Антиваксари нападнаха лекари, Кацаров иска наказания

Медиците от Варна са били принудени да прекратят ваксинацията
336
Антиваксари нападнаха лекари, Кацаров иска наказания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Група антиваксъри са нападнали медицинския екип на мобилен пункт за ваксинация във Варна в неделя.

Медиците от 1-во ДКЦ са били принудени да прекратят ваксинацията.

Още по темата

„Ние няма да допуснем нашите медици да бъдат обиждани, обругавани и унижавани за това, че вършат съвестно работата си и спасяват човешки животи“, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

„Ваксините са най-ефективното средство за избягване на тежко протичане и смърт от COVID-19. Ваксинацията срещу COVID-19 в България е доброволна и всеки сам решава дали да си постави ваксина или не. Не принуждаваме никого, но няма да позволим на организирани групи антиваксъри да пречат на желаещите да се имунизират“, допълват от там.

От МЗ допълват, че в същото време, когато антиваксърите нападнаха медиците, близо 5000 души се намират в болниците, а 390 берат душа в интензивните отделения с тежка форма на COVID-19.

„Повече от 95% от тях са неваксинирани. Когато утре същите антиеваксери развият тежки симптоми на COVID-19, ще искат от нашите медици, които вчера обругаха, да им осигурят най-доброто лечение. Няма обаче да можем да им го осигурим, ако ни пречат и не се спазват предписаните от експертите мерки“, посочват от министреството.

Министерството на здравеопазването осъжда категорично незаконните действия на антиваксърите, а Стойко Кацаров настоява  прокуратурата да разследва случая и ако се установят данни за извършено престъпление, виновните лица да бъдат изправени пред съда. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
0
 
1
 
! Отговори
до 316"до друга преди 2 години
Руски ***!Въпросната ваксина против грип е била обвинена напълно неоснователно, че причинява нарколепсия. "Збачителният" процент който цитираш е 5 на 30 000 000! И след детайлно разследване се доказа еднозначно, че ваксината не е причинила нито един от случаите! Ето - проверих фактите и нищо от това което си написал не е вярно!
272
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спираме здравното осигуряване за неваксинираните, отрязваме им достъпа до болници изцяло и проблема щв се реши от само себе си. След като те са на егоистичния принцип "ще правя каквото си искам защото е мой избор" ние пък няма нужда да им помагаме повече отколкото те помагат на обществото!
271
0
 
0
 
! Отговори
До 317 преди 2 години
Тях незнам, Ава теб със сигурност ще те !
270
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 318 Аз съм попадал на доктор, който не може да слага инжекция. Подкожна по-конкретно с Прегнил. Да ми беше дал на мен иглата по-добре щях да се справя! На всичкото отгоре го беше страх, трепереше горкият!
269
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички пунктове за ваксиниране, извън болнични заведения - са незаконни! Демек метростанции, пазари и тн са незаконни. Поставянето на ваксината от лице, което не е дипломиран действащ доктор, също е незаконно. Демек сестра или фелдшер нямат право да ви бодат. Просто си направете труда да прочетете закона за здравето.
268
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали са ги e6aли? Особено некоя засукана докторка с големи...
267
4
 
7
 
! Отговори
До другарите ваксъри преди 2 години
Другари ваксъри, Вие чували ли сте за ваксината срещу пандемията от cвинcки грип от 2009 г. Pandemrix на фирмата GlaxoSmithKline? Ми тази "прекрасна" ваксина, с която са били набоцкани около 31 милиона души, е предизвиквала нарколепсия в голям процент набоцкани, и това го признават официално от СЗО! Значи, както си караш колата, щрак, заспиваш на волана и бум - в някое дърво! Това са официални данни, проверете ги, моля!
266
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
youtube/watch?v=R4Pub_-5uSA
265
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как именно ги нападнаха? С думи и намерения за законност?
264
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе в България няма антиваксъри бе!!! Спрете с тези лъжи и глyпocти бе!!! Вие луди ли сте!!! Хората се ваксинират а вие прилагате нацистки репресии срещу собствения си народ! Господ ще ви накаже!
263
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хе,нападнали ги с патлаци !!май някой хора взеха да се събуждат)
262
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагли, ей...Ще посягат на лекари....Заколете ги веднага..... До крак всичките..... !!
261
7
 
12
 
! Отговори
Апокалипсис преди 2 години
Антиваксърите са апокалиптична сбирщина от необразовани, ***, недоразвити и безперспективни индивиди, с които Ковид ще се справи безпроблемно в следващите маншове на заразата.
260
3
 
5
 
! Отговори
до 306 преди 2 години
"заглушаваните" - не допускайте, ама и не пискайте като се раболеете - спестени го на нас и нашите близки и не задръстванийте болниците, за да ожем ние и нашите близки да лекуваме и други заболявания, а не само вашия ковид на "свободните" антивсичко
259
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да подпишат откази от лечение? Те не отричат другите видове лечения.
258
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами тези същите да подпишат откази от лечение и да си правят каквото искат. Наша позната пушеше като замаяна докато беше бременна, обаче после детето развило диабет и какво ли още не от ваксинит ....
257
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние пък няма да допуснем ние и нашите близки да бъдем заглушавани с маски, тровени с игли и унижавани. Каквото повикало, такова се обадило.
256
5
 
7
 
! Отговори
до ъ ъ ъ преди 2 години
Да да - и в болницат като те докара първа помощ първото нещо е целият персонал да ти покажат дипломите си и разрешитените на всяко нещо което ще приложат върху теб - дори и за спринцовките - щото ако спринцовката няма разрешение за употреба и лист с инструкции значи не е преминала тестове и е негодна.Ходи пеша бе като ти е толкова ъкъла
255
2
 
8
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Абе, ти у ред ли си изобщо? Естествено, че ако ползваш нечии услуги - било то на, адвокат, психолог, нотариус, масажист дори, имаш право да се увериш, че въпросният има квалификация и нужните разрешителни за работа, дори са длъжни да ги поставят на видно място в кабинета си, ако не знаеш. Ще ходя аз с екип от полицията и контролни органи навсякъде..
254
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ъъъ до 286/297 "без да задавам неправомерно въпроси" Има контролни органи за контрола. Случаен човек не може и няма право да осъществява такъв контрол. Утре може да поискаш да инспектираш самолета или влака, че е безопасен. Или че полицая е обучен как се ползва оръжие. Вие сте напълно неадекватни, и не правите разлика между права и слободия. Морето ви е до колене, защото нямате много общо с реалния свят.