Белгийците одобряват задължителното ваксиниране срещу COVID

86% от гражданите на Белгия са получили поне една доза ваксина
20 сеп 2021 22:25, Елка Василева
212
Белгийците одобряват задължителното ваксиниране срещу COVID
Снимка: архив, БГНЕС

Двама от трима белгийци подкрепят задължителното ваксиниране срещу COVID, показват данни от проучване на общественото мнение, представени в местни медии.

Досега в страната 86 на сто от гражданите са получили поне една доза ваксина.

Още по темата

Мнозинството от 80 на сто от участниците в допитването са изразили готовност да се ваксинират и с трета доза, ако е необходимо.

Отчита се, че делът на подкрепящите задължителната ваксина расте - от 45 на сто през март и 52 на сто през юни, до 66 на сто днес.

Мнозинство от 60 на сто изразява готовност да приеме ново "затваряне", ако епидемичните показатели се влошат. Това показва спад от 10 на сто в подкрепата за повече ограничения спрямо данните от юни миналата година, след като страната бе "затворена" от октомври 2020 г. до края на май тази година с налагане на вечерен час.

Заради по-малкия брой на ваксинираните в Брюксел някои от жителите на провинцията заявяват, че избягват столицата - 31 на сто във Валония и 48 на сто във Фландрия. В края на миналата седмица столичните власти въведоха изискването всички, пристигащи от чужбина, да бъдат подлагани на 10-дневна карантина и две изследвания - в първия и седмия ден от завръщането, за да се облекчи работата на болниците. Изключения се правят за ваксинираните и наскоро преболедувалите.

Досега в Белгия жертвите на COVID са 25 500, като от юни насам броят на смъртните случаи на ден е под 10, според официалните данни. От юни се наблюдава ръст в броя на положителните проби за заболяване и в последния месец този дял е около пет на сто.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой вирус?
145
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин По-голям параноик, от човек, който твърди, че не го е страх от вируса, не му влияе върху живота, намерил е цаката на здравословната заплаха и ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ТОВА Е ВЪВ темите за Ковид с бекрайно драскане, няма как да има. Повечето хора пишещи тук поне казват, че им се отразява по един или друг начин. Ти твърдиш, че изобщо не играе никаква роля при теб, и ПАК драскаш безспирно! Параноя пар екселанс!
144
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 152 (за колективния имунитет): спрете да бъркате тези ваксини със старите ни познати ваксини. mRNA ваксините не изграждат стерилизиращ имунитет, което означава, че се заразяваме, разболяваме и пренасяме вируса. Как ще се изгради така колективен имунитет? Когато има достатъчно преболедували, хората просто ще имат добра клетъчна памет да изкарат вируса като лека настинка. Ваксинацията е лоша намеса, защото дава специфичен имунитет и вирусът ще мутира да избягва антитела срещу spike protein-а.
143
2
 
8
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Не разбрахте ли, че ваксинираните заразяват? Те са оръжието.
142
9
 
1
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Опасното на тоя вирус е, че се разпространява бързо сред много хора. Така ще умрат 2% от хората света. То и жълтата треска в 80% от случаите е "безсимптомна" и умират едва 5-6%, ама само в определени райони на света. Засега. Та там ваксинацията в задължителна. Нищо, че умират само няколко процента. Кое му е по-безопасното на ковид, че да няма задължителна ваксинация?
141
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 142 от славянин "80-те % каращи безсимптомно показва че вирусът е ''слаба ракия'' толкова е страшен че 80 % от заразените даже не разбират че са заразени!" Значи твоето "постижение" не е нищо особено! Интересно обаче, че тая "слаба ракия" убива доста повече от обикновения грип. Тааааа?
140
0
 
7
 
! Отговори
славянин преди 2 години
В подобни статии едни патологични параноици постоянно се опитват да ни убедят колко е ''страшен'' този вирус, за който ако не са нонстоп медийните му реклами няма и да разберем за него! Ами паранойствайте си бе, ама защо ни занимавате постоянно с психиатричните си проблеми, защото параноята е психиатричен проблем!?
139
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според вас, колко ще издържи един графениран на ядрено магнитен резонанс?
138
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 130 от славянин "само че тежко симптомно го карат не повече от 2 %! И и заради 2-та % каращи го тежко сиптомно останалите 98 % трябва да се парализират от страх ли!?" А кои болести вкарват за кратко време 2% от ВСИЧКИ огромни бройки заболели в интензивните, че да игнорираме този проблем? Между другото, откакто съм се ваксинирал не мисля, че и за една минута съм се замислял "какво ще стане ако се разболея", тъй че кои сте тия, които живеете в страх и защо? Не са ваксинираните.
137
11
 
0
 
! Отговори
До Славянин преди 2 години
Много хора живеят без някоя или друга ваксина. Благодарение на колективния имунитет. За да постигнем някакъв колективен имунитет към туй нещо, без да имаме жертви и да можем да живеем с вируса нормално, друг начин в момента, освен ваксина, няма.
136
0
 
0
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Ако имате хора в Германия, попитайте за ,Гюрц" това е верига магазини.
135
0
 
9
 
! Отговори
до 142 от славянин преди 2 години
80-те % каращи безсимптомно показва че вирусът е ''слаба ракия'' толкова е страшен че 80 % от заразените даже не разбират че са заразени!
134
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези отдавна съм ги признал за най-уродливата нация в Европа. Ето че го доказват и нагледно.
133
3
 
5
 
! Отговори
Така е то преди 2 години
Ваксинацията и корона вируса, категорично доказаха, че България и българите не са част от западната цивилизация и никога не са били. Влизането ни в евро съюза беше прибързано и грешно. Радев трябва да инициира референдуми за излизане от НАТО и ЕС и българите да сеприсъединят към съюзи където биха се съобразявали с техните културни и интелектуални особенности.
132
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин Само "Българин" може да мисли за останалите в обществото като "прецакани" и "прецакващи". В нормалните общества всеки си гледа живота и евентуално гледат как могат да го подобрят заедно. Просто *** си няма идея какво всъщност значи да живее "нормално".
131
0
 
6
 
! Отговори
до 130 от славянин преди 2 години
80 % безсимптомно останалите 20 % симптомно - леко средно и тежко само че тежко симптомно го карат не повече от 2 %! И и заради 2-та % каращи го тежко сиптомно останалите 98 % трябва да се парализират от страх ли!?
130
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Овце са белгийците... Ще набоцкат после и децата си с по 3 дози и на всеки 6 месеца бустер, че иначе не можеш да си изтеглиш пари от сметката без валиден сертификат... Ще се появят после нови вируси, щото се видя, че се лапат тия ваксини и вече ще е лесно цялото население да го набоцкаш - те вече не са свободни хора. Много са "напред" на запад, но и хората са все по-изпростели.
129
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как няма да забранят дискотеките. Графена във вените на инжектираните свети на неонова светлина .
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 124 от славянин "След като живея без ''най-добрия стимулатор'' на имунната система над 30 години който според теб е ваксината и имунната ми система се справя с тях без НИКАКЪВ ЗОР, кое според теб я стимулира да се справя с тях!? Я да ти видя ''умния и образован'' отговор!?" Бе, нещо много я хвалиш твоята имунна система, но я да обърнем малко огледалото. Ти каза, че 80% карат вируса безсимптомно. По твоята логика излиза, че 80% от българите поддържат "перфектна" имунна система. Дали?
127
1
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Преди да се оправи нещо фундаментално, трябва да се объркат тотално нещата. Сега, още не е объркано достатъчно.