Министър Балтова: МЗ ще организира томбола за ваксинирани

Съвсем скоро ще я обяват публично
19 сеп 2021 10:03, Ния Христова
115
Министър Балтова: МЗ ще организира томбола за ваксинирани
Снимка: БГНЕС
"Здравното министерство ще организира томбола за ваксинирани." 
 
Това обяви пред Нова тв служебният министър на туризма Стела Балтова и подчерта още, че в момента не се обмисля да бъдат въвеждани и ваучери срещу ваксинация.
 
"Започва така наречената томбола на Министерството на здравеопазването, съвсем скоро ще я обявят публично. Като се ваксинираш, ще получиш награда. Те са се свързали с мобилни оператори. Ако искат, хората от туристически бранш могат да изпратят предложения за награда. Може да се спечели таблет, часовник. Колегите от здравното министерство ще разкрият повече", обясни тя. 
 
Балтова посочи, че държавата подхожда отговорно към сектора и никой няма да бъде изоставен.
 
"Всеки ще бъде подпомаган и това е отговорност на целия служебен кабинет. Мярката 60/40 ще продължи, но с нов дизайн. Ще бъдат подпомогнати и екскурзоводите по тази мярка. В допълнение, бяха осигурени допълнителни средства", посочи тя и съобщи, че още в понеделник ще проведе среща с представители на бранша, за да коментират за какви разходи е най-добре да бъдат отделени тези средства.
Още по темата
 
Служебният министър обясни, че местните данъци и такси няма как да бъдат компенсирани, но в някаква степен ще се компенсират оперативните разходи.
 
"Нас ни чака един нов сезон – зимния. Проведох среща представители на бизнеса и на общините, за да видим какво ни липсва. Има оптимизъм. Към момента не се очаква да има хотели, които да останат затворени. По морето през лятото имаше такива", каза още Балтова.
 
Според нея се усеща желание и насърчаване на ваксиниране в бранша, но отбеляза, че вече има хотели и туроператори, които притежават стикери за 100% ваксиниран персонал.
 
"Това е един индивидуален процес и не бихме желали да заставяме или да задължаваме да има ваксинация. Нека това да дойде от разбирането на всеки. Има страни, в които този проблем с ваксинирането не съществува", коментира Балтова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
22
 
! Отговори
Поп Ставри преди 2 години
Всеки печели безплатно опело и погребение.
51
1
 
7
 
! Отговори
До хахаха преди 2 години
Я стига ! 6 милиона умряха в камерите на Хитлер, на мен баба ми по чудо оцеля, като се крила 4 години в храстите на Освиенцим! Ой вей, гоим! Ваксинирайте се, гоим! Мардератор- питане към тебе: ваксиниран ли си, или ръсиш Ковит в коментарите?
50
0
 
4
 
! Отговори
комара преди 2 години
В комар индустрията / онлайн залагания / казина, като направиш едно завъртане на ротативките получаваш кашбак ако не спечелиш или безплатно завъртане да опиташ пак. Приликите тук с ваксините сигурно са случайни.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Голямата награда от томболата е самата министърка (наистина е голяма) ,тогава с радост ще се ваксинирам ,щото ще сбъдна мечтата си да имам нещо голямо ...
48
0
 
4
 
! Отговори
Доли, к.47! преди 2 години
До Анонимен: за да задаваш така въпросът, или се заяждаш с мен, или си с толкова ниско IQ, че да ти се обяснява би било загуба на време и енергия. И в двата случая, сори, но предпочитам да не се занимавам с теб.
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия Балтовата династия завзели всичко бе!
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Доли, к.47: Какво разбираш под фармацевтично влияние, би ли обяснила?
45
1
 
10
 
! Отговори
Батко преди 2 години
Балтова, заедно с Кацаров и Денков са едни от най - гнусните продажници на България!
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде сега пък томбола! Накарайте наглите джипита в почивните дни да формират изнесени пунктове и там да ваксинират желаещите! Само че олежалите се джипита в работните дни не можеш да ги хванеш да инжектират серум, та камо ли в събота и неделя! В напечените дни м.г. през септември-октомври и т.г. през март-април те се скриха като мишки, но сетне претендираха за 1000 лв на месец ДМС за работа на 1-а линия. Нагли екземпляри!
43
0
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Ха така, ха така. И помислете за бира и кебапчета на място. Така ще привлечете и е'тноса ............................................................................................................................................ А до Анонимен 46: Правителството е временно. Не зависи от него кога ще се махне. Трябва да минат изборите и да се състави редовно правителство. Анадънму?
42
0
 
17
 
! Отговори
Maрс преди 2 години
Министерството на смърта ще организира томбола за ваксиниране в БГ.
41
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази, защо не си завре наградите, да не казвам къде. Такива награди децата получават и от детските храни, безплатно, кого ще лъжат тези моше ници? И най-важното, живота ми е по-скъп, от всякаква награда. Предпочитам да си умра от старост, а не от някаква фалшива ваксина.
40
0
 
22
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Стара поговорка: Предлагат ли ти пари "за твое добро", стоката си ти!
39
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксиниран съм, от сегашното правителство не искам нищо, освен да се маха по-бързо.
38
1
 
16
 
! Отговори
х преди 2 години
И апартамент да ми дават, няма да се ваксинирам срещу нещо от което смъртността е под процент.
37
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смарт часовниците били настроени на обратно броене, за удобство.
36
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинете ама аз като данъкоплатец не съм съгласен МЗ да харчи пари за томболи вместо да се постарае да спре фиктивните прегледи в болниците и доенето на здравната каса. За ваксата се подписва информирано съгласие и стимули от държавата неби следвало да има!!!
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирай се, спечели 2000 мв интернат на максимална скорост.
34
0
 
23
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Как е не ви е срам бе подложки?! Каква креативност само, от безплатните дюнери до томбола. Айде някой да натисне вече червеното копче и да избави Земята от тази измислица.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба Кера на 91 години от Горно Белево ще се ваксинира и ще има уникалната възможност да спечели смарт часовник или таблет. Юруш, народе, възползвай се от тази томбола.