Болниците са пълни с COVID пациенти, ваксинираните там са малко

Децата също се разболяват, но са малко и карат по-леко, обясни лекар
24 сеп 2021 08:37, Петя Славова
106
Болниците са пълни с COVID пациенти, ваксинираните там са малко
Снимка: БГНЕС

В разгара на четвъртата вълна на коронавируса сме. Броят на починалите е висок и днес, а как се справят болниците коментира  проф. Николай Младенов - началник на клиниката по анестезиология и активно лечение в Аджибадем Сити Клиник (УМБАЛ Токуда).

 "Разполагаме, според стандартите, които са отпуснали от Министерството на здравеопазването, с 55 легла за по-леко болни от ковид и 10 интензивни легла, като в момента бройката в нашето отделение е на 100% запълнена", обясни той пред БНТ.

Само един пациент е ваксиниран и е прекарал втори път ковид, но няма ваксинирани пазциенти в интензивното отделение. Според проф. Младенов лошата експертиза и противоречивите мнения влияят негативно на ваксинационната кампания.

Още по темата

  "Статистически е доказано, че ваксинираните пациенти прекарват с 90% по-леко сътоветното заболяване, отколкото неваксинираните. Говорим за нов вид вирус, тоест, мутация, което довежда до 60% по-лесна заразяемост в домашни условия, отколкото при предните мутации", каза той.

Според проф. Младенов най-тежката вълна на заразата е била през ноември и декември миналата година. В момента делта вариантът наподобява повече грип, което обърква хората. "Рискът идва от факта, че навлизаме в сезон, в който започваме да се затваряме повече в закрити пространства", обясни той.

Деца също се разболяват от коронавирус, но са малко и карат заразата леко.

 "Причинява заболяване при децата, но за щастие при тях все още смъртността е почти нулева. Това показва, че новият щам има нова дистрибуция във възрастовите групи - преди заразените деца бяха по-малко, новият щам поразява и тях но за щастие те преминават в по-лека клинична форма", допълни проф. Младенов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тлъсти приказки, без нито една снимка отвътре в " препълНЕните" болници с ковидясали пациенти. С вакскините се поддържа едно постоянно мутиране на ковида и възникване на нови щамове. Очеваден факт. Починали има всеки ден, но внушават, че причината е само ковид-19. На хората имомръзна да ги благославят, на тях не им омръзна да лъжат. Ръгнали са да се давят в блатото с милиардите.
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тлъти прикаки, бе нио една снимка отвътре в " препълните" болници с ковидясали пациенти. С вакините се поддържа едно постоянно мутиране на овида и възникване на нови щамове. Очеваден факт. Починали има всеки ден, но внушават, че причината е само ковид-19. На хората и омръзна да ги бкмагославят, на тях не им омръзна да лъжат. Ръгнали са да се давят в блатото с милиардите.
84
1
 
6
 
! Отговори
И преди 2 години
така за пореден път мисля, че на хората трябва да се поясни, че това не са ваксини, а експериментални препарати в процес на проследяване и опитните екземпляри са ХОРАТА...
83
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжа, всички са ваксинирани, а ковид-ваксината не е ваксина, а военно-промишлен-извънземен продукт. Да, правилно казах извънземен, отворете си очите!
82
0
 
1
 
! Отговори
До 90 преди 2 години
Защо лъжеш? Написал си "вчера (най-сетне) четем, че е починала първата жена в БГ от Ковид, без други стари сериозни заболявания?", което си е лъжа. Само между 15 март и 24 април 2021 в България има 697 жени починали от Ковид-19 без заболявания. За около 300 от тях няма информация и за около 400 не е въведена информация
81
4
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Поредният специалист,който доказва ползата от ваксината.Колко статии трябва да се напишат,за да се разбие гъстата мъгла от невежество,в която се намират родните антиваксъри.
80
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да започне ваксинирането в САЩ имаха двойно повече заразени на ден в сравнение със сегашната вълна на неваксинираните.
79
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *** - изглежда си само глашатай на т.нар.официални версии по доста в-си.... Като са изпитани клинично и всичко им е ОК на ваксините, защо не представиха такива документи в мед.център във Варна? Над 20000 се водят жертвите от Ковид, а вчера (най-сетне) четем, че е починала първата жена в БГ от Ковид, без други стари сериозни заболявания? Защо така? След като ваксината толкова много "пази" защо се налага трета игла, а не дават зор да набоцкат другите? Ех, ех.....
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До *** - "Ваксината е със завършен цикъл на изпитване и се пуска на пазара след одобрение на международно ниво." Това е меко казано манипулация ,само ваксината на BioNTech/Pfizer има пълно одобрение и то само в САЩ ,иначе одобрението е по спешност ,не пълно .Има малка разлика . И все още се водят в изпитание .
77
2
 
