Проф. Момеков: В момента алтернатива на ваксинацията

Има и хора, които не успяват да формират имунитет след ваксинация
21 сеп 2021 14:34, Ния Христова
67
Проф. Момеков: В момента алтернатива на ваксинацията
Снимка: БГНЕС
"Можем да погледнем статистиката за "свръхсмъртност", можем да погледнем по данните на НСИ какво се е случило през този печален период в сравнение с пет години назад и ще видим, че тежестта на тази пандемия в България е много голяма."
 
Това коментира пред bTV председателят на Българското научно дружество по фармацията проф. Георги Момеков.
 
"Няма алтернатива на ваксинацията срещу коронавирус в момента, няма друга гледна точка, но за съжаление у нас се даде дума на нарцистични личности, които говорят без никаква научна подкрепа", сподели мнението си той.
 
"досега не е имало 100-процентово успешна ваксина, с много малки изключения, цащото винаги има някакъв малък процент хора, които не успяват да формират имунитет след ваксинацията", коментира Момеков.
Още по темата
 
Относно ваксинацията на деца фармацефтът отбеляза, че в момента се правят проучвания на съотношението полза-риск, тоъй като в тази възрастова група понякога се получават усложнения. 
 
"В момента има лъчи надежда, ЕМА преглежда документите на няколко медикамента срещу коронавируса. Това са моноклонални антитела", каза още проф. Момеков.
 
Фармацефтът изтъкна, че за лечение на COVID-19 у нас се използват много кортикостероиди, но отбеляза, че те не са за домашно лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те щото ако разбира, тия манипулирани статистики, много ще му кажат
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народът е невеж и неук. Не разбира от статистики, не знае английски, не може да чете данни и да вади изводи. И да измрат, каква е загубата за човечеството? Никаква!
54
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алтернатива не искам!Оставете хората да живеят спокойно!Ако е писано да се удава няма да се обеся и обратно.Никой роден вече не е живял вечно.Стига сте спекулирали с единиците млади хора,които умират,не тръгнете,че те са непременно неваксинирани.То бяха липса на чували,ледени пързалки щяха да служат за съхранение на трупове ...стига бре Ковид....иоти! Узаптете се! Срам и спирка нямате да плашите от всяка медия и новинарска емисия хората! И вие разумни хора не ги слушайте и четете!
53
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унищожаването на втасалите ваксини също е свързано с разходи - не са стограмки изветряла водка, че просто да ги хвърлиш на сметището. Ако попаднат в почвата, кой знае какви поразии ще направят.
52
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЗащото ваксините никой не им знае годността и много ги е страх да не дадат фира,да се похабят.Язък за ембрионите,язък за другите " цени" съставки няма да могат да влязат в употреба.
51
4
 
4
 
! Отговори
Мира преди 2 години
Преди време друга такава уче'на с титла се произнесе ,че ваксините ще действат на щам Делта.Отново преди Европейските водещи научни центрове,преди фирмите производители на всяка една ваксина ние всичко знаем!Ние сме държава с много пророци,но хайде престанете,че ви се смеят от сърце.Нежеланието да се ваксинират хората е точно предизвикано от тези изявления " ни в клин, ни в ръкав" ,които карат хората да гледат с недоверие на препаратите.Пиша препаратите, защото е доста смело да се наричат ваксин
50
3
 
2
 
! Отговори
Мира преди 2 години
Ходи да се ваксинират,че да не се свършат специалистите по щамовете!Какво шъ прайме после?Няма кой да прави връзка между броя хранения и броя игли .Кой правилно ще определи колко да са ако те няма тебе!Те в Европата още не бяха решили да има ли и как ще се отрази на здравето трета игла тя готова с отговора!Я ходи да преподаваш медицина в някой Европейски медицински университет.Пътувай с вятъра и отивай да лекуваш в чужбинНий всичко знаем преди Европейците.
49
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия дни ще си поръчвам протокола на FLCCC, а тоя може да ме цуне на онова място.
48
3
 
5
 
! Отговори
дд преди 2 години
Има алтернатива и това е доброволното заразяване.
47
5
 
11
 
! Отговори
Любомир Иванов преди 2 години
Производителите на лекарства искат да сме здрави точно толкова, колкото производителите на оръжия искат да има мир !!! Спрете да блеете! Овци такива!
46
3
 
3
 
! Отговори
до солар пауър преди 2 години
на били отдавна му е през малкия крив телескоп и за майкрософтя и за популацията. той е само един никаквец с тиранти спуснат от задкулисието да го играе предприемач. майка му и баща му са големи клечки в ЦРУ. а ЦРУ от 35 години има достъп до всичката информация в голяма част от компотрите на целия свят. лицензчетата са им бонус. сега има ейжър и жънат данни за цялата популация от училище (тиймс, офис, етц) до като не паднеп по сошъл скора нужен за оцеляване. сертификатчето е стъпка в тази насока. който не може да си позволи новите ваксинки като изтече сертификатчето ще се бъгва и умирга.
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нещо някой да каже как се живее здравословно, как да се калява здравето с години? Или е по-добре и по-лесно: консумирайте каквото дават в рекламите, теглете кредити, вземайте на лизинг всички удобства, пък като дойде болест - клиничните пътеки и фармата са насреща.
44
3
 
4
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Ако журналистите са това, настоящи или бъдещи с диплома, тежко ни.
43
8
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Били Спасителят: И защо Били бой би искал да намали популацията :) Личи си,че си поредната бедна мишка която не знае как работи капитализма :)Повече хора, по дълго живеещи = повече клиенти които ще си купуват през 3 години новия Windows на Били :) Да не съм луд да си трепя клиентите. Ххахахах това може да го роди само т ъ п бугарин :)
42
3
 
2
 
! Отговори
до 39 преди 2 години
то нивото тук е такова. Явно за да са по близко до 80-те % четатели,а са завършили в новия век "вишу" по нови стандарти ;)
41
2
 
4
 
! Отговори
38 до 45 преди 2 години
Не схванх, защо се обръщате към мен.Не твърдя че съм единствения осъзнал една проста истина.Само споделих, че живея живота си, както намеря за добре, а не според инструкциите на други "експерти".
40
2
 
2
 
! Отговори
До до до 11 преди 2 години
много хубаво го каза: "установени с положителен тест", а останалите, дето представляват една допълваща част до ония всички? Щото ако трябва да сме точни относно всичкността на всичките ни, де факто не знаем колко точно сме като брой в момента. Даже и след резултати от настоящето преброяване пак ще има разни утечки, докато не се фиксира някакво число, което ще се приеме за представително.
39
2
 
7
 
! Отговори
Адам Опел преди 2 години
Г-н журналист,Много правописни грешки имате!!!
38
2
 
2
 
! Отговори
До 42 от 38 преди 2 години
едва ли си единственият който е осъзнал, че сме за малко на тая земя, а и тя не е безкрайно спокойна и твърда. Всички си имаме една смърт, дето си ни чака там-някъде и някога си, и след раждането може би и е единственото сигурно нещо, което ни е дадено да имаме. Поне това важи за ония от нас дето са с пъп, за другите - не знам. Колкото до останалото от живота ни, най-вече мераци и лакърдии, на база теоретична възможност. В допълнение към неяснотата, останалото си е личен избор всекиму...
37
2
 
0
 
! Отговори
до до 11 преди 2 години
относно посочените процентиУстановени с положителен тест до момента 484 546 - около 7% от населениетоПочинали до момента 20 166 -малко над 4 % от положителните.Те така.