Антиваксър почина от COVID-19 в Благоевград

Приятелката му също е била заразена
21 сеп 2021 15:55,
295
Антиваксър почина от COVID-19 в Благоевград
Снимка: Ерол Емилов, Dnes.bg

48-годишен мъж е починал след усложнения от COVID-19 в болницата в Благоевград, съобщи на заседанието на Областния кризисен щаб директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов.

По думите му той е бил антиваксър.

"Категорично е отричал съществуването на заболяването и се е съмнявал в ефективността на ваксините. Десет дни е бил вкъщи в тежко състояние. В последните дни е потърсил лекарска помощ. За съжаление, изходът е летален. Приятелката му също е била положителна, влезнала е в болница и го е изкарала леко", поясни д-р Калоянов, цитиран от БНР.

Директорът на РЗИ призова за усилване на темпа на ваксинации.

Заболеваемостта в областта е 363 на 100 000 души. В болница са настанени 264 души, шестима от които са в интензивни отделения. Днес предстои да бъдат открити още легла за лечение на COVID болни в лечебните заведения от област Благоевград.

"За момента нямаме напрежение за липса на легла за хора, които желаят да бъдат хоспитализирани. Все още имаме колеги, които не са ваксинирани, както и такива, които отказват да влизат в COVID-отделенията, има и недостиг на кадри, което е проблем", допълни директорът на РЗИ-Благоевград.

Още по темата
По думите на началника на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов в обучение от разстояние са 226-ма ученици. Карантинираните паралелки в Пиринско са девет – четири в Сандански и пет в Благоевград. Има единични случаи на карантинирани ученици заради положителен тест или заради контакт с болни.

"Към момента се справяме добре, осъществяваме контрол, всички училища спазват мерките и имат дезинфекциращи продукти", каза още Златанов.

Заседанието на Областния кризисен щаб в Благоевград започна с церемония по награждаването с грамоти на Министерството на здравеопазването за проявено старание, висок професионализъм, постигнати резултати, ангажимент и съпричасност към имунизационната кампания срещу COVID-19 екипите, работещи в имунизационния кабинет в РЗИ-Благоевград. Грамотата бе връчена от областния управител Николай Шушков на директора на РЗИ-Благоевград д-р Калоян Калоянов, който от своя страна връчи грамотата на доц.д-р Екатерина Митова и д-р Павлин Янкулски. Грамота получи и д-р Димитър Джупанов от Разлог.

На днешното заседание на Областния кризисен щаб присъстваха както представители на контролните органи, така и представители на местното сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
10
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Българите - понеже имат средновековен манталитет - затова и здравеопазването и нивата на ваксинация са ни на средновековно ниво. -----////------- Искаш да кажеш, че нашите здравни работници имат средновековен манталитет ли? Аз така те разбрах?
159
5
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Ковида е интелегентна болест, убива предимно простаците ----////------ Именно! А не антиваксърите.
158
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук може да се запита човек защо не се ваксинираме и реваксинираме задължително и срещу десетките други коронавируси, риновируси, грип?
157
4
 
7
 
! Отговори
До 184 преди 2 години
Фейк!
156
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бившият главен учен по респираторни заболявания на Pfizer Michael Yeadon казва, че клетъчният имунитет може да остане и за десетилетия (не се знае всъщност, трябват проучвания). Обаче цитира едно проучване, в което преболедували sars-cov-1 даряват кръв, която заразяват със същия вирус 17 години по-късно - кръвта още помни и преборва вируса. Заразяват я и с новия sars-cov-2, чийто генетичен код е на 80% подобен - преборва се и с него.
155
5
 
7
 
! Отговори
До 180 преди 2 години
Липса на информираност. Антителата са показателни за силата на имунния отговор в първите 3-4 месеца. От любопитство може и да си ги изследваш . След това остава клетъчния имуните, който обаче също отслабва. Такива са коронавирусите !. Вероятно ще се реваксинираме ежегодно.
154
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ръмби там по-долу е с нежни китки и лакирани нокти. И много обича да го ръмбят.
153
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес сте платили на троловете да цъкат минуси. МЗ да не развързал кризисния фонд?
152
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 179: А защо тогава е това ненормално мерене на антитела и като паднат, хората се стряскат и бързат да се ваксинират/реваксинират/бустеризират?
151
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че говоря и за клетъчен , и хуморален имунитет. Няма никакъв смисъл да си мериш само антителата.
150
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какъв дългосрочен имунитет говорите точно? Имунната система има различни клетки. Ако говорим за антитела, не са дългосрочни, да, но клетъчен имунитет остава, което е най-важно. Затова не знам какъв е този ненормален фокус/тестване/мерене на антитела за този вирус...
149
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коронавирусите не правят дългосрочен имунитет. Ковид 19 също. Нито от преболедуване, нито от ваксиниране. Но преболедуването оставя увреждания или води до смърт. Ваксината е най-доброто и умно решение.
148
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой спомена ремдесевира. Ремдесевирът помага в началото на инфекцията, когато все още има репликация на вируса.Общо взето след 5 ден е безсмислено и никой не го дава. Вирусът е направил каквото е направил, оттам нататък се развива органна недостатъчност и никакво лечение не може да ти помогне. Ако имаш късмет, може и да се оцелее, но с увреждания доживот. Но ако имаш антитела, от ваксинация или боледуване, те захващат вируса и му пречат да се захване за клетките.Имунитетът е нетраен, макс 1год
147
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковида е интелегентна болест, убива предимно простаците.
146
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поддръжниците на ваксинацията, какво мислите за имунитета след преболедуване? Трябва ли да се ваксинирам ако съм го изкарал?
145
8
 
11
 
! Отговори
Стефанов преди 2 години
Нормално, простотията струва скъпо. Неслучайно сме най-бързо изчезващата нация.
144
3
 
14
 
! Отговори
До 169 преди 2 години
Кой ще умре е въпрос на личен имунитет.С ваксина или без.Всичко останало е чиста спекулация.Доктор както може да те излекува, така може и да те умори.
143
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ерол Емилов, вие сте наистина жалък. А медията ви не е лоша.
142
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирусът не се интересува дали вярваш в него или не. Дали имаш фалшиф или истински сертификат. Срещне ли неимунен организъм-атакува! Кой ще умре, е въпрос на навременна помощ и късмет. Ако си се ваксинирал, имаш изградени антитела, които го неутрализират напълно или поне частично, ако си с компрометиран имунитет.
141
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И днес пишем на dnes.bg отличен 6 по Пропаганда! Всичко си имаше - умрял антиваксър да видим и другите как ще умрем; др. Тромб ни внуши вина, че не сме отговорни да се боцнем; фейк проучване, че не толкова много българи са анти-ковид-вакс; загатване, че ще се посегне и на децата; загатване за трета доза; умряло дете; изопачаване на аргументите на анти-ковид-ваксърите; тежки думи - "троен скок", "огнища", "червена зона" и т.н.