Тайланд съкращава изолацията за ваксинирани туристи

Страната - в опит да привлече повече чуждестранни посетители
23 сеп 2021 22:07, Петя Славова
2
Тайланд съкращава изолацията за ваксинирани туристи
Снимка: БГНЕС

Тайланд обмисля намаляване на срока на изолацията в хотели за ваксинирани туристи наполовина - до една седмица, в опит отново да привлече чуждестранни посетители, съобщава БГНЕС, позовавайки се на Ройтерс.

Това се случва на фона на забавянето на плановете за отмяна на карантината и повторното отваряне на Банкок и на други туристически дестинации от следващия месец, след като пандемията предизвика колапс в туристическата индустрия на страната.

"Намаляването срока на карантината не е само от полза за туризма. Това ще помогне и за бизнес пътуванията и за чуждестранните студенти", каза на пресконференция висшият здравен служител Опас Каркавинпонг, добавяйки, че ще бъдат необходими и тестове.

Съгласно предложението, което ще бъде представено на правителството в понеделник, лицата без доказателства за ваксинация ще бъдат изолирани за 10 дни, ако пристигнат по въздух, и за две седмици, ако пътуват по суша.

Досега са се ваксинирали напълно по-малко от една четвърт от прогнозираното от населението на Тайланд, а страната все още се бори с най-лошата си вълна от инфекции досега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Евгени преди 2 години
Ураааааа пак ке се радваме на мъже с цuцu
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 пъти по-малко отколкото в България на глава Пт населението. Защо ли в Русия успяват да се опазят хората по-добре?