12 са децата, жертви на коронавирус, от началото на пандемията

3 са издъхнали само този месец
22 сеп 2021 07:25, Нели Христова
64
12 са децата, жертви на коронавирус, от началото на пандемията
Снимка: БГНЕС

Две деца са починали след заразяване с коронавирус. Едното е момиченце на 7 години с хронично неврологично заболяване, а другото е било на 9 години.

По-голямото дете е починало в болница в Пловдив на 19 септември, но и към днешна дата не фигурира в официалната справка, която Здравното министерство публикува всеки ден. От ведемоството потвърдиха случая и обясниха, че в системата, като причина за смъртта, е записано друго заболяване - тежка форма на анемия, пишат от БНТ.

Само през този месец невръстните жертви на Ковид са вече 3, след като в началото на септември бебе почина в болницата в Ловеч.

От началото на пандемията броят на починалите деца от Ковид 19 е 12 като в този брой не е включено 9-годишното момиченце. Въпреки че според експертите тепърва се очаква да има увеличение на случаите, броят на заразените под 18 години през четвъртата вълна е сравним с най-тежките моменти на заразата в края на миналата година и през пролетта на тази.

През миналата година най-много заразени деца за ден е имало на 31 октомври - 192. По време на вълната тази пролет рекордът е бил 185 - на 16 март. Заразените деца днес са 175. По-уязвими ли са децата към делта варианта на коронавируса - потърсихме мнението на педиатри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
20
 
! Отговори
Деца инвалиди и роми преди 2 години
Пропускат съществената информация при тази статистика. Рискови и предопределящи фактори като етническа група и придружаващи болести и вродени аномалии. При Роеймците, които раждат деца на 14 годишна възраст децата са им с увреждания както и с генетични болести от кръвосмешението, което е културна норма при този етнос.
8
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция през първият месец "ваксинация" на децата починаха повече от експерименталните отрови. Имаше го по гръцката телевизия и може да се намери в ютуб
7
3
 
2
 
! Отговори
Гигант преди 2 години
Мммм деликатес, радост за небцето ми.
6
11
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
А дали са "издъхнали" от корона вирус или официално отхвърлените но доходни PCR тестове са нагласили работата? Хареса ми иначе израза "издъхнали", щото много висша журналистика има в него.
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е ожасен ожас . Затова незабавна препаратизация на сто процента от малчуганите. Десетина процента да изкарат до пълнолетие ,е добре.
4
12
 
6
 
! Отговори
Дарвин преди 2 години
Дарвинки за родителите!!
3
9
 
25
 
! Отговори
Годжи преди 2 години
Отиват към целта си децата.Боцкане и безплодие.Населението е намалено.
2
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що пишеш поръчкови статии ***! Ако ти плащат за това и ти нямаш нищо против, по - добре пиши като анонимна, че ми предизвиква позиви на дефикация тая снимка.
1
4
 
23
 
! Отговори
Sik преди 2 години
Вчера какво писахте за 9 годишното детенце. Бе некадърници продажници долни че е починал к 19