Германия спира компенсациите за неваксинирани под карантина

Все повече мерки, за да стане отказът от ваксинация по-неудобен
23 сеп 2021 08:00, Елка Василева
103
Германия спира компенсациите за неваксинирани под карантина
Снимка: архив, БГНЕС

Германия ще спре да плаща компенсации на неваксинирани работещи, които са принудени да се подложат на карантина като част от мерките за борба с коронавируса. Не е честно да се иска от данъкоплатците да субсидират тези, които отказват да се ваксинират, заяви здравният министър Йенс Шпан, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Правилата, които ще бъдат прилагани от властите на 16-те провинции, ще влязат в сила най-късно на 11 октомври.

Още по темата

Според критици подобни правила са еквивалентни на задължение за ваксинация, защото много работещи не могат да си позволят да останат по домовете си, без да получават заплащане.

Ваксинациите не са задължителни в Германия, но властите вземат все повече мерки да направят отказа от ваксинация по-неудобен, отбелязва Ройтерс, цитирана от БТА. Тестовете за коронавирус, които се изискват например за вечеря в ресторант, ще спрат да бъдат безплатни от 11 октомври. Освен това някои германски провинции разрешават на предприятия като ресторанти и спортни стадиони да избират дали да допускат хора с негативни тестове, или само тези, които са били ваксинирани или са се възстановили от коронавируса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия и медицински фашизъм. Това са две несъвместими понятия, независимо какво е написано в историята.
54
2
 
8
 
! Отговори
Бай Знай преди 2 години
Ваксинирани под карантина?Има ли такова нещо?Нали ваксината е , за да не се заразяваме?Как така спират субсидии за карантиниран ако не е ваксиниран?Има нещо абсурдно!Никой ли не се усеща. че това е направо подигравка с ваксинираните?
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е продължение на започнатото в Дахау.
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българският народ е неваксиниран. От 15% ваксинирани, само окло 5% са наболи иглите, нали ви е ясно ковид зомбита. Други са за документи. Е, тези 5% да отиват в либерална, гей_Ска и политкоректна Европа и да ни оставят. Но вие не искате там. Само се отваряте. Всички мерки трябва да паднат като Дания. За всички. Ваксинираните за ковид се приемат за защитени и продължаваме живота.
51
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има клип с графики на починалите преди и след ваксините. В почти цял свят бройките починали след появата и прилагането на ваксините тръгва нагоре.
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До do 66-------- 34000 починали в Германия през 2020 - преди "ваксините", 60000 починали само досега през 2021. Много са "добре" ваксините.
49
6
 
5
 
! Отговори
do 66 преди 2 години
Щото цялата работа тръгна от Русия с това колко зле са "западните" ваксини и после стана генерално ваксините. Скучаещите домакини от бг-мамата доразвиха нещата и воала. Там още преди Ковид ваксините имаше тема "Само за вредата от ваксините, тема номер 56". А сега ме е страх да погледна. Е, как да стане
48
9
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
А защо трябва да се плаща ихуто и ахуто на българския антиваксърски народ? Чупарата от ЕС, да ходят да просят от Русия и Китай.
47
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета антиваксърските коментари и се чудя как може да има толкова невежи хора. Великата Русия трябвало да унищожи изпадналата Германия. Кое и е велико на онази клоака? И кое и е изпадналото на Германия? Все повече се убеждавам че трябва нещо да не ти е наред в главата, за да си антиваксър.
46
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Демократична" Германия. Моля, всички родни ковид ваксъри да се натоварят на няколко самолета и да ходят в родината си Германия, за да бъдат свалени всички измсилени мерки в България. Не им ща заемите от МВФ и сороски придобивки, за които плащаме с българска кръв. Ние тук ще се оправим.
45
1
 
18
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
До Някой --------------Не те разбрах отначало, но си прав! 34000 починали в Германия през 2020 - преди "ваксините", 60000 починали само досега през 2021! ЛЕЛЕ КАК ОЩЕ НЯКОЙ СЕ ПРАВИ ЧЕ ТИЯ ОТРОВИ ВЪРШАТ НЕЩО ПОЛЕЗНО?????
44
5
 
19
 
! Отговори
Аз казах преди 2 години
Мръсни , гадни лицемери! Я помислете , коя от "конспиративните" теории не се оказа вярна? Българския народец си има трески за дялане , но си е и мъдър , не е либерало-истерик, не е кошче за медийни прорпаганди. Българския народец е видял много, запомнил и преживял! Те тръгнали тука с тези двугодишни лъжи и манипулации - маймуни с трици да ловят., западна , "напредничава", колониално имперска. Нищо общо нямаме с вас - няма и да имаме. Само с пари и БВП не став
43
15
 
7
 
! Отговори
браво, строги мерки! преди 2 години
Бой по кратyните на антиваксърите. Антиваксърите са най-ниското ниво на еволюцията
42
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не ми дреме за Германия.Наспах се и отивам да пия кафе с приятели.Без серрификат и маска.Може и две да изпия с кеф заради германците.
41
2
 
15
 
! Отговори
Аз казах преди 2 години
"Не е честно да се иска от данъкоплатците да субсидират тези, които отказват да се ваксинират" - я не било честно. А тия неваксинираните да не би да не работят? Или и това направихме невъзможно за тях? Значи е честно данъкоплатците да плащат престоя и прехраната и добруването на икономическите емигранти от Африка , Азия и тн. ? Нали и в това ни убеждаваха от прехвалената Германия? Нали те ни обвиняваха нас, че сме расисти, це не искаме да плащаме соц. осиг. на *** ... ние - работещите
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С;лагайте свастик и жълти звезди. Не ви научиха преди 75 години. Сега ще ядете още по-голям бой фашаги.
39
3
 
9
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Всъщност в Германия от (с) ковид през 2020-та са починали 34194 човека. През 2021 до сега 60000. Ваксините са супер!
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитеристка Германия си заслужава името напълно.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами защото не са само твоите а и техните данъци.
36
1
 
17
 
! Отговори
ЗИГ ХАЙЛ преди 2 години
Добре е обмислен ковидТЕРОРЪТ! Задължават те да седиш в къщи - без нужда в 99.9% от случаите, понеже здрав човек НЕ Е БОЛЕН, каквото и да покаже неработещият манипулируем тест, и после не ти плащат дължимото. САМО ВЕЛИКАТА ВАЦИНА ЩЕ ВИ СПАСИ! Всяка година по два пъти! Не е задължително разбира се, правата ви не са нарушени!