Ваксината на Pfizer - безопасна за деца на възраст 5-11 г.

Препаратът се прилагал в по-ниски дози
Обновена: 20 сеп 2021 15:24 | 20 сеп 2021 14:51, Петя Славова
97
Ваксината на Pfizer - безопасна за деца на възраст 5-11 г.
Снимка: БГНЕС

Pfizer и BioNTech в понеделник съобщиха, че резултатите от клиничните изпитвания показват, че тяхната коронавирусна ваксина е "безопасна, добре поносима" и предизвиква "здрав" имунен отговор

Компаниите добавят, че скоро ще поискат регулаторно одобрение, предава БГНЕС.

Ваксината ще се прилага в по-ниска доза, отколкото за хора над 12 години, се казва в изявление на компаниите.

"При участници на възраст от 5 до 11 години ваксината е безопасна, добре понасяна и показва стабилни неутрализиращи реакции на антитела", заявиха в съвместно изявление американският гигант Pfizer и неговият партньор от Германия. Те планират да предадат данните от своите изследвания на регулаторните органи в Европейския съюз, САЩ и по света "възможно най -скоро".

Резултатите от изпитването са първите по рода си за деца под 12 години. В момента все още продължава изпитването на ваксината на Moderna за деца на възраст от 6 до 11 години. Ваксините на Pfizer и Moderna вече се прилагат на подрастващи над 12 години и пълнолетни в страни по целия свят. Въпреки че децата се считат за по-малко изложени на риск от тежък коронавирус, има опасения, че силно заразният вариант Делта може да доведе до по -сериозни случаи.

Ваксинирането на деца също се разглежда като ключ към запазването на училищата отворени и и като възможност за прекратяването на пандемията.

"Ние сме нетърпеливи да разширим защитата, която ваксината предоставя, към това по-младо население", каза изпълнителният директор на Pfizer Алберт Бурла, отбелязвайки, че "от юли случаите на COVID-19 в САЩ са се увеличили с около 240 %".

Децата във възрастовата група от 5 до 11 години са получили двудозова ваксина от 10 микрограма в проучването, в сравнение с 30 микрограма за по-възрастните възрастови групи, съобщават компаниите.

Инжекциите са направени в период от 21 дни. Дозата от 10 микрограма е „внимателно подбрана като предпочитана доза за безопасност, поносимост и имуногенност“ за тази възрастова група, се казва в изявлението на компаниите.

Страничните ефекти са „като цяло сравними с тези, наблюдавани при участници на възраст от 16 до 25 години“, гласи още изявлението.

Сред най-често съобщаваните странични ефекти в миналото са били болка и подуване на мястото на инжектиране, както и главоболие, втрисане и треска.

Израел вече е дал специално разрешение за ваксиниране на деца на възраст 5-11 години, които са "изложени на значителен риск от сериозно заболяване или смърт" от коронавирус, използвайки препарата на Pfizer в по-ниската доза.

Pfizer и BioNTech също изпробват ваксината си върху бебета на възраст от шест месеца до две години и върху деца на възраст от две до пет години. Важните резултати от тези изпитания се очакват през четвъртото тримесечие на тази година, съобщават компаниите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
до Германец преди 2 години
Всеки край е ново начало, да те светна, ако случайно не знаеш.
83
0
 
0
 
! Отговори
А другите ваксини преди 2 години
Опасни ли са за децата в този вълрастови диапазон?
82
0
 
1
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Браво :) Вижда му се краят. В нормалните държави, имам предвид. У вашата татковина ще се гърчите още дълго.
81
0
 
