Антиваксари нападнаха лекари, Кацаров иска наказания

Медиците от Варна са били принудени да прекратят ваксинацията
336
Антиваксари нападнаха лекари, Кацаров иска наказания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Група антиваксъри са нападнали медицинския екип на мобилен пункт за ваксинация във Варна в неделя.

Медиците от 1-во ДКЦ са били принудени да прекратят ваксинацията.

Още по темата

„Ние няма да допуснем нашите медици да бъдат обиждани, обругавани и унижавани за това, че вършат съвестно работата си и спасяват човешки животи“, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

„Ваксините са най-ефективното средство за избягване на тежко протичане и смърт от COVID-19. Ваксинацията срещу COVID-19 в България е доброволна и всеки сам решава дали да си постави ваксина или не. Не принуждаваме никого, но няма да позволим на организирани групи антиваксъри да пречат на желаещите да се имунизират“, допълват от там.

От МЗ допълват, че в същото време, когато антиваксърите нападнаха медиците, близо 5000 души се намират в болниците, а 390 берат душа в интензивните отделения с тежка форма на COVID-19.

„Повече от 95% от тях са неваксинирани. Когато утре същите антиеваксери развият тежки симптоми на COVID-19, ще искат от нашите медици, които вчера обругаха, да им осигурят най-доброто лечение. Няма обаче да можем да им го осигурим, ако ни пречат и не се спазват предписаните от експертите мерки“, посочват от министреството.

Министерството на здравеопазването осъжда категорично незаконните действия на антиваксърите, а Стойко Кацаров настоява  прокуратурата да разследва случая и ако се установят данни за извършено престъпление, виновните лица да бъдат изправени пред съда. 


336
Още от Коронавирус
Белгийците одобряват задължителното ваксиниране срещу COVID
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
322
0
 
1
 
! Отговори
до 316"до друга преди 3 седмици
Руски Трол!Въпросната ваксина против грип е била обвинена напълно неоснователно, че причинява нарколепсия. "Збачителният" процент който цитираш е 5 на 30 000 000! И след детайлно разследване се доказа еднозначно, че ваксината не е причинила нито един от случаите! Ето - проверих фактите и нищо от това което си написал не е вярно!
321
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Спираме здравното осигуряване за неваксинираните, отрязваме им достъпа до болници изцяло и проблема щв се реши от само себе си. След като те са на егоистичния принцип "ще правя каквото си искам защото е мой избор" ние пък няма нужда да им помагаме повече отколкото те помагат на обществото!
320
0
 
0
 
! Отговори
До 317 преди 3 седмици
Тях незнам, Ава теб със сигурност ще те !
319
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До: номер 318 Аз съм попадал на доктор, който не може да слага инжекция. Подкожна по-конкретно с Прегнил. Да ми беше дал на мен иглата по-добре щях да се справя! На всичкото отгоре го беше страх, трепереше горкият!
318
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички пунктове за ваксиниране, извън болнични заведения - са незаконни! Демек метростанции, пазари и тн са незаконни. Поставянето на ваксината от лице, което не е дипломиран действащ доктор, също е незаконно. Демек сестра или фелдшер нямат право да ви бодат. Просто си направете труда да прочетете закона за здравето.
317
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А дали са ги e6aли? Особено некоя засукана докторка с големи...
316
4
 
7
 
! Отговори
До другарите ваксъри преди 3 седмици
Другари ваксъри, Вие чували ли сте за ваксината срещу пандемията от cвинcки грип от 2009 г. Pandemrix на фирмата GlaxoSmithKline? Ми тази "прекрасна" ваксина, с която са били набоцкани около 31 милиона души, е предизвиквала нарколепсия в голям процент набоцкани, и това го признават официално от СЗО! Значи, както си караш колата, щрак, заспиваш на волана и бум - в някое дърво! Това са официални данни, проверете ги, моля!
315
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
youtube/watch?v=R4Pub_-5uSA
314
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И как именно ги нападнаха? С думи и намерения за законност?
313
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бе в България няма антиваксъри бе!!! Спрете с тези лъжи и глyпocти бе!!! Вие луди ли сте!!! Хората се ваксинират а вие прилагате нацистки репресии срещу собствения си народ! Господ ще ви накаже!
312
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хе,нападнали ги с патлаци !!май някой хора взеха да се събуждат)
311
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нагли, ей...Ще посягат на лекари....Заколете ги веднага..... До крак всичките..... !!
310
7
 
11
 
! Отговори
Апокалипсис преди 3 седмици
Антиваксърите са апокалиптична сбирщина от необразовани, ***, недоразвити и безперспективни индивиди, с които Ковид ще се справи безпроблемно в следващите маншове на заразата.
309
3
 
5
 
! Отговори
до 306 преди 3 седмици
"заглушаваните" - не допускайте, ама и не пискайте като се раболеете - спестени го на нас и нашите близки и не задръстванийте болниците, за да ожем ние и нашите близки да лекуваме и други заболявания, а не само вашия ковид на "свободните" антивсичко
308
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо да подпишат откази от лечение? Те не отричат другите видове лечения.
307
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ами тези същите да подпишат откази от лечение и да си правят каквото искат. Наша позната пушеше като замаяна докато беше бременна, обаче после детето развило диабет и какво ли още не от ваксинит ....
306
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ние пък няма да допуснем ние и нашите близки да бъдем заглушавани с маски, тровени с игли и унижавани. Каквото повикало, такова се обадило.
305
5
 
7
 
! Отговори
до ъ ъ ъ преди 3 седмици
Да да - и в болницат като те докара първа помощ първото нещо е целият персонал да ти покажат дипломите си и разрешитените на всяко нещо което ще приложат върху теб - дори и за спринцовките - щото ако спринцовката няма разрешение за употреба и лист с инструкции значи не е преминала тестове и е негодна.Ходи пеша бе като ти е толкова ъкъла
304
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен "Защо няма снимки или видео? " - в разрез са с пропагандата.
303
2
 
8
 
! Отговори
ъъъ преди 3 седмици
Абе, ти у ред ли си изобщо? Естествено, че ако ползваш нечии услуги - било то на, адвокат, психолог, нотариус, масажист дори, имаш право да се увериш, че въпросният има квалификация и нужните разрешителни за работа, дори са длъжни да ги поставят на видно място в кабинета си, ако не знаеш. Ще ходя аз с екип от полицията и контролни органи навсякъде..