Кога ще тръгнат първите пари към бизнеса заради ковид мерките?

Цената на българската електроенергия е била най-високата в Европа
Обновена: 23 сеп 2021 22:00 | 23 сеп 2021 22:00, Анисия Иванова
59

Цяло лято алармирахме, че трябваше да бъдат изготвени мерки. Трябвало да се приеме бюджетът. Случи се точно това, а мерки няма! Питаме се защо хората не спазват ковид мерките. Защото не знаем какво ще се случи утре! Всички нощни заведения са оставени на улицата без нито един лев. Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов в "Денят ON AIR".

Алибегов бе част от срещата на туристическия бранш с премиера Стефан Янев, където бе постигнато "принципно съгласие за няколко общи действия". На нея председателят на БАЗ даде отсрочка от 10 дни за спешни мерки в подкрепа на бизнеса, но такива в скоро време не очаква.

"Миналия път стояхме 2-3 месеца без мерки, докато се нагласим и тръгнат парите. Сега стоим 2-3 месеца без мерки. Много добре знаем колко време се изготвят – в добрия вариант 2 месеца", посочи Алибегов.

"Докато се конституират органите, докато се приемат нормативните актове – най-малко 2 месеца. Но проблемът след това е разплащането. Има мерки от 2020 г., които още не са разплатени, а "Бюджет 2021" трябва да бъде разплатен до края на годината", поясни изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Добрин Иванов.

И двамата представители на бизнеса не виждат как до края на годината ще остане време да се направят мерки, да се кандидатства по тях и да започнат да се изплащат.

"Не знам кога ще тръгнат първите пари към бизнеса. Ограничени сме откъм приходи, но разходите са на 100%. Надявахме се тези мерки да влязат в антикризисния план, а сега се оказва, че няма пари и няма нито една изготвена мярка", подчерта Алибегов в ефира на Bulgaria ON AIR.

В началото на разговора стана ясна и причината за нахлуването на ДАНС в Българската независима енергийна борса (БНЕБ).

"В началото на август от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) подадохме сигнал на органите на реда за високите цени в БНЕБ. Месеци по-късно беше направена проверка за събиране на доказателства във връзка със сигнала", съобщи Добрин Иванов.

Тогава цената на българската електроенергия е била най-високата в Европа. От проверката на ДАНС Иванов очаква установяване на престъпни действия.

"При инсталирани мощности и възможност да се увеличи предлагането на електроенергия, това не беше направено и с което цената се повиши. Това е безстопанственост, пропуснати ползи за българските енергийни компании и висока цена за българския бизнес. Ако това е направено умишлено, трябва да последват наказания", категоричен бе изпълнителният директор на АИКБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
7
 
11
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Ако се вярва на публикации във Фацебока въпросният Алибегов е поsтоянен любовник на тльстата гнyс Сачeва. т.е. добре си е топнlа човката в кацата с меда, а сега е зайнал и иска обикновените хора да съберат пари и да му ги подарят.
26
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб сами се погребаха с абсолютно неадекватната си реакция по повод изнесените данни за корупция. Повече власт няма да видят.А проблема беше преодолим с малко по-адекватен PR.
25
1
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Хора, които твърдят, че Живко от Варна е болен, всъщост лъжат, нарочно лъжат ! Те не искат България да се оправи, ако искаха, отдавна щяха да я оправят и ние щяхме да живеем като принцове !
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите ще тръгнат тия дни около Нова Година.Очаквайте ги.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Богатите и бизнесмените искат да живеят в социализъм, а бедните и работниците да живеят в див капитализъм............................Трябва да преминем към социализъм, бизнесмените щом искат социализъм, ще им го дадем. Данъците и собствеността им да се вземе и да стане държавна срещу държавните пари. Няма безплатен обяд.
22
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте му пари на Алибаба да се подстриже .
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя няма ли вече да си измие косата?
20
3
 
19
 
! Отговори
мак преди 2 години
Стига с тоя некъпан. Стана като с т.лупа, по няколко пъти на ден го отразявате, единствен той страда. тъ..п..ак.
19
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите крадат яко и доказателство за това е че цените на всичко скочиха рязко. Така беше когато фалираха и окрадаха държавата 1997.
18
2
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Добре де, каква държава сме ние, какъв народ? Няма никакви мерки и нищо никъде не се спазва! Ресторантите в София са пълни до горе, няма разредени маси, какви капацитети на 50%, като работят на 110%! В 23 часа никой не затваря! Уикендите работят до 1 през нощта! И само реват за помощи! Що? Направо сме за смях...ами и за оплакване до къде сме се докарали. Тоя нечистоплътния *** отвратителен да се подиграва с хората и да говори за мерки...
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, Тарзан, кви пари бе? Сачева не ти ли дава от чекмеджето?
16
2
 
9
 
! Отговори
Мерки преди 2 години
Не може да не спазват никакви мерки (самият Алиберов беше признал в друго интервю че масово мерките не се спазват), ресторантите да ги бойкотират и в същото време да реват за пари от държавата! Значи хем работят на 100%, хем искат държавата да ги подпомага, то бива наглост ама тяхното е извън всякакви граници! По-скоро държавата трябва да си поиска дадените пари досега от всяко заведение, което е хванато, че не спазва мерките наложени от правителството!
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, миналата година, когато Алибегов протестираше срещу Борисов неше добър, а?
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
алибегомняма пари да си плати вноската за s класата.Той така и така не плащал данъци до момента ,нека сега поне да веме некой лев от държавата
13
4
 
5
 
! Отговори
Възмездие преди 2 години
Алчността да бъде жестоко наказана уммрете бизнес гадоове и тоя нарко дилър Алибегов.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7 *** да се прегледаш, че явно имаш доста странични ефекти от ваксината!
11
2
 
4
 
! Отговори
Алчни Вампири пукне преди 2 години
Дано *** от тази алчност и лудост да се задавите с тези пари и да умрете дано. Гадове.
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Източихте я тази държава, направо бащиния стана, то не беше ДДС то какво ли не и човек като излезне навън и вижда как се скъсват от поръчки повечето, но иначе реват и да им се даде още.
9
3
 
8
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До Aнонимен 37 _______________ Ти като се ваксинира да не би да си спрял вируса или да не слагаш *** на устата а?
8
1
 
7
 
! Отговори
немабизнеснемапара преди 2 години
нена кинти , нема да си купа бентли .