0
 
! Отговори
До 86 преди 2 години
Ти си *** бе! Всяко лекарство и ваксина има подобни странични ефекти. Това че не четеш листовки си е твой проблем! Иначе и според мен за децата е още рано, трябва да мине още малко време
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То ФДА им отказа третата доза и тия скочиха на децата. За съжаление има луди родители дето ще ги набодат.
79
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как точно е "безопасно" нещо, което води до сърдечно заболяване при 1 на 1000 от набодените? Кажете, психопати? Лъжци? Убийци на деца?
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото тъй като повечето са супер наивни и вярват на официалната пропаганда, проверете моля как точно са тествали ефективността на ваксините и ще видите, че нито един от доброволците не е бил инжектиран с вируса, който предизвиква ковид, а просто са ваксинирали група хора и са ги оставили да си водят нормален живот няколко месеца и са наблюдавали дали ще се заразят или не. Супер тестване на ваксините няма що!!!
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, докъде стигнахме! Ако нещо е безопасно трябва да си го бодем. Отде-накъде?!! Идеята на ваксинирането е да предпазва от болестта, а не да е просто безопасно. Това не е условието нещо да ти го набодат. Наркомания пълна. Докажете по-добре, че помага, защото това всъщност е доста съмнително.
76
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей майка ви *** няма да барате децата, ваща мама
75
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха, искрено се смея на идеята. Ние никога няма да си набодем децата.
74
4
 
15
 
! Отговори
Лъжи Абсолютни Лъжи преди 2 години
Миналата Седмица на Изслушване на Агенцията по Храните и Лекарсктава в САЩ, Стив Кирш (Steve Kirsch) цитира, не 1, а цели 4 независими едно от други изследвания от цял свят, показващи че за 1 спасен от КОВИД-Ваксините Живот, 2 живота са загубени в следствие страничните реакции на Ваксините, с други думи с момента КОВИД-Ваксината Убива 2 пъти повече от КОВИД. В Следствия цялата Комисия Гласува Против Бустерите - 16 на 2 гласа!! Освен това за момчета от 18 до 24г риска от сърдечна смърт е 20 000%!
73
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Старите ваксини имат много повече странични реакции от сегашните , но там никой не се взира в листовки и води бебетата и децата на ваксинация. Сега се скъсахте да тиражирате лъжи, явно някой плаща за пропагандата. Русия срещу Америка? ...Важното е, че резултатът в краткосрочен и дългосрочен план за България е катастрофа. Тепърва ще го осъзнавате, но ще е късно.
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И питам от къде знаят ,но явно милиардите са важни ,ама точно от ,5 до 11 ,смешници
71
1
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Това Кака го РАЗБРАХА
70
19
 
2
 
! Отговори
до Мамин Сладък преди 2 години
Точно затова и такива като Вас е пълно с *** у нас. Така и ги отглеждаме децата. Дали няма да се ваксинира, или ще кара по паркинга с 50 км/ч изпърдялото си бмв, с риск да утрепе някое дете, е все тая. Застрашава чудни животи за собствения си кеф. Това са 90% от българите, не разбрали разликата между демокрация и свободия. Да му се доповръща на човек.
69
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тука да не очакват повече от 2% ваксинирани деца.Само най-бесните хипохондрици ще подложат децата си на риск, пък бил той и минимален, при положение, че дори и случайно да ги барне ковида децата го карат като хрема.
68
2
 
12
 
! Отговори
Шмайзер преди 2 години
Ха-ха-хааааа........майтапчии!
67
2
 
11
 
! Отговори
мамин сладък преди 2 години
До Анонимен 69Ти се научи първо да четеш с осмисляне и тогава да пишеш смислено. Ваксините за шарка и другите, предвазват от заразяване и разболяване, съответно от смърт, затова са ефективни. А ковидските вакси предпазват - и то донякъде - от смърт, но НЕ предпазват от заразяване и разболяване. Затова шарката я няма, а ковида ще е като грипа - с или без вакса, все ще го изкараш. Недей да сравняваш ябълки с круши.
66
2
 
16
 
! Отговори
Мона преди 2 години
унучетата бойкови първи на опашката за инжектиране. да видим дали пуловер от 1000+ евро ще ги защити от страничните дефекти... много от тези, дето ще ви задължават да си набодете децата, нито имат деца, нито внуци. трябва да увиснат на дърветата по площадите за назидание на бъдещите медицинскк фашисти.
65
5
 
15
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 2 години
Вече ЗАПОЧВАМ ДА СИ МИСЛЯ,ЧЕ НЕЩО ЖЕСТОКО СЕ СЛУЧВА.КОГАТО ИМА ТОЛКОВА МНОГО СЛУЧАЙНОСТИ ТЪРСЕТЕ ЗАКОНОМЕРНОСТ