Антиваксари нападнаха лекари, Кацаров иска наказания

Медиците от Варна са били принудени да прекратят ваксинацията
336
Антиваксари нападнаха лекари, Кацаров иска наказания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Група антиваксъри са нападнали медицинския екип на мобилен пункт за ваксинация във Варна в неделя.

Медиците от 1-во ДКЦ са били принудени да прекратят ваксинацията.

Още по темата

„Ние няма да допуснем нашите медици да бъдат обиждани, обругавани и унижавани за това, че вършат съвестно работата си и спасяват човешки животи“, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

„Ваксините са най-ефективното средство за избягване на тежко протичане и смърт от COVID-19. Ваксинацията срещу COVID-19 в България е доброволна и всеки сам решава дали да си постави ваксина или не. Не принуждаваме никого, но няма да позволим на организирани групи антиваксъри да пречат на желаещите да се имунизират“, допълват от там.

От МЗ допълват, че в същото време, когато антиваксърите нападнаха медиците, близо 5000 души се намират в болниците, а 390 берат душа в интензивните отделения с тежка форма на COVID-19.

„Повече от 95% от тях са неваксинирани. Когато утре същите антиеваксери развият тежки симптоми на COVID-19, ще искат от нашите медици, които вчера обругаха, да им осигурят най-доброто лечение. Няма обаче да можем да им го осигурим, ако ни пречат и не се спазват предписаните от експертите мерки“, посочват от министреството.

Министерството на здравеопазването осъжда категорично незаконните действия на антиваксърите, а Стойко Кацаров настоява  прокуратурата да разследва случая и ако се установят данни за извършено престъпление, виновните лица да бъдат изправени пред съда. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
1
 
5
 
! Отговори
ъъъ до 267 преди 2 години
То у нас вече всичко е пиар и постановки, така че човек трудно може да се ориентира кой какво, кого и с каква цел. Това, което ме притеснява, е, че за някого нормалната очаквана реакция е "антиваксърите" да бъдат "прибрани". Значи ако ти утре влезеш в магазина и поискаш документ за произход на месото, което купуваш, да очакваме, че ще бъдеш задържан за възпрепятстване работата на месаря.
232
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 277 "Още по-различно е когато сравняваш стената на чуждата къща и твоето собствено тяло." Пробвай пак, но ако може по-грамотно. Това, че става дума за различни дейности, не означава, че няма аналогия между примерите. Аналогията върви по линия на състава на правилата, които регулират едната и другата ситуация: в случая, абстрактното или формално знание за един инструмент и неговото конкретно приложение.
231
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как лъже този. Полицията е дошла и ако е имало нещо нередно , това е, че нямат одобрение за ползване на ваксините в БГ! Кратко и ясно. Идва полицията и затваря центъра за ваксинация, а не някой анриваксър. Има голяма разлика, *** Стойчо. Вместо да кажеш, защо тези ваксини нямат одобрение, ти започваш пак гнусна атака срещу антиваксърите.
230
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обясни в какво се състои "различното". :))))) -----///---- Различното се състои в това, че да дупчиш тухлена стена е доста по-различно от да инжектираш субстанции в жив човек. Още по-различно е когато сравняваш стената на чуждата къща и твоето собствено тяло.
229
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 274 "беше казано в смисъл, че нищо не идва от началниците. Защото момичетата казаха, че ще се обадят на шефовете си и ще поискат копие. А не, че началниците им ще издадат разрешително." Кво? :)))) Номера на рзрешителното е общодостъпен. Изискват се буквално 3 минути да го откриеш и е издадено от ЕМА за целия ЕС. Заради това, въпреки твърденията на "адвокатчето", че се извършва престъпление, няма да заведе нито едно дело. :)))))
228
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Поставяне на инжекционен разтвор, в който никой не знае какво има" Буквално всяко изречение на тоя е глупост пропита с неграмотност, или, понеже е ясно, че се прави на луд за малко рубли, повтарящ известните анти-ваксърски опорки, измислени в някой мрачен кабинет на Лубянка. :)
227
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 271.... "няма никакво разрешително от началниците" беше казано в смисъл, че нищо не идва от началниците. Защото момичетата казаха, че ще се обадят на шефовете си и ще поискат копие. А не, че началниците им ще издадат разрешително.
226
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям праз
225
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТО Обясни в какво се състои "различното". :)))))
224
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Както виждате, няма никакво разрешително от началниците на тези момичета". Неграмотния адвокат не знае, че не "началниците на тези момичета" издават разрешителните за ваксините. Забавното е, че аргументите на лекаря изобщо не бяха "чути", иначе анти-ваксърчето обяснява "както виждате" :)))) Нищо, че гледащите въобще не са чули/видели какво е казал лекаря. :))) Анти-ваксърското активно мероприятие е дилетантско.
223
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах как точно са ги нападнали?
222
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТО "Не, не е все едно работник с бормашина." Все едно е. Или, ако трябва да сме още по-прецизни, как се сертифицира работата на един двигател на бормашина, тъй че той да е безопасен за употреба. :)))))
221
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така наречените "лекари" в бг отдавна са за бой. Читавите избягаха навънка, хората пред пенсия не могат да работят със съвременна техника, останалото е клика от тарикати. Москов с пурите от джипката на тиквун, шефове на болници носещи доноси, организатори на търговия с органи, прикривания на сбъркани лечения и диагнози, търговия с ваксини от турция и къде ли не, предписване на най скъпите лекарства по фирмата на братовчед му, фалшиви дипломи, отнети права за практикуване,подаръци агнета ракийки. Ах как да не ги биеш, тояги и камшици направо си трябват!
220
2
 
