Математик: Нов локдаун около 15 октомври при 7 хиляди заразени на ден

"Пикът ще бъде през ноември-декември, ако не контролираме нищо", заяви проф. Огнян Кунчев
23 сеп 2021 09:09, Ния Христова
299
Лекари сигнализират, че 26% от COVID леглата в София са свободни, а 45% от българите са категорични, че няма да се ваксинират.
 
Математикът от БАН проф. Огнян Кунчев смята, че скоро ще трябва да бъде наложен нов локдаун.
 
"В обозримо бъдеще ще се наложи нов локдаун, може би някъде към 15 октомври. Тогава ще стигнем до около 7 хил. заразени на ден. Пикът ще бъде през ноември-декември, ако не контролираме нищо", обяви той в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
На графика, която математикът показа, може да се види пик на заразените на дневна база през септември-октомври 2020 г. и след това контролиран спад.
 
"От ноември броят на заразените започна леко да се свлича, защото на 25 октомври затвориха всички нощни заведения. От 10-15 декември рязко спада надолу. На какво се дължи това - пълен локдаун от 29 ноември. Спряха училища, детски градини... Всичко зависи от нас, няма фокуси. Започваме да се качваме 10-15 февруари. На 1 февруари пуснаха децата да ходят на детски градини и училища", обясни проф. Кунчев.
 
През юли-август 2021 г. броят на заразените започва тревожно да се покачва. Проф. Кунчев смята, че причината за това са "оптималните условия за разпространение на вируса" по Черноморието ни.
 
"Делта вариантът е много по-агресивен. Изследванията на китайските учени показаха, че 1200 пъти повече вируси има в горните дихателни пътища болен от Делта варианта. Отидохме на морето и се заразихме. Сега децата тръгнаха на училище и няма начин това да не покачи броя на заразените", подчерта той.
 
Според него трябва да се носят маски и да се спазва дистанция, но това няма как да се случва изцяло при децата в училище. Математикът цитира изследване в Англия, което показва, че 40% от децата вече са минали някаква форма на коронавирус. 
 
Около половин милион българи официално са се срещали с коронавируса, но проф. Кунчев смята, че всъщност те са около 2 млн. 
 
Гледайте целия разговор във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затваряй. Пука ни на нас образованите и добре платените как пак ще реве неваксинираният и неспазващ мерки слугинаж. Най-смешното е, че слугинажът сам си прави локдауните и после реве.
161
3
 
10
 
! Отговори
до 180 преди 2 години
Ти нали си образован/а.Кво си се затюхкал за останалите.
160
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя народ след като се поддава на постоянни внушения за чипиране и какви ли не басни... болестно състояние. Друго не може да се каже. От необразован народ това може да се очаква.
159
5
 
22
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Математиците първи ваксинатори! :))))) Те докторите не вярват във ваксината...
158
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли за разнообразие вместо поредния математик да попитате една чистачка - пак толкова верни неща ще каже. Писна ни от вас, платени тр**олове на фарма мафията! Никой не ви чете статиите, освен 3-4 хипохондрика и няколко болни с фобии. Дори и те не ви вярват вече на всичката по**мия, която публикувате срещу заплащане за реклама на вируса и "ваксината".
157
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Искрен"какво ти е ваксина, когато правиш емболия и умираш?"За какво ти е да излизаш от къщи, когато ти пада керемида на главата и умираш??? Шансът да получиш емболия от ваксините е значително по-малък от това да ти падне керемида на главата.
156
7
 
13
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
Ваксините разболяват
155
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето товарищ Сталин е казвал, че и 10 000 убити и ранени на ден са крайна но все пак поносима цена, която СССР може да си позволи, докато за германците това е невъзможно.Не редно да гледаме другите държави при ковид заразата. Да гледаме себе си и направим така, че да смалим страданията и жертвите.
154
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям страх бре, с орлите ще живееш.
153
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От даскал акъл не взимам. От когото нищо друго не става, даскал се цани.
152
7
 
18
 
! Отговори
Ko преди 2 години
Колежка е пак с Ковид, след две дози. За кво ми говори тоя???
151
4
 
8
 
! Отговори
Искрен преди 2 години
До АнонименЗа какво ти е ваксина, когато правиш емболия и умираш?
150
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия като са такива големи математици що не са си намерили някоя високо платенена IT професия, а обикалят студията като простинали кобили за некой лев.
149
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя и за даскал няма да го взема. Аман от ***, всеки се занимава с това, което не му е работа. Скрий те ги тия смешковци.
148
9
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Разбира се с няколко хиляди починали още. Както казва "великия" д-р Мангъров всички ще минат през вируса ! Просто някои няма да го преминат защото са тъ пи парчета най-вече възрастни и не се ваксинират. Няма лошо както желаят ... тъкмо товара на пенсионната система ще намалее. Току виж намалили и осигуровките за по младите.
147
5
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Като му чуеш фамилията веднага разбиш що за стока е!
146
5
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ПОДЛУДИХТЕ НИ, СПРЕТЕ СЕ !
145
2
 
23
 
! Отговори
СС преди 2 години
С новите цени на тока , стоките и лекарствата повече хора ще умрат от глад и студ!!! Ковидари и *** !!!
144
5
 
21
 
! Отговори
ужасена майка преди 2 години
разбрахме набиване на ваксини локдауни да фалират бизнесите и да огладнеят хората така ваксиран и гладен и уплашен човек леснои се води с големата гега бай Шиле Преезидент Президент
143
3
 
6
 
! Отговори
Хамалин преди 2 години
А по мое скомно мнение Бум ще има около Коледа, като се предвижда около 200 ударени от завърналият се триумфално Свински грип подкрепен от птичия, а най-послушните за подарък ще бъдат сурвакани и коронясани за ...там ще видим:)