Белгийците одобряват задължителното ваксиниране срещу COVID

86% от гражданите на Белгия са получили поне една доза ваксина
20 сеп 2021 22:25, Елка Василева
212
Белгийците одобряват задължителното ваксиниране срещу COVID
Снимка: архив, БГНЕС

Двама от трима белгийци подкрепят задължителното ваксиниране срещу COVID, показват данни от проучване на общественото мнение, представени в местни медии.

Досега в страната 86 на сто от гражданите са получили поне една доза ваксина.

Още по темата

Мнозинството от 80 на сто от участниците в допитването са изразили готовност да се ваксинират и с трета доза, ако е необходимо.

Отчита се, че делът на подкрепящите задължителната ваксина расте - от 45 на сто през март и 52 на сто през юни, до 66 на сто днес.

Мнозинство от 60 на сто изразява готовност да приеме ново "затваряне", ако епидемичните показатели се влошат. Това показва спад от 10 на сто в подкрепата за повече ограничения спрямо данните от юни миналата година, след като страната бе "затворена" от октомври 2020 г. до края на май тази година с налагане на вечерен час.

Заради по-малкия брой на ваксинираните в Брюксел някои от жителите на провинцията заявяват, че избягват столицата - 31 на сто във Валония и 48 на сто във Фландрия. В края на миналата седмица столичните власти въведоха изискването всички, пристигащи от чужбина, да бъдат подлагани на 10-дневна карантина и две изследвания - в първия и седмия ден от завръщането, за да се облекчи работата на болниците. Изключения се правят за ваксинираните и наскоро преболедувалите.

Досега в Белгия жертвите на COVID са 25 500, като от юни насам броят на смъртните случаи на ден е под 10, според официалните данни. От юни се наблюдава ръст в броя на положителните проби за заболяване и в последния месец този дял е около пет на сто.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 136 Сестра ти също е мокра, отивай на инцест фиеста.
125
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Всеки като са го изнудили да се боцне и да мине от другата страна ... естествено, че после ще иска и другите да се боцнат, че да не излезе той прецакания.
124
1
 
5
 
! Отговори
до 124 от славянин преди 2 години
Добрата имунна система е бързо адаптиращата се имунна система, лошата имунна систeма е бавно адаптиращата се имунна система! След като живея без ''най-добрия стимулатор'' на имунната система над 30 години който според теб е ваксината и имунната ми система се справя с тях без НИКАКЪВ ЗОР, кое според теб я стимулира да се справя с тях!? Я да ти видя ''умния и образован'' отговор!?
123
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Шаши Ми, то това важи за каквото и да е, тъй че, кажи сега дали водата е мокра?
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите - не!
121
1
 
1
 
! Отговори
До Славянин преди 2 години
Ако логиката Ви беше вярна, то всички щяха да стимулират имунните си системи, като тичат да се разболеят от всяка болест, която могат да хванат. Толкова Ви е "логиката"! Колкото до безсимптомното протичане, много неща протичат безсимтомно, но не винаги, и не при всички. А има и болести, като денга, от които ако хванете втори път, но друг серотип, а не прекарания, няма да е леко, и това ще е дори заради антителата, които имате към прекарания тип. Молете се с ковид да няма такива случаи.
120
2
 
7
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Прав е човека. Ваксинираните си мислят, че ако всички си боднат смъртелницата живота ще е същия. Е, няма да е. Никога вече няма да е същото. Каквото и да стане.
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 121 от славянин "А ти си толкова ''грамотен'', че не си разбрал за цяла година и половина, че над 80 % от заразените карат ''страшния'' ковид НАПЪЛНО БЕЗСИМПТОМНО!" Но 20% го карат със симптоми, а смъртността от него е 6-10 пъти над тази на безобидния грип. Впрочем, бесимптомно не значи без последици. Аз не се страхувам, защото съм грамотен, а когто човек е грамотен и се е инфрмирал дявола не е толкова черен. На теб нищо нищо не може да ти докара: така са щастливите кокошки.
118
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имунната система има няколко вида клетки. С ковид има някакъв ненормален фокус върху антитела, които изобщо не са най-важното оръжие. Най-важен е вроденият имунитет (killer T cells) и клетъчният имунитет (B memory cells). Първият дава силен отговор при децата и затова те леко го карат. Вторият ти осигурява памет за вируса вероятно за десетилетия (има изследване как кръв от преболедували sars-cov-1 се справя с новия вирус). Няма вирус, за който ваксина да дава по-добър имунитет от преболедуване.
117
2
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Това не е ваксина.
116
1
 
