12 са децата, жертви на коронавирус, от началото на пандемията

3 са издъхнали само този месец
22 сеп 2021 07:25, Нели Христова
64
12 са децата, жертви на коронавирус, от началото на пандемията
Снимка: БГНЕС

Две деца са починали след заразяване с коронавирус. Едното е момиченце на 7 години с хронично неврологично заболяване, а другото е било на 9 години.

По-голямото дете е починало в болница в Пловдив на 19 септември, но и към днешна дата не фигурира в официалната справка, която Здравното министерство публикува всеки ден. От ведемоството потвърдиха случая и обясниха, че в системата, като причина за смъртта, е записано друго заболяване - тежка форма на анемия, пишат от БНТ.

Само през този месец невръстните жертви на Ковид са вече 3, след като в началото на септември бебе почина в болницата в Ловеч.

От началото на пандемията броят на починалите деца от Ковид 19 е 12 като в този брой не е включено 9-годишното момиченце. Въпреки че според експертите тепърва се очаква да има увеличение на случаите, броят на заразените под 18 години през четвъртата вълна е сравним с най-тежките моменти на заразата в края на миналата година и през пролетта на тази.

През миналата година най-много заразени деца за ден е имало на 31 октомври - 192. По време на вълната тази пролет рекордът е бил 185 - на 16 март. Заразените деца днес са 175. По-уязвими ли са децата към делта варианта на коронавируса - потърсихме мнението на педиатри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Починали били 12 деца. Ами само се потвърждава, че колкото е по-млад човек, толкова е по-малка вероятността да почине от вируса. При хората на възраст над 90 години умира един на всеки трима заразени. При хората на възраст над 80 години умира един на всеки пет заразени. При хората на възраст 20-29 години умира един на всеки 1027 заразени. А при децата са 12 починали, което е едно на около 1500 заразени деца.
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега заразилите се на възраст под 20 години са 20375. Колко от тях са деца, т.е. под 18 години? Може би 18000. 12 деца са починали, което е едно починало дете на всеки 1500 заразени деца.
27
6
 
10
 
! Отговори
12 от 60 000 преди 2 години
Нищо НЕ Е ТОВА 12 деца и то за ДВЕ ГОДИНИ ЕПИДЕМИЯ всяка година се раждат средно около 60 000 дечурля и някои от тях с тежки увреждания и болести и малформации и е напълно нормално да има и умрели деца при население от близо 7 000 000 милиона. Няма драма няма шокова сензация тук.
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ковид е подъл.3ндни не мога да се вдига,а на 4-тия си взех няколко прахчета изоприн,започнах по 4 грама на ден и след 2 дни бях пушка.Хората в болниците умират,защото им разказват играта на организма с тия интубирания и няколко вида антибиотик.Честно казано не разбирам,защо се дава антибиотик на хора,които са с вирусна инфекция?Учил съм,че вирус не се лекува с антибиотик.Според мен,лекарите като цяло въобще си нямат идея какво правят,а пишат ковид,че да лапат пари от пътеките.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи това, което е записано като причина за смъртта, не задължително е вярно?
24
6
 
10
 
! Отговори
Дост преди 2 години
Некадърни, но алчни лекари са причината за висока смъртност!
23
8
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВАКСИНАТА Е МНОГО СЛАБО РЕШЕНИЕ ПРИ МУТИРАЩ ВИРУС! И ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ БЕЗ ВАКСИНА ЩЕ СМАЖАТ КОВИД АКО СЕ ЛЕКУВАТ ПРАВИЛНО! А ЛЕКАРСТВАТА КОИТО ПОМАГАН НЕ СА МАЛКО! ПРОПОЛИС, ЦИТРОСЕПТ, АЛОЕ И КАТО ДОПЪЛНЕНИЕ ЧЕСЪН ИЛИ ГЛОГ ЛИСТА И ЦВЯТ ЧАЙ ЗА ДА НЕ СЕ ОБРАЗУВАТ ТРОМБИ! НЕ КОВИД ,А НЕВЕЖЕСТВОТО НА РОДИТЕЛИТЕ И ЛИЧНИТЕ ПОГУБИ ТЕЗИ ДЕЦА!
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
27 патоанатома има в цяла България. При тая лавина от умрели на никого не е необходимо да се прави аутопсия, освен на форумния ***. Всичко отдавна е известно за ковида от предишните аутопсии. Повсеместно тромбози и органна недостатъчност.
21
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите са самоубийци и дете убийци!
20
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направена ли е аутопсия на поне едно от тези деца? Все пак не са 70 годишни старци, а деца.
19
4
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 22/ КАТО НЕ ЯДАТ ЧЕСЪН ЩЕ РАЗВИЯТ ПОСТ КОВИД ТО Е ЯСНО!
18
16
 
5
 
! Отговори
Антиваксъри- преди 2 години
Детеубийци.
17
8
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЛИЧНИТЕ ЛЕКАРИ И В МОМЕНТА ИЗПИСВАТ ОП 1 ИЛИ 2 АНТИБИОТИКА НА ДЕЦА БОЛНИ ОТ КОВИД! ПРОБЛЕМА НЕ Е КОВИД А НЕКАДЪРНОСТТА НА ПОВЕЧЕТО ЛИЧНИ ЛЕКАРИ КОИТО ОТБИВАТ НОМЕРА КАТО ДАВАТ АНТИБИОТИК ! ПОСЛЕ ДЕЦАТА СА НЕСПАСЯЕМИ В БОЛНИЦАТА ЩОТО ИМУННАТА ИМ СИСТЕМА Е ЗАСПАЛА
16
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тепърва ще се увеличават . А 10% от децата с "леки симптоми" развиват постковид. Честито на печелившите!
15
8
 
5
 
! Отговори
До срам ме е от вас преди 2 години
И ти си с тежка умствена изостаналост, направо със заразен ум от чалга вирус, но това е положението
14
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И те като 14-дневното с вродени малформации, което така и не засукало и умряло от глад, но не - ковид е виновен! Очаквам скоро да обявят и "6-те милиона" навремето за жертви на ковид-газ. Така хубавичко ще свържем "омpaзната изеология" с новия лов на вещици.
13
7
 
29
 
! Отговори
срам ме е от вас преди 2 години
Едното с тежко неврологично заболяване - вероятно церебрална парализа, другото с анемия, обаче "ковид", а? Хубавото е, че хората масово проглеждат и колкото повече *** медийните пceта, толкова повече олекват.
12
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи от здравното министерство казват,че е починало от тежка форма на анемия,обаче *** е рушила да го пиши от кавид.Браво.Заработи си стотинките за сплашване на населението.
11
18
 
8
 
! Отговори
Айде преди 2 години
Антиваксърите на барикадата да плещите как щели да ви чипират и отровят!Интересува го някой по света Пена или Пеньо дали ще живеят...Само вие тровите близки и познати.
10
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега банкянския циркаджия нищо чудно да изтъпани унуките всички да видят как им поставят физиологичен разтвор, както той си постави.