Проф. Момеков: В момента алтернатива на ваксинацията

Има и хора, които не успяват да формират имунитет след ваксинация
21 сеп 2021 14:34, Ния Христова
67
Проф. Момеков: В момента алтернатива на ваксинацията
Снимка: БГНЕС
"Можем да погледнем статистиката за "свръхсмъртност", можем да погледнем по данните на НСИ какво се е случило през този печален период в сравнение с пет години назад и ще видим, че тежестта на тази пандемия в България е много голяма."
 
Това коментира пред bTV председателят на Българското научно дружество по фармацията проф. Георги Момеков.
 
"Няма алтернатива на ваксинацията срещу коронавирус в момента, няма друга гледна точка, но за съжаление у нас се даде дума на нарцистични личности, които говорят без никаква научна подкрепа", сподели мнението си той.
 
"досега не е имало 100-процентово успешна ваксина, с много малки изключения, цащото винаги има някакъв малък процент хора, които не успяват да формират имунитет след ваксинацията", коментира Момеков.
Още по темата
 
Относно ваксинацията на деца фармацефтът отбеляза, че в момента се правят проучвания на съотношението полза-риск, тоъй като в тази възрастова група понякога се получават усложнения. 
 
"В момента има лъчи надежда, ЕМА преглежда документите на няколко медикамента срещу коронавируса. Това са моноклонални антитела", каза още проф. Момеков.
 
Фармацефтът изтъкна, че за лечение на COVID-19 у нас се използват много кортикостероиди, но отбеляза, че те не са за домашно лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре оставете ни намира бе болни мозъци, професори, математици, гадатели, извънземни и всякви си там. Само квичите 24/7, разбрахме и който иска ще се ваксинира, баси облъчването.
35
4
 
9
 
! Отговори
до до 11 преди 2 години
Аз отдавна съм приел факта, че съм внезапно смъртен.Преценил съм си риска и постъпвам както намирам за добре, според всяка отделна ситуация.Спрял съм да се возя на автомобил защото ме е страх от катастрофи, което не означава че не мога да стана жертва на такава, разбира се.По същия начин понеже съм преценил, че настинката не е особено опасна, и съм решил да не се ваксинирам, което също не означава че не мога да се разболея или не дай си боже да умра от настинка.Нещо неясно?
34
5
 
7
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Това ще да е резултатът от "вишуто убразувание" у нас...
33
2
 
19
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Вие редактори имате ли? Заглавието е непълно! Как е възможно журналист да пише фармацеФти?!
32
5
 
0
 
! Отговори
До до 11 преди 2 години
Най-общо за всяко едно сполетяло ни нещастие се твърди, че когато е лично, е трагедия, докато при масовия случай - само статистика. Забалбуквайки ни с разни %, които не са и особено верни (казваш 4% от положителните, после 7% от всичките, но риторично как установи, че са точно те , а не 2, 10 или 25, примерно?) и ти се опитваш да минеш метър по отношение на най-важното - самопоставянето по дефолт в правилната група. Може и да изнася, но дали и доколко е вярно, само времето може да покаже, не ли?
31
3
 
12
 
! Отговори
Били Спасителят преди 2 години
Е, всъщност има алтернативи за намаляване на населението, но са свързани с по-големи щети за природата, затова за сега целта е нещата да станат доброволно.
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малолетните и тях ли,като пълнолетните 18+ и възрастните 65+ ще ги ваксинират с подписано съгласие за право на отказ от иск срещу настъпили усложнения с вреди на здраве до трагични последствия за организма им заради инжектиране с ваксина на недоброволни начала поради туй,че на доброволни начала се полага застраховка живот на пострадал от експерименти или опити недовършени за стадии на приложение без изменения на здраве,кат най-малкото за лечение до пълно възстановяване,оздравяване с последиците
29
2
 
13
 
! Отговори
Ааа преди 2 години
Леле! Толкова правописни грешки!Трагедия!!!!
28
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тези препарати не се рекламираха и набивах в съзнанието на хората така брутално,до сега 80% от населението по света да се е ваксинирало.Абаче с тази брутална и насилствена кампания на хората им светна лампата,че нещо не е наред.Хората в началота си бяха достатъчно уплашени и щяха да се редят на опашки за ваксини,както впрочем и беше в началото.Абаче пуста алчност по-бързо да се продават им изигра лоша шега на фарамциите.
27
2
 
17
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До до 17Починали са две деца с тежки хронични заболявания, за които всеки вирус може да е фатален. Децата без сериозни хронични заболявания почти винаги изкарват безсимптомно, понякога с леки симптоми и изграждат отличен естествен имунитет.
26
2
 
3
 
! Отговори
До 18 юнака балканск преди 2 години
Ако сравняваш уменията за разбиране на 5 годишно дете със тези на кученце, язък ти че си Ентелегент юропейски
25
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
българия е пред здравна катастрофа която беше напълно предотвратима. но медиите дадоха гласност на некомпетентни, а фейсбука е пълен с информация, която е анти-наука
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАК ОБИЧАМ ДА ТРОЛЯ ***.Някой погледна ли в тълковния речник какво означава "мутафчийство"?Занаят при който се изработват торби и чували от козинява прежда, сигурно за трупове.Защо ли има такава фамилия?
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"в тази възрастова група понякога се получават усложнения" .. е па кой би рискувал здравето на детето си, изобщо дали имате представа какво е да гледаш човек на "камара", особено пък ако е млад? Негативната нагласа с-у ваксините е дългогодишното им прилагане в детска възраст и многото странични ефекти прикривани под общото название "аутизъм"
22
2
 
11
 
! Отговори
Магистър преди 2 години
Фармацевт се пише, не с Ф.
21
3
 
9
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
умират 4% от положителните.А отчиташ ли че положителните са около 7% от всички останали.значи умират 4, нека да са 5% от тези 7% , останалите над 90% го прекарват като обикновена настинка.
20
10
 
15
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
За нас антиваксърите е по добре да се ваксинират повече хора. Когато те станат стерилни жените им да ми плащат да им правя поколение. Такъв щат държавна работа може да се отвори,понеже ако успеят мъжете им ще трябва да дадат нещото къде се роди в Природонаучният музей.
19
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой погледна ли в тълковния речник какво означава "мангър"? "1.ист. Малка, медна монета. 2. прен. БЕЗ СТОЙНОСТ, НИЩО." Защо ли има такава фамилия?
18
7
 
11
 
! Отговори
80% преди 2 години
До Живко Ти нормален ли си и в двете цитирани държави смъртността е спаднала драстично след ваксинация. Стига сте се осведомявали от бабите пред блока, в 21 век има много начини да намерите информация. Тази държава ще се оправи, когато българина започне да мисли.
17
13
 
11
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
кви кортикостероиди го гони този, 6-*** вече от семейството ми го изкраха, на чайче, с турмерик и масло от черен кимион и прахчета за гърло, след 3 дена нищо им нямаше, после изгубиха вкус няколко дена по-късно, за вкуса вземаха омега 3 и след 2 дена им се върна... така че нищо сложно няма...