Антиваксари нападнаха лекари, Кацаров иска наказания

Медиците от Варна са били принудени да прекратят ваксинацията
336
Антиваксари нападнаха лекари, Кацаров иска наказания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Група антиваксъри са нападнали медицинския екип на мобилен пункт за ваксинация във Варна в неделя.

Медиците от 1-во ДКЦ са били принудени да прекратят ваксинацията.

Още по темата

„Ние няма да допуснем нашите медици да бъдат обиждани, обругавани и унижавани за това, че вършат съвестно работата си и спасяват човешки животи“, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

„Ваксините са най-ефективното средство за избягване на тежко протичане и смърт от COVID-19. Ваксинацията срещу COVID-19 в България е доброволна и всеки сам решава дали да си постави ваксина или не. Не принуждаваме никого, но няма да позволим на организирани групи антиваксъри да пречат на желаещите да се имунизират“, допълват от там.

От МЗ допълват, че в същото време, когато антиваксърите нападнаха медиците, близо 5000 души се намират в болниците, а 390 берат душа в интензивните отделения с тежка форма на COVID-19.

„Повече от 95% от тях са неваксинирани. Когато утре същите антиеваксери развият тежки симптоми на COVID-19, ще искат от нашите медици, които вчера обругаха, да им осигурят най-доброто лечение. Няма обаче да можем да им го осигурим, ако ни пречат и не се спазват предписаните от експертите мерки“, посочват от министреството.

Министерството на здравеопазването осъжда категорично незаконните действия на антиваксърите, а Стойко Кацаров настоява  прокуратурата да разследва случая и ако се установят данни за извършено престъпление, виновните лица да бъдат изправени пред съда. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Другаре Кое, "не е така", другарю?
192
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 193 от славянин Защо просто не ми отговориш на въпроса, който ти зададох? Кои други страни освен Беларус се придържат към "твоята" философия. Сигурно, щом такива страни са ти светъл пример ги знаеш наизуст. Кои са?
191
0
 
0
 
! Отговори
Другаре преди 2 години
До Анонимен 226: Ами не е така, другарю с чугунена глава - смени опорката.
190
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров, подлог0 и за теб ще има наказание, вече си преброен
189
1
 
8
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Изгледах целия клип и мога само да споделя, че заглавието и самата дописка нямат нищо общо със случилото се. Нито видях "нападение", нито чух ругателна дума. Откога да зададеш най-спокойно резонен въпрос и да изискаш отговор стана "незаконно действие"?
188
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен Гледах клипа - съвсем културно обясняваха на някакъв, който все не вдяваше, че искат поне номера на разрешителното. Не съм допускал, че здравеопазването е по-долу и от селското стопанство по интелект....
187
3
 
2
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До славянин предлагам ти да ходиш гол по улиците. Ще си различен! :D
186
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 219 "Изобщо не е ,,нападение"! Искали са да видят разрешително за употреба в България!Такова не е било представено." Анти-ваксърите талибани си представят нападението като въоръжен набег с трошене и убийства ала предшествениците им любители на мандри! Другаре, вече е 21 век. Нападение е и когато те заокиколят и искат от теб неща, които първо не са упълномощени да искат и второ, самите работещи там не са длъжни да притежават, нито да знаят повече за него.
185
0
 
4
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Знаеш ли кой го е казал това!? Арнолд Шварценегер!" -- Същият Арни, който съветва хората да се ваксинират? Или се бъркам? :)
184
5
 
2
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До хаха защото ги е страх да не ги нарани лошата ваксина. :D Предпочитат да пречат ...
183
3
 
3
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"защо като завиждат не се ваксинират" -- защото ги е шубе?
182
2
 
2
 
! Отговори
до 193 от славянин преди 2 години
''Най-лошото което можете да ми се случи в този живот е да бях като всички останали''! Знаеш ли кой го е казал това!? Арнолд Шварценегер! Не са много хората които са проумели че да бъдеш като всички останали е признак на добиче съзнание не на човешко такова! Да бъаш като другите за да не се цепиш от стадото е ''философията'' на добитъка! Човечеството са го движили напред винаги хора които са се цепили от стадото, пардон, колектива!
181
1
 
2
 
! Отговори
хаха преди 2 години
До Бay и защо като завиждат не се ваксинират - безплатно е :) ти как си с логиката, а?
180
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 195 от славянин "начи съм взел правилното решение за здравето си!" Ами, живей си както си решил и не давай акъл на хората, които имат истински проблеми за решаване. Това, че ти си решил да живееш в изолация от света и че не си даваш зор за нищо, не означава, че човечеството се движи напред от такива като теб: вие сте се закачили и се возите безплатно на гърба на прогреса на тия, които си скъсват д-то от бачкане и имат стрес. Такива каот теб са ясни.
179
1
 
6
 
! Отговори
порнограмист преди 2 години
До Програмист къде видя трошене ве? хората питаха най-културно и после сезираха "компетентните" органи... и за коя държава говориш дето бие ве? в която после пламва гражданска война ли? не излагай програмистите - не са чак толкова глупави
178
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Варненският случай е подробно описан в статия във вестник Труд. Изобщо не е ,,нападение"! Искали са да видят разрешително за употреба в България!Такова не е било представено.
177
4
 
6
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
преди малко минах покрай ваксационият център в метрото - нямаше абсолютно никой, медиците отегчени си играеха с телефоните! Явна е, че Ба лъ ци те поне в софия - свършиха!!
176
6
 
9
 
! Отговори
до 195 от славянин преди 2 години
Няма нужда да си имунолог, за да усещаш кога те будалкат като добиче! След като вече 28 години съм жив и здрав без ''спасителната'' фармахимия без да съм имунолог и медик, значи съм взел правилното решение за здравето си! За да познаваш нуждите и възможностите на организма си няма нужда да си имунолог и медик, тиквичке!
175
3
 
11
 
! Отговори
Това са Истински преди 2 години
Хуманисти - искат да Спасят хората от Инжекциите на Смъртта!
174
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 204 "От кога да искаш разрешително и информация за ваксината се счита за нападение?" Нападение е нашествието на анти-ваксърите в обекта, за да възпрепиятстват работата на ваксиниращите. Формалните претенции на анти-ваксърите са незаконни: те не са орган, който осъществява контрол върху дейността на такива звена. Ако искаха такава информация можеха да се обърнат към МЗ официално.