Проф. Мутафчийски си постави трета доза ваксина

97% от пациентите в COVID зоните на ВМА не са имунизирани
184
Проф. Мутафчийски си постави трета доза ваксина
Снимка: Facebook

Шефът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски и още 11 негови колеги от ВМА си поставиха трета доза ваксина срещу коронавураса.

„В момента 97% от хоспитализираните с инфекцията пациенти в COVID-зоните на ВМА са неваксинирани“, съобщиха от болницата в социалната мрежа Facebook.

„Надеждата, с която посрещнахме 2021 година се оправда – ваксините на този етап са единственият начин да се защитим от коварното заболяване. Доказано е, че определен период след имунизацията защитата намалява. Затова нямах никакви колебания, както и при „първата игла”, да си поставя и „трета”. Не остана човек, който да не се е „сблъскал” с вируса – лично или чрез свои близки и приятели. Всеки ден виждам колегите си в инфекциозната клиника, които се научихме да разпознаваме по силуетите им. Те забравиха какво е да работят без тежкото защитно облекло. Но в очите им все още се чете надежда, че хората ще си върнат вярата в науката и че заедно ще се спечелим тази война!“, посочват още от ВМА като цитират Мутафчийски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 85 Е заради такива образи като тебе сме на тоя хал.
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той трансплантиран ли е? Или е рекламното лице на третата игла,? Като видяха, че не могат да зарибят повече от нас се насочиха към вече набодените. Те сами питали джи - питата кога ще получат трета игла.
68
1
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
След няколко месеца опити с ваксините стана ясно, че ваксините не предпазват от заразяване, не предпазват от боледуване, не предпазват от смърт !!!_________Но стана ясно, че ваксините предпазват в голяма степен от тежко боледуване и от смърт !!!________Затова е най-добре рисковите групи - хронично болни, възрастни и др. да се ваксинират !!! ___смятам за излишно хората под 30г да се ваксинират, а най-вероятно и тези под 40-45г. !!!______Единственото неизвестно остава дългосрочни ефекти от ваксини
67
2
 
9
 
! Отговори
Не му е добре преди 2 години
Бийте му 6 дози за всеки случай!
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тоя коронавирус много халтав! Не можа да разчисти парламента!!!
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм съгласен с изказването на проф. Мутафчийски от мое име! Ето - аз не съм се сблъсквал/срещал с вируса (и нямам и намерение!), както и моите близки! Те не са кой знае колко много, че да не знам какво им се случва всеки ден и какво не. Ей - на: жив съм и здрав съм, въпреки че не ми дават да пътувам в чужбина, защото нямам заветния "зелен паспорт", нито съм преболедувал, а съм си просто ЗДРАВ! Докога с тези манипулации, професоре?!
64
4
 
3
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
хора с придружаващи болести и над 50 годишни нека се ваксинират, останалите да си гледат живота без да се притесняват, 6 *** от моето семейство го минаха 2 до 3 дена макс тва е, наздраве, петък е :)
63
4
 
7
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 2 години
Може някои хора като видят това нещо да си кажат- " Гледай колко смел човек е генерала. Има пълно доверие на науката". Аз обаче виждам един човек, напълнил гащите от страх пред поредния за годината респираторен вирус, който няма никакво доверие във възможностите на имунната си система и в ефективността на предишните две дози от експерименталния бълвоч.
62
4
 
8
 
! Отговори
Ваксинатор преди 2 години
Годжи любовницата на Бойко се появи отново. Бях го забравил този анимационен герой.
61
3
 
9
 
! Отговори
Овце преди 2 години
Браво, господин коремен хирург! Да пребъдете! Вашият пример е водещ за нашата група . Ще последваме примерът ви . Всяко ваше действие е правилно !
60
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъй като само 20% в БГ са ваксинирани, то по принцип вероятността да има неваксиниран пациент в болница е 80%. Е, сега, била малко повече иииии.... голема драма! Да се самоубиеме ли?
59
1
 
14
 
! Отговори
Мутафчийски преди 2 години
На зима ще прочетете: "Проф. ген. Мутафчийски пръв в България се набоде с четвърта игла за да не му свири Ламбада щама на погребението!" Ще живея 110 години! Гарантирано от Пфайзер и института Роберт Кох-Германия! Муааахахаха!
58
2
 
24
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Абе Майтапчийски никъде в упътването на ваксинине не пише, че е разрешено смесване с други вксини и правенето на миксове между тях, ти какво сега показваш ни, че си смел експериментатор ли? Или очакваш и ние да започнем да смесваме препарати? Не разбирам?
57
5
 
4
 
! Отговори
Хъ преди 2 години
Дали е случайно, че освен по художествена гимнастика, сме на последно място в ЕС, вкючително и валсинирани
56
3
 
12
 
! Отговори
Идеално преди 2 години
Лек път !
55
1
 
20
 
! Отговори
powpow преди 2 години
Мисля ,че още 2 ще му се отразят добре.
54
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето точно такива преднамерени изпълнения, не само няма да убедят хората да се ваксинират, а направо ще затвърдят антиваксърските настроения. Такава показна и прозрачна пропаганда, е, нема. Изглежда отвратително и е, отвратително. Да, окончателно реших-няма да се ваксинирам.
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наcиpа от страх, ахаха.
52
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Театро. Зрителите - 15 тина процента да се успокояват , че не са само те. А какво има в спринцовката, само той си знае. За затвора е.
51
4
 
17
 
! Отговори
Продажник преди 2 години
Гледа като агне на заколение!!!