха
17
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато агитацията постига обратен ефект, спри и помисли.
16
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бременните няма да се ваксинират никога!!!! Не са забременявали, за да родят увреден плод.
15
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С темповете, с които се развиват безумията на ваксинационната кампания, очаквам скоро да задължават раждащите се деца на излизане да представят ваксинационен сертификат за да ги пуснат да се родят.
14
1
 
48
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Почнаха и бременните вече...
13
3
 
22
 
! Отговори
От Анонимен 14 преди 2 години
Казва го професорът, ваксърче, още в края на 2020 г. в едно интервю във френска телевизия, което всеки знае. Така че и да слагаш минуси, няма да промениш това.
12
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За достатъчно голям опит ще говориш, когато сега родените деца на имунизирани майки навършат 12 години.
11
2
 
56
 
! Отговори
Леша преди 2 години
В началото казаха, че "ваксините" защитават на 90%, дори имаше надпревара коя пазела повече, стигна се дори до умопомрачителните 98%. В момента си признават, че ваксинираните също могат да се заразяват, да бъдат приемани в болница и да умират? Нали бяха бронирани? Някой знае ли какво значи 98% сигурност. Тази лъжа е достатъчна за съдебен процес. Какво ще кажете на бременните след 6 месеца?
10
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проф. Монтание, който е все пак един от най-известните вирусолози в света, а не някой си, казва, че дори и през поколение могат да се проявят страничните ефекти. Тоест след време внуците на тези жени може да развият рак или автоимунни заболявания.
9
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пфайзера, който повишава 14 пъти риска от миокардит при подрастващите не е нещо за което да се тревожим?
8
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"За деца над 12 годишна възраст, съвсем спокойно могат да се използват наличните ваксини. Това е вече ясно, светът има достатъчно голям опит", каза още вирусологът."----------------Шест месеца слагане на ваксини било достатъчно голям опит според госпожата. Продължават да се правят на луди като игнорират дългосрочните ефекти.
7
0
 
57
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
и колко години и колко хиляди ваксинирани бременни са били наблюдавани,та толкова да са категорични?!...Тия хора съвсем изперкаха!..Впрочем,бъркането на реалното с въображаемото, симптом на какво беше?
6
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде знаете, че са безопасни за бременни? Да не би да е правено изследване? Или се надявате, че ще е безопасно? Ако е последното, сте престъпници! Знам за едно изследване само, за което бяха публикувани предварителни резултати от CDC (на които нямаме основание да вярваме и без това). Не съм видял финалните резултати.
5
2
 
48
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
6-ТА ТЕМА ЗА ВАКСИНИРАНЕ ДНЕС!!!! ЧЕСТИТО ,ВЕЧЕ ВАКСИНИРАТ И ЕМБРИОНИТЕ!!! :D СМЯТАХ, ЧЕ ЕМБРИОНИТЕ ЩЕ СЕ ИЗМЪКНАТ НО И ЗА ТЯХ ИЗМЪКВАЦИЯ НЯМА!
4
0
 
26
 
! Отговори
Селски преди 2 години
Директно ще родят натурално ваксинирано дете.
3
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу ръцете от бременните, мръсни и продажни ...! Сега след децата и тях взехте на мерник, нали? Няма да успеете да ги набодете.