Откриват още един пункт за ваксинация в метрото в София

Той ще работи всеки ден от понеделник
37
Откриват още един пункт за ваксинация в метрото в София
Снимка: БГНЕС

Още един общински пункт за ваксинация срещу COVID-19 ще бъде открит от понеделник, 27 септември. Той ще се намира в метрото на връзката между метростанците СУ "Св. Климент Охридски" и "Орлов мост".

Входовете към пункта са откъм "Княжеската градина", откъм Орлов мост през подвижната пътека към Университета, както и през самата станция "Софийски университет". Достъп до него ще имат всички, които пътуват с метрото.

Изнесеният кабинет ще работи всеки делничен ден от 14:00 до 19:00 ч. При голям интерес, работното време може да обхване и сутрешните часове на деня. В пункта медицински екип от ДКЦ № 11 ще имунизира желаещите граждани с всички разрешени от ЕС ваксини, съобщиха от Столичната община

Първият изнесен кабинет в метрото, който беше разкрит в началото на септември, се намира в метростанция "НДК" откъм бул. "Патриарх Евтимий". Неговото работно време е: понеделник, сряда и петък – от 8:00 до 13:00 ч , а вторник и четвъртък – от 13:00 до 19:00 ч. В него на ден се имунизират между 30 и 70 души.

Ваксинационните пунктове в метрото се разкриват по инициатива на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова, за да се даде възможност на повече столичани да се имунизират.

И тази събота и неделя, 25 и 26 септември, желаещите да се имунизират ще могат да го направят в изнесените кабинети, организирани от Столична община и столичната РЗИ.

Ваксини ще се поставят в пет от търговските центрове от 13:00 до 18:00 часа - в „Парадайс мол“, „Ринг мол“, „Сердика мол“, „България мол“, The Mall, както и в Културния дом в парка до езерото в ж.к. „Дружба“ от 9:00 до 16:00 часа.

Имунизационен пункт работи и в ХII ДКЦ в База 1 на поликлиниката - ж.к. "Люлин" 9, ул. "Иван Бойчев" № 17, ет. 1, каб. № 5. Работното време е от 9:00 до 14:00 ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: имунизациякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не минава и ден в който да всявате паника, за да си поставим експерименталките.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 28 Аре стига с опашатите лъжи! Кого и как е принуждавал ГЕРБ да се ваксинира, като те не да на власт почти от самото начало на по-масовите ваксинации. Март миналата година ревяхте, че няма достатъчно ваксини и търсехте връзки да се ваксинирате.
20
5
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Ами точно понеже има много хора, които не могат да се ваксинират поради здравословни причини, трябва да се ваксиниаме ние, които нямаме тази пречка. Само така може да се спре вируса и да се върнем към нормалното.
19
1
 
3
 
! Отговори
до 29 преди 2 години
А дали някой не се е сетил да се ваксинира чак когато вече се е разболял?
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И един пред тоалетната на Централна гара. Имунизираш се и ползваш безплатно.
17
1
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Естествено много "обосновани" и логично свързани твърдения....точно това имах предвид, използвайки паралела с ромите. Последиците вече ги гледаме а после безумците като теб ще казват, че сме задминали всички по смъртност заради лошото здравеопазване.
16
10
 
5
 
! Отговори
преди 2 години
За съжаление познавам доста хора, които умряха от вируса, но не познавам нито един, който да го е направил от ваксината. Разбира се коментиращите тук явно са цвета на световния разум и ваксините са им виновни. Хора, ще умрете от простотия. Както ние сме последни в Европа по ваксинация, така тук в България са ромите. Хващате ли паралела?Никой не ви иска пари да ви ваксинират, искат го за да няма повече рестрикции и за да могат болниците да работят нормално.
15
3
 
10
 
! Отговори
кламер преди 2 години
Открийте пункт и на сметището в Суходол. Се същата помия, пък хората ще си имат лесен достъп.
14
3
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Да започнат да ги предлагат и продавачите на варена царевица!
13
7
 
5
 
! Отговори
asd преди 2 години
Днес ще ми вадят зъб и ще подписвам декларация? Престанете да облъчвате хората със страхова, че измряха доста хора заради вашата гресивна дезинформация. Оставете институциите да взимат информирани решения и да правят необхидимите препоръки.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато са попълвали декларацията, трябва да се запознали, че сами носят отговорност за съдбата си.
11
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм антиваксър, но не злорадствам, че ваксинирани са починали. Напротив-много жалко, че умират хора. Но не вярвам, че има връзка с ваксинирането. Престанете вече с тези инсуниации!
10
3
 
16
 
! Отговори
контрабанда преди 2 години
Тия защо все си избират забутани скрити места? Подлези, метро...да не са амбулантни търговци на нещо друго маскирани като лекари? Да не се окаже следващият микробус лаборатория за друг вид ваксини.
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В съседната статия пише, че за последното денонощие 6-*** ваксинирани са се гътнали от ковид.
8
8
 
1
 
! Отговори
Георг преди 2 години
При Радев е така
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сестрите от Варна бяха красиви ,ни вероятно бе да ваксинирани ,в София дърти бабки и са ваксинирани )
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и в рейса да открият един. И сестрите само да чакат драйвъра да набие спирачки ,ще набучат и нежелаещите да се самоубиват с химикали срещу кихавица.
5
2
 
11
 
! Отговори
Животновъд преди 2 години
А моите танзанийски кози чакат в обора. Виждали ли сте коза в метро бе, интелектуални гении?
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хумор, сатира и забава.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо разкриват втори, да не би на първия да има опашка.