Витанов: Вече изгубихме 20 000 души, все едно сме изгубили война

Математикът прогнозира втори пик на четвъртата COVID вълна през октомври
20 сеп 2021 09:57, Ния Христова
355
Витанов: Вече изгубихме 20 000 души, все едно сме изгубили война
Снимка: БГНЕС
"Вторият пик на четвъртата COVID вълна се очаква през октомври. Базовото репродуктивно число е 0,93, т.е. 100 души, които се лекуват от COVID-19, оставят след себе си 93 заразени. В момента има леко свиване."
 
Това каза в ефира на bTV математикът проф. Николай Витанов.
 
"Вече изгубихме 20 000 души, все едно сме изгубили война. Броят на жертвите ще продължава да расте", каза още той. 
 
Според него максималното репродуктивно число през втория пик на четвъртата вълна ще бъде между 2-2,20. 
 
Проф. Витанов представи и прогноза за 14-дневна заболеваемост спрямо 24.09, където само областите Плевен, Добрич, Смолян и Кърджали няма да попаднат в "червената зона".
Още по темата
 
Той допълни още, че България все още е на повърхността, защото София-град и Пловдив още не са оцветени във виолетов цвят. 
 
"Скритата заболеваемост бива два вида. Миналата година тя беше на безсимптомните. Тази година се появи нов феномен. Хора със симптоми, които не се регистрират, особено младите. Той се прояви в края на август. През лятото процентът на заболелите се вдигна, защото пристигнаха множество хора от чужбина, които си изваха заразени, както и такива туристи. Нормално е да се вдигне вълната", допълни Витанов.
 
Според него присъственото обучение и връщането на хората по офисите ще окажат влияние. 
 
Математикът сподели още, че получава заплахи за убийство, но не е сигнализирал полицията. 
 
"През април 2020 г. имаше човек, който каза, че вирусът си има помагач. Срещу този човек се вдигна страшен вой още тогава. Народът, политиците и журналистите бяха излъгани от хора, които твърдяха, че COVID-19 е безопасен и видите ли нищо няма да стане", допълни той.
 
Витанов смята, че през пролетта на миналата година на 25% от хората е внушено, че вирусът не е толкова опасен и заради тяхното поведение сега говорим за 20 000 починали.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
1
 
9
 
! Отговори
Емо 2021г. преди 2 години
Мангъров и Радев не са на това мнение.Няма вирус.Има спекула.
230
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов, нещо сметките не излизат? Трябваше ти да са повече заболели в Пловдив и София, а те са по-малко. И тогава на свой ред яхна конспирацията - млади хора със симптоми си го карали скрито като нито се тествали, а може би и не са се лекували. Просто чакат да им мине. А и то им минава! Това ли ти е страшният вирус, поплювко Витанов.
229
3
 
10
 
! Отговори
Овчееееб преди 2 години
До Анонимен 242 Ей агнешка майко, толкова си ***, че направо дрънкаш. От тия 20 000, най-много 50 наистина да са умрели от лайновид, всичко друго е плод на медийна интерпретация и малодушието на овцете. Бегай легай и се заравяй преди да те достигне тая невероятна пандемия, за която трябва да четеш осссррааани сайтове, за да разбереш, че я има.
228
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата ме хваща, заставя ме да отдам живота си в поредната нейна война; сега същата държава ме заставя с измислени мерки да си пазя живота. А защо? Може би ми пази живота, да да ме пожертва в битка? Тази разгонена кучччккка, наречена държава, пет пари не дава за живота ми - тя газ пикае, че няма да умра както тя иска и че няма да може да направи тържествен молебен в моя памет като паднал за отечеството. Витанов, държавен поплювко, ясно ли ти е това.
227
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един е ковидът и Витанов е негов пророк.
226
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, професори, не е все едно, че сме загубили война. При война умират само мъжете като резултат от сексиския закон за задължителната наборна военна служба. Поне в българските войни е било така. А тук става въпрос за умиране без значение на полова принадлежност - през последните няколко дена по съобщения от агенциите са умрели и млади жени без придружаващи заболявания. Наборният сексиски геноцид не може да се сравнява с жертвите на епидемията: в първия случай умираш под команда; във втория - не.
225
2
 
4
 
! Отговори
Шах преди 2 години
Витанов !,.Професоре .Вие защо не успяхте чрез внушение да формирате правилното поведение ? Нещо Ви липсва .Крият нещо от Вас.
224
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов: "Вторият пик на четвъртата COVID вълна се очаква през октомври." ======= а петото връхче на третата бабунка на втория пик на четвъртата вълна кога да я очакваме? А, Витанов?
223
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре, внушението в началото на пандемията беше точно противоположното: "Светът е изправен пред най-голямото свое предизвикателство - бяха думите на генерал Зелен Чорап." Внушението беше, че вирусът е върколакът на съвременния свят, а не, че е безопасен. Така че Вие лъжете, професоре, най-нагло и безпардонно лъжете! Управляващите говореха за хладилните камиони, за масовото измиране и якото умиране. Какви внушения се правят с тези изказвания, поплювко Витанов.
222
0
 
2
 
! Отговори
123-ТОиДИ преди 2 години
До Муахахаопитайте и тук!
221
12
 
7
 
! Отговори
иво преди 2 години
ПОМИСЛЕТЕ , КОЙ НИ ГОВОРИ ЗА БЕЗОПАСНО И НЕВИННО ГРИПЧЕ и ПОВЕДЕ ХИЛЯДИ ПО ПРАЗНЕНСТВА НА Ш И П К А ?
220
6
 
11
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Видехте ли Куките във Австралия, какъв Бой Ядоха на Протеста против Мерките за Фалшивата Пандемия. Не е истина - като на Американски футбол ги поваляха и биеха и тиквите като са на земята!!
219
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме във война и ще продължаваме да губим по 20 000+ тепърва, докато не ви избесим продажни отре*ки
218
4
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
пустия му Витанка!..Глей само какво си е съчинил!..За справка:-От началото на годината до сега са починали над 75 000 човека!...От началото на "Коковид-истерията",тоест за почти две години,свръх усилия им е струвало да ПРИПИШАТ на 20000 причина за смъртта-ковид..При раждания 47 000..!!!!..ЕТО ТОВА НИ Е ПРОБЛЕМА,а не коковида!!!...И той не е от вчера.
217
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бодете се ******,има още букви от гръцката азбука.
216
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
математика Витанов е ваксиниран с три дози. Не му ли личи.
215
4
 
12
 
! Отговори
математика Огнянов преди 2 години
математика Витанов и математика Томов са математици и изчисляват. Който се интересува от бъдещето си и от миналото си да ги потърси на адрес с. Карлуково, ул. Козелска 2.
214
3
 
18
 
! Отговори
До 80% преди 2 години
Вие пишете глупости. Няма как някой, който да е умрял да е можело да бъде жив. Да, може, но в друга вселена. Също така кой е виновен, че тези хора не са живи ако е можело да са живи? Неваксинираните са виновни според теб? Айде сега като сте ваксинирани да видим колко хилядолетия ще живеете, наивни смешници.
213
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войната е от 30 години и повече. Дивият евроатлантически капитализъм срещу народа....
212
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква война? Тоя не знае ли, че всеки ден умират над 300 българи от всички причини. Чувал ли е за обща смъртност? Очаква може би, че никой не умира или не знам. Имало е през годините многократно колебания в средната смъртност за страната и това изобщо не е апокалиптично, както някой може да си мисли. В целия свят пък ковид изобщо не е повлиял на нищо. Ако не бяха политиците с глупавите локдауни, никой нямаше да забележи.