Математик: Нов локдаун около 15 октомври при 7 хиляди заразени на ден

"Пикът ще бъде през ноември-декември, ако не контролираме нищо", заяви проф. Огнян Кунчев
23 сеп 2021 09:09, Ния Христова
299
Лекари сигнализират, че 26% от COVID леглата в София са свободни, а 45% от българите са категорични, че няма да се ваксинират.
 
Математикът от БАН проф. Огнян Кунчев смята, че скоро ще трябва да бъде наложен нов локдаун.
 
"В обозримо бъдеще ще се наложи нов локдаун, може би някъде към 15 октомври. Тогава ще стигнем до около 7 хил. заразени на ден. Пикът ще бъде през ноември-декември, ако не контролираме нищо", обяви той в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
На графика, която математикът показа, може да се види пик на заразените на дневна база през септември-октомври 2020 г. и след това контролиран спад.
 
"От ноември броят на заразените започна леко да се свлича, защото на 25 октомври затвориха всички нощни заведения. От 10-15 декември рязко спада надолу. На какво се дължи това - пълен локдаун от 29 ноември. Спряха училища, детски градини... Всичко зависи от нас, няма фокуси. Започваме да се качваме 10-15 февруари. На 1 февруари пуснаха децата да ходят на детски градини и училища", обясни проф. Кунчев.
 
През юли-август 2021 г. броят на заразените започва тревожно да се покачва. Проф. Кунчев смята, че причината за това са "оптималните условия за разпространение на вируса" по Черноморието ни.
 
"Делта вариантът е много по-агресивен. Изследванията на китайските учени показаха, че 1200 пъти повече вируси има в горните дихателни пътища болен от Делта варианта. Отидохме на морето и се заразихме. Сега децата тръгнаха на училище и няма начин това да не покачи броя на заразените", подчерта той.
 
Според него трябва да се носят маски и да се спазва дистанция, но това няма как да се случва изцяло при децата в училище. Математикът цитира изследване в Англия, което показва, че 40% от децата вече са минали някаква форма на коронавирус. 
 
Около половин милион българи официално са се срещали с коронавируса, но проф. Кунчев смята, че всъщност те са около 2 млн. 
 
Гледайте целия разговор във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре, уважавам много това научно звание сред математиците, макар че. сред медиците всеки втори лекар е професор, но 7000 новозаразени от коронавирус на ден са много бе! Да не си се увлякъл и вместо 2-3 да си написал цифрата 7?
241
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак шменти-капели математици се надигнаха, нахранени със стотици хиляди
240
0
 
10
 
! Отговори
Офф преди 2 години
Фако Фф
239
1
 
10
 
! Отговори
Край! преди 2 години
Ужас, слагаме дъждобрани, по 3x маски, по 3x ваксини, пълним мазето с русенско варено и се готвим за края!
238
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки математик е изучавал Теория на вероятностите и математическата статистика!Тази дисциплина има огромно приложение и в медицината и биологията, под наименованието - Биостатистика. Вероятностите са бъдещият Мозък на Планетата ни! Така че нормално е да се търсят мненията на математиците.
237
0
 
5
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
258, няма как да стане точно така. Всеки има право на лечение и на живот. Други методи има, но тук управленците треперят от страх и не взимат никакво категорично решение, та в крайна сметка ще агонизираме още дълго.
236
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май е по-добре да пуснат всички да се заразят, да спрат да приемат пациенти с ковид в болниците, 600-800 хиляди да гушнат букета и да свършваме с вируса
235
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още 1 Кунчо, няма отърване от Кунчовци
234
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пикът ще е август, пикът ще е септември, пикът ще е октомври, ако не направим нищо, ще е ноември-декември....И тва са математици, а математика уж беше точна наука.
233
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе , тия т.нар. математици ,да не са ги уволнили от работа (не че заслужават , де) , та ми се мъкнат от студио в студио да ръсят мозък ?! Остана ли още някой бъркач ,пардон- математик ,дето не сме му видели наглата физиономия по медиите ?!
232
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запитайте се кво право има математик да ми смята заразени и да се изказва по медицински проблеми?Все едно лекар да се изказва за космонавтика.Не коментирайте изобщо такива статии за да няма посещаемост.Дано има съд и затвор за всички тия математици,продажници МЗ медии до един.
231
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ги е учил да говорят, такива набедени математици? При 10 болни в страната, имахме локдаун, после при 1000, нищо. Сега този измисленият говори за 7000 на ден болни, той с акъла ли си е?Ние не сме Китай по население, той знае ли това? Аман от псевдо- математици.
230
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен потребител преди 2 години
Дрън, дрън, дрън. Аман от гладни математици.
229
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерки има някакви, но те масово не се спазват. Малко са затворените неща (барове, дискотеки с вечерен час...). Вирусът е много малко забавен, но сега ще набере сила с учебната година в училищата и университетите. А и просто защото ще седим повече на затворено. Максимум след 20ти октомври ще се повтори историята с претъпкани болници и умиращи хора по стълбите им. И това можеше и да не е така, ако 80% от хората не ги беше страх да се....ваксинират. А бе не ви ли омръзна?
228
11
 
7
 
! Отговори
Споко преди 2 години
САМО дето МЕРКИ и огранчение и РЕАЛНО затворени БИЗНЕСИ ИМА и съответно вируса се огравичава и забавя изкуствено което удължава епидемията да върви с бавни темпове. Виж като свърши капацитета на болниците кво ще стане и тогава ще виждаш умрели по улиците.
227
11
 
25
 
! Отговори
до споко преди 2 години
Кви мерки, кви локдауни.У нас никой не спазва мерките, а ръст на заболелите и починалите има само според стъкмистиката. Ако върлуваше някакъв наистина страшен вирус по улицата вярно щяха да се валят трупове.Щом ги няма, значи и вируса е опасен само по новините.
226
4
 
9
 
! Отговори
Мангър преди 2 години
Има ползва точно да се удари и да се допусне мощна прочистваща вълна, колкото повече наведнаж заразени и болни толкоз по-добре сега да се случи щото после зимата няма как лошо студено време сега е момента давайте пускайте всичко отворено, за да се имунизираме по естествен път. Зимата иде трябва да си мисли и за Зимният Туристически Сезон пара да се печели и върти. Мерките само бавят нещата да минем и Делта вълната.
225
10
 
10
 
! Отговори
Споко преди 2 години
Никой не иска локдаун нито искате мерки да спазваме и накрая вируса ще ни нашибаааа много яко хубаво това си заслужаваме. Ваксини, лекарства няма да ви опазят простият акъл заразявайте се и *** като мухи.
224
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще умрем всички анти-вакси типове,защото вируса най-много ни харесва.
223
4
 
19
 
! Отговори
vivre преди 2 години
Ще има пик ама друг път. Математиците да си заврат анализите отзат. В България при цена 100 лв за ПСР - статистиката и прогнозите на "светилата" автоматично отиват на макчу-пикчу. Близо като другите до стаден имунитет, защото: ваксинирани + преболедували / регистрирани и нерегистрирани/ + безсимптомно неразбрали преболедували + развили имунитет по бабини рецепти = между 50% и 60%. Само че управниците имат един камион с ваксини за изхвърляне и не искат да правят масов скрининг и плямпат глупости!