7
 
! Отговори
КЛИНИЧНО ПРОУЧВАНЕ ? преди 2 години
"Статистически е доказано, че ваксинираните пациенти прекарват с 90% по-леко сътоветното заболяване, отколкото неваксинираните."...НЕКА ПРОФ. МЛАДЕНОВ ДА БЪДЕ ТАКА ДОБЪР ДА ПОСОЧИ ИЗТОЧНИКА НА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ - КЛИНИЧНОТО ИЗСЛЕДВАНЕ, КЪДЕ Е ПРОВЕДЕНО, КОГА, КОЛКО И КАКВИ УЧАСТНИЦИ СА ВКЛЮЧНИЕНИ, КОЙ ГО ФИНАНСИРА И В КЪДЕ СА ПУБЛИКУВАНИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ КЛИННИЧНОТО ИЗСЛЕДВАНЕ. ----------------------- АКО ЛИ НЕ, ТОВА Е КАТО КОНСПИРАТИВНИТЕ ТЕОРИИ, ДАЖЕ ПО-ЛОШО, ПРЕДСТАВЯ СЕ ЗА ДОСТОВЕРНО!
76
1
 
0
 
! Отговори
един преди 2 години
До не разбрал ела в болницата и ще разбереш.
75
0
 
3
 
! Отговори
Възмутен до Ганчо преди 2 години
*** ***, да ваксините са изпитани клинично до някаква степен, но не и този поне 5 годишен период на хора. Аз не налагам на никого нищо, това е свободна воля, само имах леки притеснения за децата, здравите деца
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
v komentarite se vijda che ne se razbira smisala na vaksinaciata.vaksinaciata e za da se zarazish i da go prekarash po leko za da se poluchi kolektiven imunitet.ako umresh vupreki vaksinata znachi takava ti e bila sudbata.kato otivash v druga durjava moje da si bolen no vaksiniran.vlizash zashtoto niama da stignesh do bolnicata i da im tejish na zdravnata kasa.smisala e da sebzarazim vsichki pak povtariam :)
73
13
 
9
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
До Възмутен Няма такова нещо "неизпитана". Ваксината е със завършен цикъл на изпитване и се пуска на пазара след одобрение на международно ниво. А в България вече умряха няколко деца от ковид. ДЕЦА! УМРЯХА! Още колко деца (и колко възрастни) трябва да умрат, за да узрее идеята, че е нужно да има ваксинация, при това масова?
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен това - се грижат много в болниците за децата, не дай си Боже да умре някое от Ковид - ще разчекнат Гл.лекар на болницата в миг! Докато ако умрат 15-20 по-възрастни - нищо! Срам!!!!!!
71
1
 
7
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
До не разбрал Предотвратима смъртност. Починалите след завършен ваксинационен цикъл в България са 64 човека, което е 0,67% от всички починали за даден период, които са страшно много - 9494 (четирицифрено число). Що трябва да се умира, когато може и да не се умира? Нали така? Освен това защо трябва да се задръстват болниците с неваксинирани, когато може и да не се задръстват?
70
2
 
6
 
! Отговори
Възмутен до 45 преди 2 години
Да в този случай, който споменаваш съм съгласен донякъде , но не и да бодат всички здрави деца наред. Това не мога да разбера, защото хем им вкарват нещо неизпитано и не се знае какво ще стане с тях след години, хем после те самите могат да заразяват още по безсимптомно. Другото е, че не се знае как ще подейства и какво ще отключи ваксината на деца, които имат хронични болести
69
0
 
3
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
И какъв е проблема, ако са здравно осигурени и НЕвакснати?!
68
4
 
2
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
До Манипулация Не си влизал във ВМА, когато беше епидемията- на тази огромна сграда всеки етаж беше обърнат да има Ковид отделение. Някой манипулира. Май си ти. Ваксиниран си, за да си толкова смел да ръсиш такива лъжи. Не искаш да стигаш до болница. Знам ви аз. Като чалгаря сте. Ваксинирани, ама лъжат другите да не се ваксинират, за да ги използват да гласуват или за да им купуват фалшивите сертификати. Такива сте всичките *** антиваксъри.
67
4
 
7
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
До Джамал Ми представи си, аз съм с "боцкане" с комирнати на Пфайзер. Не беше страшно. Даже не усетих. Пък готина лекарка беше. После, дори Бил Гейтс отказа да ми говори по 6G-то. Не умрях на улицата. Гълъбите около мен и те не умряха. Рептили не дойдоха. Новият световен ред ме подмина. Не ми откраднаха ракията. Всичко си е наред. Даже работата смених с по-добре платена. А да, от както нося маска, вече години- не се разболях нито веднъж от нищо грипозно. Излезе на далавера.