Прокуратурата разследва антиваксърите, които спряха имунизация

Три жени и мъж принудиха лекарите да затворят пункта във Варна
180
Прокуратурата разследва антиваксърите, които спряха имунизация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Районната прокуратура във Варна се е самосезирала за случая на възпрепятстване на работата на мобилния ваксинационен пункт в града, разположен на входа на Морската градина, който осъди и здравното министерство.

Проверката е образувана незабавно и има за цел да констатира има ли данни за извършено престъпление.

Установяват се свидетели и очевидци на случилото се вчера, проверяват се и камерите, разположени в близост. Работата по случая се ръководи от прокурор от Районната прокуратура.

Вчера три жени и един мъж атакуваха словесно медицинския екип в изнесения ваксинационен пункт на входа на Морската градина във Варна, вследствие на което ваксинацията беше прекратена, уточни д-р Дочка Михайлова, директор на РЗИ, цитирана от БНР.

Още по темата

Четиримата, предизвикали конфликта, също са подали жалба в полицията, тъй като са искали отговор дали ваксините са разрешени за прилагане у нас.

Три жени и един мъж, който дошъл от София и по предварителна информация бил адвокат, отишли вчера до мобилния пункт и казали, че искат да се ваксинират, но преди това искат да видят разрешителното за ваксините, които се поставят.

Било им е обяснено, че  ваксините са разрешени за употреба в България, но въпреки това те са настоявали да получат конкретното разрешително. Тогава хората звъннали на 112, дошла полиция и след кратък разговор лекарят, който е бил част от екипа на ДКЦ "Света Екатерина", и медицинските сестри напуснали мястото.
Линейката е позиционирана на входа на морската градина и днес продължава да е там.

Доктор Михайлова уточни, че всяка събота и неделя от 11 до 18 часа всеки, който желае доброволно, а не насилствено, може да се ваксинира.

Сред хората, които са били на мястото на пререканието, била и Маргарита Атанасова, която бе много активна по време на протестите. На другите се изяснява самоличността.

Доктор Михайлова подчерта, че за използваните на мобилния пункт ваксини има разрешение от Европейската агенция по лекарствата, което е валидно за всички страни членки на ЕС, то е обществено достъпно и може да се види на сайта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Провокацията целяща да сее разногласия в българското общество е явна. Адвокат "дошъл от София" и който "случайно", не е проверил и елементарни неща за твърденията си. Видна анти-ваксърка. Във видеото казаха, че щели да подават жалба до прокуратурата, обаче такава не са подали. За рублей какво ли не правят някои хора.
76
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До баба Пена А баба пена е гербав ***, понеже не може да си намери никаква работа :)
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 94 А ти ще забогатееш защото продаваш тестове нали?
74
0
 
5
 
! Отговори
Тервел преди 2 години
Чудя се, защо ги пазихме тези от Европа?
73
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 88 10%ваксинирани искат да налагат правила на 90% неваксинирани. Смел ли си? Гражданска война искаш ли?
72
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако неваксиниран иска да ходи на работа да предоставя отрицателен PCR през три дни.Ще намалеят антиваксърите и ще намалее разпространението на ковид.
71
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да има изискване за отрицателен PCR тест за навсякъде за всички неваксинирани при това на всекимтри дни.
70
0
 
3
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Знаем баба Пено. Ти си високоплатена и интелигентна. Отдалече ти личи.
69
0
 
4
 
! Отговори
Менгеле преди 2 години
До Гьобелс-А мен питаш ли какво ми е?
68
1
 
3
 
! Отговори
Троцки преди 2 години
А така, ще ви черпя в ада! Гърч за свободните! Браво на моите хора от ЕС!
67
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наложете правила и тези ще са първите на опашката за ваксини.Като ще ти трябва птрицатене PCR тест за работя,ресторант ,мол или кино ще видим тогава дали.ще нахалстват.
66
4
 
20
 
! Отговори
Пълни смешници преди 2 години
в началото говореха колко специални са ваксините и как трябва да се съхраняват при -70 град. после ги транспортираха с месарки,а сега вече ги предлагат на мобилни тараби пред градинки и супермаркети.Важно е алъш-вериша да върви.Пълна излагация.Хората вече не ви вярват и ви подиграват.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 80 Забранено ли е да се ходи на протести?
64
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Силата е не само физическа. Аз реших да се ваксинирам и предходният ден ми казаха, че един като се ваксинирал и умрял. След два дена го видях да играе футбол..? Така, че със заплахи с внушения (ментална сила) се опитвате да накарате хората да вярват във вашите глупости.
63
8
 
8
 
! Отговори
баба Пена преди 2 години
Много отворковци има, ама половината се перят и много им знае балалайката ама иначе са безработни пишльовцци дето още ги хранят мама и тате или работят някаква загубена работа ниско платена и цъкат тука и си избиват комплексите и се правят на голямата работа. Умния човек не се прави на тарикат не се мъчи да прецака системата а и помага да работи. Това е разликата тук и със западна европа.
62
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Отшелника И? Досега какво е поискал от теб Господ и ти какво си направил? После БРАВО каза ли ти? Потупа ли те по рамото? Едно МЕРСИ поне?
61
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не са антиваксъри,защо са били на протестите срещу ваксините?
60
2
 
4
 
! Отговори
Отшелника преди 2 години
До 68 Нищо. Просто правя каквото Той е поискал от мен.
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо смятате, че са антиваксъри? Те искаха да се ваксинират, даже си взеха да попълват информирано съгласие.
58
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека за всички неваксинирани да се наложат задължителни тестове PCR и бърз антигенен и след това нека да нападат словестно.