Антиваксър почина от COVID-19 в Благоевград

Приятелката му също е била заразена
21 сеп 2021 15:55,
295
Антиваксър почина от COVID-19 в Благоевград
Снимка: Ерол Емилов, Dnes.bg

48-годишен мъж е починал след усложнения от COVID-19 в болницата в Благоевград, съобщи на заседанието на Областния кризисен щаб директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов.

По думите му той е бил антиваксър.

"Категорично е отричал съществуването на заболяването и се е съмнявал в ефективността на ваксините. Десет дни е бил вкъщи в тежко състояние. В последните дни е потърсил лекарска помощ. За съжаление, изходът е летален. Приятелката му също е била положителна, влезнала е в болница и го е изкарала леко", поясни д-р Калоянов, цитиран от БНР.

Директорът на РЗИ призова за усилване на темпа на ваксинации.

Заболеваемостта в областта е 363 на 100 000 души. В болница са настанени 264 души, шестима от които са в интензивни отделения. Днес предстои да бъдат открити още легла за лечение на COVID болни в лечебните заведения от област Благоевград.

"За момента нямаме напрежение за липса на легла за хора, които желаят да бъдат хоспитализирани. Все още имаме колеги, които не са ваксинирани, както и такива, които отказват да влизат в COVID-отделенията, има и недостиг на кадри, което е проблем", допълни директорът на РЗИ-Благоевград.

Още по темата
По думите на началника на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов в обучение от разстояние са 226-ма ученици. Карантинираните паралелки в Пиринско са девет – четири в Сандански и пет в Благоевград. Има единични случаи на карантинирани ученици заради положителен тест или заради контакт с болни.

"Към момента се справяме добре, осъществяваме контрол, всички училища спазват мерките и имат дезинфекциращи продукти", каза още Златанов.

Заседанието на Областния кризисен щаб в Благоевград започна с церемония по награждаването с грамоти на Министерството на здравеопазването за проявено старание, висок професионализъм, постигнати резултати, ангажимент и съпричасност към имунизационната кампания срещу COVID-19 екипите, работещи в имунизационния кабинет в РЗИ-Благоевград. Грамотата бе връчена от областния управител Николай Шушков на директора на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов, който от своя страна връчи грамотата на доц.д-р Екатерина Митова и д-р Павлин Янкулски. Грамота получи и д-р Димитър Джупанов от Разлог.

На днешното заседание на Областния кризисен щаб присъстваха както представители на контролните органи, така и представители на местното сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
10
 
17
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Всички "ваксъри", които натрапват мнението си на останалите, са невежи ***, защото хем не знаят, хем настояват на това, което са ги "информирали":1. Медицински лица потвърждават, че ваксината НЕ ПАЗИ от заразяване "ваксъра"!2. Ваксинираните карат по-тежко Ковид от наваксинираните!3. Делта се разпространи с ваксините!И още, и още... Четете научните публикации в интернет.
179
12
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Антиваксъри, отивате на световна война с тояга в ръка! С гол гь3 таралежи ще мачкате! (Добър коментар, а? Ще си пльосна един голям плюс!!!)
178
1
 
2
 
! Отговори
рептил преди 2 години
Бъдещето е на нас . Човечеството е паразитът на тази земя.
177
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тонка: Тонке, можеш да имаш температура и при апендицит и една камара други незаразни заболявания.
176
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите сами си избраха да умират от Ковид-19.
175
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 204: Трябва да провериш какво се случва с ваксината на Sanofi срещу Денга във Филипините - април 2016-та започва масова ваксинация на децата там, въпреки притеснения на някои учени, които са "опровергани" (звучи ли ви познато?). Ноември 2017-та се оказва, че притесненията са валидни и ваксинираните непреболедували преболедуват болестта по-тежко от неваксинираните. Спират ваксинацията, има осъдени. Уви, 100,000 деца вече са ваксинирани.
174
6
 
4
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"жалко за човека" -- Ко? Не!
173
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-късните странични реакции възможни от ваксина са до 6 месец! Не след 10 години.
172
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има по-голяма смъртност (по различни причини), но почти всяко решение изисква преценка на риска - напр. трябва ли да задължим цялото население да се ваксинира при тази смъртност? Ами децата? Те изкарват вируса по-леко от който и да е друг респираторен вирус. Рискът е в безопасността на ваксината. Ако преди година бях казал, че ще има тромби от Астра Зенека, или че може да има замърсяване в Модерна, щяхте да кажете "долен антиваксър". Не може ли да има други проблеми, за които още не знаем?
171
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то да беше само един - по 50-60 на ден са... жалко за човека сигурно накрая му е светнало че се е объркал но е било твърде късно. Вируса си е тегав за каране по принцип от личен опит...
170
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 199 Всеки респираторен вирус може да доведе до пневмония! Ти не си ли чувал за пневмония преди 2020-та година? Съответно, някои хора понасят по-тежко пневмонията и следва интубация и механична вентилация. Това че от 2020-та се говори всеки ден за това, не означава, че е нещо ново с този вирус. Преди просто не е било интересна новина.
169
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хремата не води до дихателна недостатъчност, ниска сатурация и интубация.
168
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До боб и другите ковид фашисти тук (сигурно е един човек де): Ами когато и вас погнат, че нямате 10-тия бустер, или ако не искате да ваксинират новороденото ви бебе с 3 дози. Или ако ви кажат, че "нищо че населението е 100% ваксинирано и антиваксърите са избити, пак трябва да бъдем отговорни и да спазваме мерки до края на живота си". Тогава кой ще ви подкрепи? Малко ще е късно да излезете на протест, а?
167
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 190 ("Да си чул за интубиран заради риновирус /сиреч хрема/?")Интубиране и механична вентилация да не са от 2020-та година? Разбира се, че е имало интубирани - просто са били малко, защото не е пандемия. И не е имало такава пропаганда в медиите.
166
1
 
6
 
! Отговори
интубатор преди 2 години
Само да ми паднете в ръчичките. Пишете си завещанието.
165
14
 
7
 
! Отговори
щурмбанфюрер преди 2 години
Решението е само организирани паравоенни отряди от ваксинирани . И вечерен час . Антиваксърите нелегални лица при залавяне да се затварят в концентрационни ковид лагери.
164
7
 
19
 
! Отговори
Чакам преди 2 години
Да видя кога тъдява ще съобщят за казуса в Исперих. От 5 човека в интензивното 4 са двойно ваксинирани, едната жена вече е починала, неваксиниран е само 1 от петимата.
163
19
 
6
 
! Отговори
деваксинатор преди 2 години
Антиваксърите трябва да се разстрелват публично. За назидание на другите.
162
1
 
8
 
! Отговори
Гого преди 2 години
За момента нямаме напрежение за липса на легла за хора, желаещи хоспитализация- аз пък си мислех , че се хоспитализират по медицински показатели , е затова са пълни болниците
161
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си чул за интубиран заради риновирус /сиреч хрема/? Ковидът е гаден и опасен.