Белгийците одобряват задължителното ваксиниране срещу COVID

86% от гражданите на Белгия са получили поне една доза ваксина
20 сеп 2021 22:25, Елка Василева
212
Белгийците одобряват задължителното ваксиниране срещу COVID
Снимка: архив, БГНЕС

Двама от трима белгийци подкрепят задължителното ваксиниране срещу COVID, показват данни от проучване на общественото мнение, представени в местни медии.

Досега в страната 86 на сто от гражданите са получили поне една доза ваксина.

Още по темата

Мнозинството от 80 на сто от участниците в допитването са изразили готовност да се ваксинират и с трета доза, ако е необходимо.

Отчита се, че делът на подкрепящите задължителната ваксина расте - от 45 на сто през март и 52 на сто през юни, до 66 на сто днес.

Мнозинство от 60 на сто изразява готовност да приеме ново "затваряне", ако епидемичните показатели се влошат. Това показва спад от 10 на сто в подкрепата за повече ограничения спрямо данните от юни миналата година, след като страната бе "затворена" от октомври 2020 г. до края на май тази година с налагане на вечерен час.

Заради по-малкия брой на ваксинираните в Брюксел някои от жителите на провинцията заявяват, че избягват столицата - 31 на сто във Валония и 48 на сто във Фландрия. В края на миналата седмица столичните власти въведоха изискването всички, пристигащи от чужбина, да бъдат подлагани на 10-дневна карантина и две изследвания - в първия и седмия ден от завръщането, за да се облекчи работата на болниците. Изключения се правят за ваксинираните и наскоро преболедувалите.

Досега в Белгия жертвите на COVID са 25 500, като от юни насам броят на смъртните случаи на ден е под 10, според официалните данни. От юни се наблюдава ръст в броя на положителните проби за заболяване и в последния месец този дял е около пет на сто.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
2
 
20
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Всеки човек се страхува. Ако не се страхува не е развит умствено. Някога, Наполеон е казал-,, Виж колко смел е този знаменосец, трепери от страх, но върви напред".- Гладът и страхът са развили човека. При ваксърите всичко е на готово. И затова е тази деградация в тях.
165
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 185 "Ти какво си заслужил в реалния живот?" Достатъчно. :)
164
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 184 Поне си научил нещо, защото в махалата освен да переш кючек друго няма да научиш.
163
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 182 Ти какво си заслужил в реалния живот? 20ст на коментар?
162
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 181: Виж в ourworldindata починалите в Израел от последната вълна и ги сравни с техните предишни вълни, за да видиш колко е ефективна ваксината при тях (не с нашите вълни; нашите вълни са друга история).
161
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Шаши Вие сте тук, защото искате да се чувствате важни, а в реалния живот не сте си го заслужили. Много е просто.
160
2
 
14
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Ваксинираните защо сте тук? Ние не сме си наболи нещо на което му викат смъртелница. Не искаме да умираме. Не искаме, някой да ни убеждава да умираме. Точно затова сме тук. Да няма други хора, които да се подлъгват. Има и такива които ги принуждават. И защото има и страх от смъртта.
159
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 177: Която и да е? я виж пак Израел. Виж и UK, Испания, Португалия - при над 70% ваксинирани, изобщо не трябва да се вижда вълна и пик ако бяха ефективни ваксините. Както казах, в дадено население може опасният вариант заобикалящ spike protein антителата да не върлува още - примерно България. Това какво се случва в даден момен в дадена държава е моментно състояние и от него не могат да се вадят генерални изводи за ваксината.
158
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 161 от славянин "Ако ме беше страх от вируса нали щях отдавна да съм се набол бе, ''умнико''!?" А кой е казал, че параноята ти е заради вируса? Такива като теб злободневните теми са ви само като горивото за параноичното двигателче. Сега е ковид, утре ще бъде нещо друго.
157
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Aнонимен 169: в групата на преболедувалите също мутира, но не специфично да избегне антителата срещу spike protein-a. Представи си, че съм Барселона и играя с тики-така срещу всеки отбор. В един момент отборите ще изградят схема, която бие тики-така.
156
0
 
0
 
! Отговори
До 172 преди 2 години
Същото важи и за преболедувалите, ако не е и по-лошо. :)
155
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 161 от славянин 168 "За да знаеш че съм постояно тук трябва и ти да си постоянно тук елементарно е като лучена чорба!" Достатъчно е почти всеки път когато вляза да ти чета писанията (и на още двама трима), за да го знам. Няма нужда да следя дали го правиш 100% от времето - достатъчно е да виждам присъствието ти, за да ми е ясно. Това е още по-просто -вече отива към теб като стандарт. А, интересно къде отиде "човечността" на "славянин", май се изпари за сметка на смърт на хората.
154
1
 
10
 
! Отговори
до 161 от славянин преди 2 години
Ако ме беше страх от вируса нали щях отдавна да съм се набол бе, ''умнико''!?
153
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 165: А леко ли ще изкарат вариантът, който избягва антителата срещу spike protein-a? Има изследвания как ако имаш грешните антитела, може по-тежко да изкараш друг вариант. Не съм Мангъра, но за това се опитва да ни светне един от най-големите ваксинолози/вирусолози/имунолози - Geert Vanden Bossche - консултирал GAVI, Bill & Melinda Gates и други компании. Всичко си е дал човекът - научни изследвания, обяснения... Неопроверган досега.
152
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 153 от славянин "Тези които постояно искате всички да се бодeм живеете в постоянен страх" Това една врачка ли ти го каза? Току що ти казах, че откакто се ваксинирах един път не ми е минало през главата какво ще стане ако се разболея, хмммм. вие сте прекалено глупави да ви е страх, това е вярно.
151
0
 
1
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
До 160: А иначе не мутира, така ли? Ако мутира до там, то ще ни трябва нова, пригодена ваксина. Много важно. По-страшното е АDE, ако не дай Боже се случи, a не нагаждането на ваксините.
150
0
 
7
 
! Отговори
до 161 от славянин преди 2 години
За да знаеш че съм постояно тук трябва и ти да си постоянно тук елементарно е като лучена чорба! А и аз не съм постоянно тук заради страх от вируса а защото ми доставя удоволствие да се бъзикам с простотията и параноята ви! И това е просто като лучена чорба!
149
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако трябва да залагам кой си е заживял "нормално", без страхове от вируси и варианти - ваксърите, или антиваксърите - залагам на антиваксърите.
148
0
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Към Коледа ни очакват изключително интересни събития. Само да не забравяме, че всички сме българи.
147
0
 
7
 
! Отговори
до 153 от славянин преди 2 години
Тези които постояно искате всички да се бодeм живеете в постоянен страх, нас ако ни беше страх щяхме да се набодем, за да се ''спасим''!