Ситуацията с коронавируса в Северна Гърция е обезпокоителна

Забранена е музиката в заведенията през цялото денонощие
24 сеп 2021 09:55, Елка Василева
34
Ситуацията с коронавируса в Северна Гърция е обезпокоителна

В още три областни единици в Северна Гърция е обявена четвърта степен на риск от разпространение на COVID-19, което означава, че в тях влизат в сила локални ограничения, съобщава "Катимерини".

Ограничения са наложени от днес в областните единици Кастория, Ксанти и Драма. Удължава се действието на локалните мерки и в областните единици Пиерия, Иматия, Пела, Кавала и Арголида.

Още по темата

Локалните ограничения предвиждат забрана за придвижване на гражданите извън домовете им в интервала от 1 ч. през нощта до 6 ч. сутринта, освен по служебна работа или по сериозни здравословни причини. Забранява се и музиката в заведенията през цялото денонощие.

Ситуацията с коронавируса в Северна Гърция се смята от експертите за особено обезпокоителна. Както съобщи вчера алтернативният министър на здравеопазването Мина Гага, увеличението на случаите там е между 11 и 36 процента на седмична база.

Голяма част от регионите с по-ниска степен на ваксинация на населението също са в Северна Гърция, пише "Катимерини".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Португалия няма почти никакви ограничения,а за ваксинираните няма никакви ограничения.Всичкомработи както преди ,обаче за ваксинираните,които са над 80%
10
8
 
4
 
! Отговори
Бай Шиле и Ванко 2 преди 2 години
До Валерков Израел всички като са надупчени и пак имат хрема и сооополи на ви ковид като сте овввцее с голямата гега само така
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Португалия имат максимум 5 смътни случая на ден,а там не са ваксинирани 20%.У нас има 99 смъртни случаи,а не са ваксинирани 78%.Португалия е с население от почти 11 милиона,а ние сме почти 6,8 милиона.
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Северна Гърция няма и 40% ваксинирани ,а и там училищата започват на 1 септември.В Македония ,Сърбия и повечето европейски държави започват училище на 1 септември.Сега има увеличение на бройката на заразени.Т.е. след 20 дни У нас след 5 или до 10 октомври ще разберем истината.Койе крив и кой е прав.В Държавите където са над 80% ваксинирани каквато е Португалия нямат никакъв проблем
7
6
 
6
 
! Отговори
Валерко преди 2 години
До ФрапетоЧетеш ли какво пише или само си говориш антиваксърски простотии? Пише, че в този район са с ниска степен на ваксинация!
6
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквайте това след 10 дни и у нас.Виждам че има събуждане за ваксинация,но според мен закаснявате с един месец.Има смисъл да се ваксинирате в момента ,но щеше да е по-ефективно да го направите преди месец.Ще си имаме локдаун.Отново ще може да се радваме на семейнята идилия,да прочетете някоя книга,да гледате как в Испания,Италия,Англия и Франция си гледат мачове на живо....
5
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямате ли си някой Алибегов, който няма да ви спазва мерките? Ние тук не спазваме нищо и не ни интересува за другите...Важното е да си ходим където си искаме и да си правим каквото си искаме...Ние сме нация от *** и управлявани от такива, не зная защо не си ги харесваме....Те са лицето на нацията!!!!
4
11
 
16
 
! Отговори
Фрапето преди 2 години
Е нали повечето са имунизирани??? Логично е ковид-а там да затихва.
3
9
 
15
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
В Северна Гърция, както и у нас, ваксинационното покритие е най-ниско.
2
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Световна конспирация и лъжа, само Жеко антиваксъра и неговите колеги по чашка на барчето до 325ти блок в Люлин 6 знаят истината ама другите са овце и не им вярват ами вярват на разни лекари и професори.
1
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на Бойко Борисов и НОЩ, само лъжт да приберат парите за чекмеджето