1
 
! Отговори
до 121 от славянин преди 2 години
А ти си толкова ''грамотен'', че не си разбрал за цяла година и половина, че над 80 % от заразените карат ''страшния'' ковид НАПЪЛНО БЕЗСИМПТОМНО! А щом 80 % го карат НАПЪЛНО БЕЗСИМПТОМНО става ясно колко ''страшен'' е той! Но ти продължавай да се страхуваш от него, даже увеличавай страха си докато си докараш някой инфаркт, който да те спаси накрая от страховете ти!
115
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 117 от славянин Аз нямам "фатален проблем". Аз съм васкиниран и в добро здраве. Ти си този, който се набира като бесен за ваксините, "фармахимията" и други неща, от които си нямаш бегла представа. Единствения ти аргумент е, че си здрав, което, както казах, не е много трудно, ако си млад и не си даваш много зор. Стреса е това, което разболява най-много, а ти такъв нямаш, защото толкова си можеш. Блажени са низшите духом и така нататък ...
114
5
 
2
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Славянин, личи си, че не сте бил много добър ученик. Инфекциите не стимулират имунната система, а я отслабват. Докато организмът се бори с една инфекция, отслабва към друга. При нова инфекция, имунната система се запознава с чуждия агент (инфекцията), бори се с него, и ако се пребори, запомня агента и има готов отговор за нея за друг път. Този готов отговор за друг път може да го получите по 2 начина: труден (инфекция), лесен (ваксина).
113
1
 
4
 
! Отговори
до 117 от славянин преди 2 години
Знаеш ли какъв ти е фаталния проблем!? Нямаш никакви аргументи срещу фактите, които ти изнасям за себе си! Работя във фирма с 80 колеги, в голям град, не ползвам никаква фармахия от април 1995-та досега и организмът ми безпроблемно се справя със ''страшните'' за теб инфекции! А твоят ако е калпав и не се справя, както ти написах, е твой проблем, не мой, твоите страхове са твои, не мои, твоите възгледи за живота са твои, не мои!
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 118 от славянин "А живота ни не сме го губили, за да си го връщаме!" Той говори за НАЧИНА ни на живот. Ако не си загубил нищо през локдауна, значи живота ти (социалния) е бил никакъв. Човек, който няма нищо, няма какво да губи. :)
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 110 от славянин Ти си толкова неграмотен, че не можеш да разбереш, че човека ти обяснява за проблематиката на ковид ваксинацията и имунната система. Ти говориш за инфекции. НИКОЯ инфекция няма да "подготви" имунната система за вируса на Ковид ... освен ако не е самия Ковид, но стигне ли се дотам, вече хвърляш зарчета какъв ще е изхода.
110
1
 
3
 
! Отговори
до 118 от славянин преди 2 години
Благодарим за сведението, но не желаем да сме от прецаканете като вас и затова няма да се бодем с отровите! А живота ни не сме го губили, за да си го връщаме!
109
0
 
1
 
! Отговори
до 110 от славянин преди 2 години
И кое стимулира според теб имунната система, тиквичке, ако не инфекциите!? Ти въобще знаеш какво е ''инфекция''!? Инфекцията е проникване на болестотворен микроорганизъм в тялото ти! И какво става когато такъв микрооргонизъм проникне в тялото ти!? Ами активира имунната му система да се пребори с нея бе, тиквичке! Ти в училище за алтернативно надарени ли си учил!?
108
2
 
0
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
От нас ваксинираните: няма друг начин да намалите човешките жертви и да си върнете живота, освен ваксинацията. Друго не се предлага в магазина. Това е положението. Стига хленчили.
107
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 108 от славянин "Ами работа с 80 души колеги .. поне 20-тина изкараха ''страшната'' инфекция, е, мен така и не можа да ме свали!" Това толкова често го повтаряш, че вече съм сигурен, че ти освен работата ти в някой цех в забравено от Бога място друг социален живот нямаш. Това обяснява, защо и си по-малко застрашен. А това, че сравнително млади хора са изкарали някоя от първите вълни по-леко не означава много: първите варианти бяха по-безопасни за вас. Следващите ще са по-опасни.