Прокуратурата разследва антиваксърите, които спряха имунизация

Три жени и мъж принудиха лекарите да затворят пункта във Варна
180
Прокуратурата разследва антиваксърите, които спряха имунизация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Районната прокуратура във Варна се е самосезирала за случая на възпрепятстване на работата на мобилния ваксинационен пункт в града, разположен на входа на Морската градина, който осъди и здравното министерство.

Проверката е образувана незабавно и има за цел да констатира има ли данни за извършено престъпление.

Установяват се свидетели и очевидци на случилото се вчера, проверяват се и камерите, разположени в близост. Работата по случая се ръководи от прокурор от Районната прокуратура.

Вчера три жени и един мъж атакуваха словесно медицинския екип в изнесения ваксинационен пункт на входа на Морската градина във Варна, вследствие на което ваксинацията беше прекратена, уточни д-р Дочка Михайлова, директор на РЗИ, цитирана от БНР.

Още по темата

Четиримата, предизвикали конфликта, също са подали жалба в полицията, тъй като са искали отговор дали ваксините са разрешени за прилагане у нас.

Три жени и един мъж, който дошъл от София и по предварителна информация бил адвокат, отишли вчера до мобилния пункт и казали, че искат да се ваксинират, но преди това искат да видят разрешителното за ваксините, които се поставят.

Било им е обяснено, че  ваксините са разрешени за употреба в България, но въпреки това те са настоявали да получат конкретното разрешително. Тогава хората звъннали на 112, дошла полиция и след кратък разговор лекарят, който е бил част от екипа на ДКЦ "Света Екатерина", и медицинските сестри напуснали мястото.
Линейката е позиционирана на входа на морската градина и днес продължава да е там.

Доктор Михайлова уточни, че всяка събота и неделя от 11 до 18 часа всеки, който желае доброволно, а не насилствено, може да се ваксинира.

Сред хората, които са били на мястото на пререканието, била и Маргарита Атанасова, която бе много активна по време на протестите. На другите се изяснява самоличността.

Доктор Михайлова подчерта, че за използваните на мобилния пункт ваксини има разрешение от Европейската агенция по лекарствата, което е валидно за всички страни членки на ЕС, то е обществено достъпно и може да се види на сайта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
9
 
1
 
! Отговори
Златена преди 2 години
Да направят магазини и заведения с ковид мерки и такива без.Който където иска да ходи.Който оцелее, не ваксинирани да не се лекуват вкъщи безплатно защото няма такъв вирус. Неваксинираните да не ходят на море.
116
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо им се лепи етикет "антиваксъри", при положение че просто са поискали документи? По същата логика можем да ги наречем полицаи....
115
4
 
2
 
! Отговори
ina преди 2 години
До АнонименПиенето на вода също може да доведе до смърт. Пише ли го на бутилките с минерална вода?
114
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раздайте ваксините на наркодилърите. Те имат богат опит как да зарибаяат хората да се бодат.
113
2
 
7
 
! Отговори
Шмъркач преди 2 години
Нямам нищо против да се боцна, но се доверявам само от моя дилър проверена стока, а не всякакви ***.
112
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да направят магазини и заведения с ковид мерки и такива без.Който където иска да ходи.Който оцелее, не ваксинирани да не се лекуват вкъщи безплатно защото няма такъв вирус.
111
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Но антиваксърите са страшно НАГЛИ парчета. " Те ли са наглите? А кой точно ви зомбира всеки ден по всички медии че задължително трябва да се боцкате? Че и наредби щели да приемат, ако не приемеш иглата, да те съкращават от работа.
110
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да де, ама те не задължават никой, подминавате ги и по живо, по здраво си продължавате пътя.
109
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата е много действена за случаи като този в Морската градина. Де да бяха толкова действени и за еврата и кюлчетата в чекмеджето на Борисов! Всеки, който иска да се ваксинира, има право да иска да прочете документа, с който е разрешена ваксината. В началото на 2020 година, дори тези от НОЩ го казаха, че всеки личен лекар трябва да има такъв документ доказващ, че ваксината е безопасна и какво съдържа! Прави са хората! Никой не може да ги обвини в престъпление. Живота е техен!
108
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На медиците им се плаща допълнително за всяка поставена ваксина. Затова стоят там като амбулантни търговци и са готови да ви забодат какво ли не, само да си приберат парите.
107
0
 
1
 
! Отговори
Атанасов преди 2 години
Ами аз съм женен за тая.
106
1
 
2
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
Новите Хунвейбини
105
1
 
9
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Тези ваксини от какво лекуват?
104
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алекс "Защо пречите на малко по-умните да се ваксинират?Стойте си потънали в невежество,но не пречете на останалите." Защото искат останалите да затъват като тях или дори по-зле от тях, не е ли очевидно? Неслучайна е приказката за българския казан в Ада: единствения, до който на пост няма дявол, да връща обратно опитващите се да излязат - защото останалите в казана дърпат надолу всеки, който се опита и почти успява да излезе.
103
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 129 "Кой е пречил? Само са помолили да покажат разрешителното." Това е нещо, което се научава след 5 минути в интернет или евентуално с официално запитване до МЗ. Хмммм, ЗАЩО ли другарете антиваксъри не са се сетили за това? Аз имам няколко предположения. :)
102
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 128 Алекс Кой е пречил? Само са помолили да покажат разрешителното.
101
16
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Адвокат дошъл от София.Добре замислена и организирана провокация.Ваксинирането НЕ Е задължително.Защо пречите на малко по-умните да се ваксинират?Стойте си потънали в невежество,но не пречете на останалите.
100
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не са им показали необходимите документи? Един от възможните отрицателни ефекти е смърт и трябва да го пише с големи букви на информираното съгласие!
99
0
 
14
 
! Отговори
Ваксъропитек преди 2 години
Графенирах се и вече съм брониран.
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РНК в РНК ваксината от къде идва?