3
 
! Отговори
РУМЕН РАДЕВ Е!! преди 2 години
ВОЕННИЯ РУСКИ ***... НАСТРОИ БЪЛГАРИ СРЕЩУ БЪЛГАРИ..... *** Е..!!
219
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ъъъ "Е, ами тогава оня, на когото му влиза в длъжностната характеристика, да беше взел отношение по въпроса, вместо да затваря пункта и да го изнася като от бойно поле." Пункта беше затворен, защото беше ясно, че това е политическа акция и защото полицията е инструктирана да оставя анти-ваксърите да вилнеят, създавайки по този начин още по-големи разделения в обществото. Идеални обстоятества за кремълската мишка в президентството да се прави на "стабилен фактор" в хаоса.
218
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото е, че това активно мероприятие не е случайно: то е в тон с останалите действия на ДС, които имат за цел да разделят обществото. Тоя другар с голата глава ще си прибере надника за "акцията", а през това време българите (по форуми и в ежедневието) ще се разделят по "ваксинация". Целта - българите да се разкъсват като общество е постигната - за да може Рундьо, ДС и Кремъл да властват в хаоса. Затова Кацаров още не е излязъл с официална позиция по това агресивно поведение.
217
0
 
1
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Е, ами тогава оня, на когото му влиза в длъжностната характеристика, да беше взел отношение по въпроса, вместо да затваря пункта и да го изнася като от бойно поле.
216
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до "Откога задаването на един резонен въпрос" Резонен въпрос не е въпрос, който е базиран на невярно твърдения, и е отправен към хора, на които не им влиза в длъжностната характеристика да знаят отговора (дори да беше коректно зададен). Това е все едно да питаш един работник с бормашина, какво е устройството на двигателя вътре в нея и да изискваш от него отговор, за да "може" да работи с нея (мога да дам и по-сложни примери, но анти-ваксърите поначало и прости неща не разбирате).
215
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че не са ги хвьрлили на рибите.
214
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"На територията на РБ може ли да се прилага "неразрешен лекарствен продук"" Неграмотния "адвокат", не знае, че ЕМА е ОДОБРИЛА ваксините и тяхното разрешение ВАЖИ и за територията на България, като страна членка на ЕС. Или се прави че "не знае" поради което и ЛЪЖЕ, че разрешението е свързано с пратидния номер. :) Явна провокация. Иначе анти-ваксърите просто искат "да ги оставят на мира" :)))